Fulya GÜVEN-İzzet GÜNAY

Karapınar Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır gazetemize yaptığı açıklamalarla yaptığı hizmetleri anlattı. Muhtarlığın bir hizmet verme makamı olduğu kadar, ayrıca hizmet alma makamı da olduğunu belirten Çakır, “Yetkililerimizle yaptığımız ikili ilişkiler, istişareler sonucu birçok işi başardık fakat daha çok yarım kalmış işimiz, ihtiyaçlarımız ve projelerimiz var. Geçtiğimiz 2014 yerel seçimlerinde mahallemize hizmet edebilmek adına mahalle halkımızın teveccühü ile seçildik. Göreve gelişimiz olan 30 Mart 2014’ten bu yana mahallemize kazandırdığımız kalıcı eserler ve yapmış olduğumuz bir çok hizmetlerimiz oldu. İlimizde, ilçemizde ve de mahallemizde on binleri ilgilendiren 2004 sonrası yapıların su ve elektrik abonelikler yapılamıyordu. 27 Ocak 2015 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan muhtarlar toplantısına Yıldırım muhtarlarını temsilen katılarak bu büyük sorun ile alakalı Yıldırım muhtarlarımızın da imzalarının bulunduğu dilekçelerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza ilk elden ulaştırmış olduk” dedi.

BAĞLANTIYI SAĞLAYAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ

“Uzun yıllardır yapılması gündemde olup bir türlü yapılamayan köprümüz  ile alakalı yoğun bir gündem oluşturup, Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucu 2015 Mayıs ayında temeli atılan köprümüz 2016 Mart ayında halkımızın yoğun katılımı ile açılışı yapılarak hizmete girmiştir” diyen Çakır, “Köprü ile Kestel tarafına  planlanan 30 metrelik yolumuz ile alakalı çalışmalarımız devam etmektedir. Temmuz 2016 yılında Trabzon Maçka da çıkan çatışmada yaralı arkadaşını taşırken şehit olan mahalle sakinimiz İbrahim Akın kardeşimizin isminin mahallemizde yaşatılması gerektiği düşüncesi ile mezun olduğu okul olan Yeşilevler Orta Okulu’na isminin verilmesi için yapmış olduğumuz görüşme sonucu  Sayın valimizin talimatlarıyla 29 Ekim 2016 tarihinde şehit ailemiz ve mahalle halkımızın katılımı ile okulumuzun adı törenle Şehit Polis İbrahim Akın olarak değiştirilmiştir. Mekanı cennet olsun. Uzun yıllardır mahallemiz in en acil ihtiyacı olan PTT tahsilat büromuz ile alakalı milletvekillerimiz, valimiz, PTT il müdürlüğü ve PTT Genel müdürlüğü ile yaptığımız yoğun görüşmeler sonrası  2017 Temmuz ayında Mahalle Konağı’mız da hizmete girmiştir. Görev yaptığımız 5 yılda Belediyeler, kurumlar ve hayırseverler aracılığı ile toplamda  750 çocuğumuzun sünneti ne aracı olunmuş ve  Sayın valimiz, il emniyet müdürümüz, garnizon komutanımız, Yıldırım Belediye Başkanımız,  davetlilerimiz ve kıymetli halkımızın  katılımı ile 2018 Temmuz ayında mahallemizin şehidi Şehit Polis İbrahim Akın anısına Yıldırım Belediyemiz ile şehidimizi anma ve sünnet  şöleni  tertip edilmiştir” dedi.

YAŞADIĞIMIZ YER GÜVENLİ İSE…

Çakır şöyle devam etti: “Mahallemiz in muhtelif sokaklarında bulunan ve madde bağımlarının mesken edindiği metruk binaların yıkılması sağlanarak bu sokaklarımızın huzuru ve güvenliği sağlanmıştır. Göreve geldiğimizden bu yana mahallemiz  de toplamda 14.000 bin m2 kanalizasyon ve yağmur suyu çalışması yapılmış olup bu güne kadar kanalizasyonu olmayan 10 sokağımıza da bu hizmeti getirmiş olduk. 5 yıllık görev süremizde bizlere hizmet veren, destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız  Alinur Aktaş’a, Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye,  başkan yardımcılarıma, BUSKİ Genel Müdürümüz  Güngör Bey ve Esat Ergül ağabeylerime, mahallemiz için taş üzerine taş koyan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyor, mahalle halkımız adına çok teşekkür ediyorum.”

HİZMETLER DEVAM EDECEK

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Çakır, “Mahallemizin imar çalışmaları son aşamaya geldi. Karapınar / Değirmenönü bağlantı köprümüzü Mart 2016’da hizmete açtık. PTT  Tahsilat şubemizi 2017 senesinde halkımızın hizmetine sunduk. Beş yılda toplamda 750 çocuğumuzun sünnetini yaptırdık. Toplamda 14.00 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı hizmeti aldık. Aktaştepe bölgemizde, 24 ve 22. caddelerimizin olduğu bölgelerimizde ilave elektrik direkleri koydurarak elektrik hatlarımızın güçlendirilmesini sağladık. Aktaştepe bölgemizin su ve elektrik sorununu çözdük. Elektrik hatlarının bir kısmını yer altına aldırdık. Geri kalan kısmını da yetkililerimize ve gerekli makamlara dilekçeler vererek 2019 yatırım planlarına aldırdık. Başkanlarımızdan bu konularda kesin sözler aldık. Camilerimizin bakım, onarım ve çevre düzenlemelerini yaptırdık. Okullarımızın bakım, onarım, dış cephe, izolasyon, boya ve bahçe düzenlemelerini yaptırdık. Dereboyu Parkı’nın yürüyüş yolu ve oyun alanına yumuşak zemin uygulaması yaptırdık. Dereboyu Parkı’nın oyun gruplarını  ve spor aletlerini yeniledik.  Aktaştepe bölgemizde var olan çocuk parkımızın oyun gruplarını yeniledik. Mahallemizin muhtelif sokaklarındaki metruk binaların yıkılmasını sağladık. 245. sokağımıza Meşhur Karapınar Suyu’nun aktığı çeşmeyi yaptırdık. Vatandaşımız ile BUSKİ, UEDAŞ, belediye ve diğer kamu kuruluşları arasında  aracı olduk” dedi.

DOĞA HARİKASI DOKUZGÖZELER 

Çakır, “Karapınar mahallemizin üst kısmında kalan Derekızık’tan gelen  Deliçay deresi üzerinde bulunan suyu, ormanı ve havasıyla doğa harikası bir alan olan bölgemiz  Bursa halkımızın  yıllarca  balık tuttuğu, piknik yaptığı, okul ve kurum gezilerinin yapıldığı, özellikle Arap turistlerin uğrak yeri olarak geldiği bir bölge idi. Geçen yıllarda genel ve yerel yönetici, idareci ve siyasetçilerinin kaderine terk ettiği  masa başında Ankara’dan verilen ruhsatlarla çevresine  resmi ve özel sektör şantiyelerinin kurulduğu yine ilgisizlikten çöplük durumuna gelen içler acısı bir hal almış durumda” dedi.

ADAYLARIMIZDAN BEKLENTİLERİMİZ VAR

Çakır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sizler aracılığıyla burada bir kere daha söylemek istiyorum ki önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi’ne talip olanlardan beklentilerimiz var.  Bu alandaki şantiyelerin kapatılarak son 40 yılda Bursa’mızda yaşayan binlerce insanın hatıralarının olduğu  doğa harikası  Dokuzgözeler  bölgemizin eski günlerine dönmesi için Bursa’nın değişik yerlerinde yapılmış olan çalışmaların ve planların bu bölgemizde de ivedilikle yapılarak  mahallemize değer katacak bursa halkının nefes  alacağı  Bir bölge haline getirecek  projelerini seçim beyannamelerinde görmek istiyoruz.”