Osman GÜRÇAY

 Bursaspor ligin ilk yarısının bir eksikli son maçında Gençlerbirliği ile deplasmanda  oynadığı maçı 3-1 kaybetti. Ardından 60 dakika 10 kişi oynayan Aydınspor ile  evimizde 1-1 berabere kalarak sinirlerimizi gerdik. Kupa hedefini ciddi sıkıntıya  soktuk. Futbolun üç sonucundan birisi için fazla yorum gerekmez. Bursaspor bu  sezon ilk yarıda oynadığı futbolun üzerinde puan toplamıştır. Yani dar kadro ile  bundan daha iyisi yapılamazdı. İç dünyamızda yalakalık yapmanın getirisi büyük  olduğundan günah keçisi ilan edilen Hamza Hamzaoğlu’nun maç sonu konuşması  denizin aslında kimin için bittiğinin manifestosu olmuştur.

 

 

HAMZAOĞLU’NU SUÇLAMAK YANLIŞ

Hamza hoca aylardır halının altına atılan yanlışları ve kirleri açıklamamıştır. Sadece halıyı kaldırmıştır. Bunu görmek için Bursaspor sevdalısı olmak yeterlidir. Bursaspor yüksek profilli başkan ile yönetilmediği için bu günler iyi günlerimizdir. Trabzonspor’un borcu bizi defalarca katlar ama dünya devi bir bankanın sponsorluğunu almıştır ve stadını bitirmiştir. Bugün için onların bizden 9 puan geride olmasının nedeni bizim paralarını alamayan Teknik Kadro ve futbolcularımızın asaletindendir. Bir de olağanüstü performans gösteren P.M. Battala ile Harun’un puanlara katkısını unutmamak gerekir.

 

 BİR SPONSOR BİLE BULAMADILAR

 Yüksek Profilli Başkan ve Yönetim Kurulu, Ankara kapılarından talep edip  icazet beklemez. Gereğini yapar ve yaptırır. Bursaspor’da bunun yol  haritasını İbrahim Yazıcı çizmiş ama sonradan gelenler o haritayı  okuyamamışlardır. Yazıcı geçmişte Milletvekili olmasına rağmen içeri siyaset  sokmazken, gelenler siyaset ile kol kola olmanın hafifliğini yaşatmışlardır.

 

 

 

Adnan Örnek  projesine  adım adım

Bugün için heybemizdeki puanlarla panik gerektirecek bir durum yoktur ama geleceği belirleme dirayetinden şüphe ettiğim bir başkan profilinden ürküyorum. Bursaspor’un geleceğini İstanbul’da oturan bir direktörün dikte ettirmesinden korkuyorum. Adnan Örnek altyapıyı bırakıp Teknik Direktör atanırsa müneccim değilim ama 30 Ağustos’ta yazdığım yazı gerçek olur ve Bursaspor biter.

ÇARE BEYHAN ÇALIŞKAN OLUR MU?

Bursaspor için hoca lazımsa davet edilmeyeceğini biliyorum ama o da Beyhan Çalışkan’dır. Dik oturan, dik duran, her ahval ve şeraitte doğruyu konuşan, yıllardır gurbetlerde düşük bütçelerle hocalık yapan, menfaati için el etek öpmeyen bu adamı iyi belleyin.

Bakın neler yazmışız

Konu Bursaspor ise kavgadan kaçmam ve vicdanımın gereğini yaparım ama asla aklıma geleni, kafama eseni yazmam ki; gelecekte yazdıklarımdan utanmak istemem. Bunun için her şey süt liman görünürken neler yazıp çizmişim.

BU TAKIM SENEYE YETMEZ (16 MAYIS 2016)

Son altı maçta puan dalında var olan 18 puanın sadece 3 ünü almak tüm birimleri ile Bursaspor'un karanlığa sürüklendiğinin göstergesidir. Bursaspor eski yönetimin yeni versiyonu ile iyi yönetilmemiştir ama yeni yönetim açısından da durum parlak değildir.

Tarihe not düşmek adına ifade etmek gerekir ki; başkan ve yönetim şeklen vardır ama kulübün yönetimi ‘dışardakilerin içerdekileri’ tarafından icra edilmektedir.

Siyaset olmamalı denilen Bursaspor'un içinde artık siyaset vardır. Hatta ötesi bile vardır. Eski başkana hırsız demek adet olmuşsa ve yönetim tarafından pompalanıyorsa öte yandan herhangi bir hırsıza hırsız demek yönetim tarafından infaz gerektiriyorsa o yönetim apartman bile yönetemez.

Ev hali sırları evin duvarlarının içinde kalır ve öyle de yapılacaktır ancak irade göstermeyen bir yönetim anlayışı kendini de temsil ettiği kurumu da bitirir. Bu yıl eksik fazla ziyadesiyle bitmiştir.

Susarak dilsiz şeytan olmamak için uyarı yapmayı görev biliyorum. Çünkü Bursaspor sıçrama tahtası olarak kullanılan bir platform değildir. Bursa'nın ortak değeridir.

Bursaspor’a dokundurmak sevaptır (30 AĞUSTOS 2016)

Bir maç kaybetmek dünyanın sonu değildir, ama sonuçlardan ders almamanın Süper Lig'in sonu olacağını kimse unutmasın.

Bu takım yetmez dedik. Siz ne bilirsiniz dediler. Bu takım kötü dedik. 'Fesatlanıyorsunuz' dediler. Bu takım ilk ondan sonraya oynar dedik. Hedefimiz Avrupa dediler.

Bu takımın başkanı görüntü, takımı müdürler yönetiyor dedik. Anlamadılar. Yeni stadın yükü ağır olacak dedik dinletemedik. Hala eskiye saldırırken neden eskinin tanığı olan ve itiraz etmeyen profesyoneller ile çalışıyorsunuz?

Herkesin gördüğünü göremeyenlerin bu takımı ne hale getirebileceğini hep beraber gördük.

BU NİKÂH MAYIS’TA BİTER

Hoca ile taraftarı karşı karşıya bırakan üsluba devam ediyoruz. Bir yönetici 'Bursaspor Avrupa’ya çıkmazsa başkan, yönetim, hoca ve futbolcular başarısızdır' demez, derse de bedelini öder. Bu mantıkla Avrupa’ya gidemezsek ki öyle görünüyor. İstifa mı edeceksiniz? Siz stadın çimlerinin bu hale geleceğini bile bilemediniz ama benim gibi cahiller bunun başımıza geleceğini eylülde yazdı. İki enfraruj lamba ile sorunu çözdüğünü beyan ettiniz. Gerçekler tarla gibi ortaya çıktı.

Bu hoca bu takımda durmaz gider, Adnan gelir diye tarihe not düşüp eski defteri kapatalım.