Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), üreten, çalışan Bursa’nın gerçek potansiyelini harekete geçiren dinamiklerden biri konumunda. Açıldığı günden bu yana her geçen gün büyüyen, gelişen bir ağ olan BUSMEK, her dönem vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Bünyesine yeni merkezler kazandıran BUSMEK, Büyükşehir sınırlarına dahil olan tüm ilçeleri eğitim ağına katarak hızla büyüyor. Kurulduğundan bu yana 5 ayrı kurs merkezi ile yola çıkan BUSMEK,  bugün, 27 farklı mekanda 350 branşla hizmetini sürdürürken, eğitimlerinden yılda yaklaşık 30 bin kursiyer faydalanıyor.

YENİ DÖNEM KAYITLARI DEVAM EDİYOR

BUSMEK, 2021-2022 eğitim döneminde 400 grupta nitelikli eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. İstihdama yönelik mesleki teknik eğitimlerin yanı sıra, el sanatları, geleneksel Türk-İslam sanatları, bilişim teknolojileri, yabancı dil, kişisel gelişim gibi birçok farklı alanda eğitimler veren BUSMEK 4 Ekim’de kapısını kursiyerlere açıyor.

Kurs merkezlerine kayıt yaptırmak isteyen kursiyer adayların busmek.bursa.bel.tr adresindeki “Online Başvuru” kısmına tıklayarak başvuru yapabileceği gibi Android tabanlı mobil uygulamayı cep telefonlarına indirerek ve uygulama içerisinde yer alan “Online Başvuru” bölümünden ön kayıtlarını yapabilirler.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATÖLYE ÇALIŞMASI BUSMEK FEST’21

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Öte yandan 15. yıla özel Türkiye’nin en büyük atölye çalışması etkinliği olacak “Sanata Hayat Veren Eller” temasıyla BUSMEK FEST’21 Festivali’ne hazırlanan BUSMEK, atölye çalışmalarıyla hünerlerini sergileyecek.

26 Eylül Pazar Günü saat 10.00’da, Merinos Parkı’nda düzenlenecek olan festivalde birbirinden farklı 150 branşı deneyimlemek için organize edilen atölye çalışmalarıyla dopdolu etkinlikte ücretsiz çalışmalara katılmak için BUSMEK internet sitesi üzerinden Online Başvuru yapılabiliyor. En fazla 2 farklı atölye çalışmasına başvuru yapılabileceği branşlar için en yakın kurs merkezimize giderek  de başvuru yapılabiliyor.