Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte gerçekleştirdiği okullarda spor faaliyetleri bu sene de start aldı. Fethiye’deki Büyükşehir Belediyespor Kulübü merkezinde yapılan törenle hem şenlikler kapsamında müsabakalar yapıldı, hem de okullara ihtiyaç duydukları spor malzemeleri teslim edildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyona Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Nilüfer Kaymakamı Avni Oral ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü yöneticileri ile çalışanlar da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tören başlangıcında yaptığı konuşmada, öğrencilere eğitim ve öğretim hayatları devam ederken en az 1 spor dalıyla profesyonel olarak uğraşmaları tavsiyesinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki dönemde sporu tabana yaymak ve gençlerin bundan istifadesini sağlamak için hamleler yapacaklarını açıklayan Aktaş, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yaklaşık 252 bin öğrencinin okul sporları faaliyetlerinden faydalanmasını planladıklarını belirtti. Şenliklerin geleneksel hale geldiğini vurgulayan ve gençlere yönelik bu çalışmasından dolayı eski Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür eden Aktaş, “Bu sene ayrıca 175 ilkokul, 394 ortaokul ve 356 lisemize çeşitli seviyelerde malzeme desteğinde bulunacağız. Oyun şenlikleri, futbol maratonu, satranç, mini voleybol ve basketbol şenlikleri, mini olimpiyatlar gerçekleştirilecek. Toplamda 925 okulumuza gerekli olan malzemeleri teslim edilmiş olacak” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise Bursa’da göreve yeni başladığını söyleyerek, Okul Sporları Şenliklerinin katıldığı ilk program olduğunu kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de Bursa’nın tesis ve sporcu sayısı açısından Türkiye’nin en şanslı şehri olduğunu söyledi.

Büyükşehir Okul Sporları etkinlikleri (BOSE) kapsamında fizikî faaliyet ve oyun günleri, futbol, büyük Bursa maratonu, satranç, mangala, mini voleybol şenlikleri ile özel ve mini olimpiyatlar düzenlenecek. Büyükşehir spor TIR’ı projesiyle her gün ayrı bir okul ziyaret edilecek. Proje çerçevesinde 175 ilkokula 5’er adet mangala, 30’ar adet turnuva satranç takımı, 1’er adet satranç saati, 1’er adet gülle, 1’er adet 20 metre şerit metre, 1’er adet düdük, 1’er adet kronometre, 5’er adet voleybol topu, 5’er adet futbol topu, 5’er adet basketbol topu ve 175’er adet spor çantası takdim edilecek. 750 ortaokul ve liseye ise 10’ar adet basketbol topu, 10’ar adet futbol topu, 10’ar adet voleybol topu ve 175’er adet top çantası verilecek.