UNESCO tarafından, Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık'ın Dünya Mirası olarak kabul edilmesi, Bursa'da çeşitli çalışmaların başlamasına yol açtı. Büyükşehir Belediyesi ile Osmangazi Belediyesi, kentin tarihi ve turistik bölgelerini, Bursa İl Dernekler Federasyonu'na üye derneklere tanıtmaya başladı.

Tarihi ve kültürel mirası ile dünyanın sayılı kentleri arasında yer alan Bursa'nın, tanıtımı için, herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sivil toplum kuruluşları ve derneklerle her konuda olduğu gibi, UNESCO tanıtımı ve yaygınlaştırılması konusunda da beraber ortak projelere imza atacaklarını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Bursa tarihinin beşiği olan ve pek çok tarihi mirası bünyesinde barındıran ve Osmanlı'nın ikinci padişahı Osmangazi’nin ismini taşıyan bir belediye olarak, UNESCO tanıtımında üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını açıkladı.

Eski Bursalılar Derneği Başkanı Hürol Işın, pek çok kişinin Bursa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinden haberdar olmadığına dikkat çekti. Işın, bu amaçla dernek olarak, İl Dernekleri Federasyonu ile işbirliğine gittiklerini ve şehrin zenginliklerinin, yerel yönetimlerin de yardım ve destekleriyle, kentte yaşayanlara anlatıldığını açıkladı. Işın, bu amaçla, görsel ve yerinde ziyaretlerin büyük fayda sağladığını belirtti.