Fatih AKKUŞ

Bursa’nın yeni mekânı Alpay Et Mangal koyu Bursasporlu olan patronu Harun Alpay ile hizmete girdi. Alpay’ın ilk işi Vakıfköy’ün genç Timsahlarını ağırlamak oldu. Alaattinbey’de bulunan tesislerde U17, U19, U21 ve altyapı hocalarını ağırlayan Harun Alpay, “Bursa’dan ekmek yemek demek Bursaspor’a destek vermekle aynıdır. Bizler kazanıyorsak bunu şehrimizin en önemli markasıyla paylaşmak için kazanıyoruz. Her zaman alt yapının ve Bursaspor’un yanındayız” değerlendirmesinde bulundu.

SAHİP ÇIKAN KAZANMALI

Gençlik Geliştirme Sorumlusu Ümit Şengül ise “Harun beye çok teşekkür ediyoruz. Gençlerimize destek olması bizleri çok sevindirdi. Bursaspor’a sahip çıkan ve destek olan herkes bu şehirde kazanmalı. Gençler de bunları unutmayacak ve başarılı birer futbolcu olduğunda buralara gelerek onlarda Alpay Et Mangal’a destek olacak” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ise Harun Alpay, Ümit Şengül’ün İntertoto zamanında çekilmiş bir fotoğrafı büyütüp çerçeve şeklinde kendisine hediye ederken, Ümit Şengül ise hatıra olarak Bursaspor forması hediye etti.

TÜRK FUTBOLUNUN LOKOMOTİFİ BURSASPOR

Yemek sonrasında Milli takımlarla alakalı yorum yapan Ümit Şengül, “Öncelikle Alpay Et Mangal sahibi Harun Alpay'a çok teşekkür ederim. Bursaspor'u seven insanları görmek beni çok mutlu ediyor. Biz büyük bir camiayız. Bursaspor'a layık iyi bireyler, iyi futbolcular yetiştirmek ana hedefimiz. Biz yıllardır üreten bir kulüp olduk. Bursaspor için Türk futbolunun lokomotifi diyebiliriz. Zaten her kategoride şu anda Milli takım düzeyinde oyuncularımız var. A Milli takımda 5 tane Bursaspor'dan yetişmiş oyuncunun olması çok güzel. İlerleyen dönemde bu sayıyı arttırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Timsah’a transfer yasağı

Yeşil Beyazlılarda daha önce Ali Ay’ın da dediği transfer yasağı geldi. Paul Le Guen’in alacaklarından dolayı şikâyet ettiği kulüp gelen transfer yasağı ile alakalı oldukça sıkıntılı. Ali Ay ise “Ocak ayına kadar ödemeyi yapmamız gerekiyor. Bu ödeme bir şekilde olacak ancak bu kulübe destek lazım. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor” dedi. Le Guen ise alacaklarının tahsili için daha önce ihtar gönderdiği Bursaspor’dan tahsilât yapmak istiyor. Cezanın kalkması için Yeşil Beyazlı kulübün Le Guen’e 450 bin TL ödeme yapması lazım. Bursaspor’un ayriyeten Ocak ayına kadar 100 milyon TL ödeme yapması gerekirken, bu para nasıl bulunacak merak konusu.

Özlüce’de prova

2-0

Bursaspor, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde Balıkesir Baltok’la idman maçı yaptı. Eskişehirspor ile yapılacak olan ancak stadyum zeminin yapımından dolayı Balıkesir ile oynanan karşılaşmada gençler forma şansı buldu. 40’ar dakikalık iki devre oynanan müsabakada. İlk ve ikinci yarı ayrı kadrolarla sahaya çıkan Timsah ilk yarıda Yusuf ve Saivet ile gole yaklaşsa da golü bulamadı ancak ikinci yarıda Timsah maça gol ile başladı. Muhammet Emin Sarıkaya 44. dakikada perdeyi açan isim oldu. Ardından Ali Akman sahneye çıktı ve durumu 2-0’a getiren golü attı. Maçta başka gol olmadı ancak gençler umut verdi.