Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

****Gürcan Bey, öncelikle bizleri, ekibimizi işyerinizde konuk edip misafir etmenizden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında sosyal medyadan okuyucularımızdan gelen sorulara ve bizim hazırladığımız sorularımıza geçeriz.

MESLEĞİN MUTFAĞINDAN

GELDİĞİMİ SÖYLEYEBİLİRİM

 — Öncelikle Baytek Enerji’ye bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Gürcan Bay 1987 Bursa’mızın güzel ilçelerinden Karacabey'in Muratlı Köyü doğumluyum. Liseyi Bursa'da Ali Osman Sönmez’de yatılı okudum. Sonrasında Uludağ Üniversitesi Elektrik bölümünden mezun oldum. Daha o zamanlar hem çalışıp hem okuyordum.2004'te Enerji Elektrik’de çalışmaya başladım. Onun öncesinde de tabii çıraklığımız falan var mesleğin mutfağından geldiğimi ayrıca belirtmek isterim. Güven Elektrik-Ertuğrul Bey ile birlikte PGB Aydınlatma’yı 2007'de kurduk. Orada azimli bir şekilde çalıştım sonrasında 2009'da Askere gittim 2010'da geldim.2011 yılında da evlendim. Serra adında bir kızımız ve Ahmet Kerim adında bir oğlumuz var. Uzun zaman aydınlatma işinde çalıştıktan sonra taahhüt işine girdik. Taahhüt işinde sektörde kendimizi kanıtladık, birçok iş teslim ettik, büyük yol kat ettik. Bu iş de çalışarak tecrübe ediliyor, kesinlikle aydınlatma vesaire ile öğrenilecek şeyler değil.2017 yılında babamlar inşaat şirketi kurdular ben de onların yanına gittim Karacabey'e. Piyasanın durumlarından dolayı sıkıntı yaşadılar ve bunun neticesinde battılar. Oradan bir borç kaldı, maaşla çalışıp ödeyebilecek bir pozisyonda değildik. Dükkanı kurmadan önce burada bir otel işi vardı onun arkasından bir Plaza işi vardı onları bitirdik, teslim ettik.

BİRÇOK PROJEDE YER ALDIK

Sonrasında iş işi getirdi, çevremiz ve irtibatımız sayesinde insanlarla güzel diyaloglar kurarak daha güzel projelere girdik. Sonra Dağyenice projesi geldi. Burkay İnşaat'ın fabrika projeleri vardı onları yaptık. Ben mühendis değilim ama bir mühendis kadar sonuçta bilgimiz var, hatta daha fazla. Uzun yıllardan beri işin içerisinde yaşayarak görerek edinmiş olduğum tecrübe bilgi birikimi anlamında onlardan kat kat daha fazla tecrübeli olduğumu söyleyebilirim. 2019 Yılının Şubat ayının sonlarında Baytek Enerji’yi kurdum. Baytek Enerji adı altında 3 seneyi aşkındır Bursa'da her zaman dürüstlüğü öne çıkartan, güven esaslı çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

    ****Peki Gürcan Bey, bizlere Baytek Enerji olarak çalışmalar yürütmüş olduğunuz referans verebileceğiniz firmalarla ilgili bilgi verir misiniz?

‘BAYTEK ENERJİ’  HER ZAMAN YANINIZDA

     —Elbette, az önce de söyledim Burkay İnşaat’ın birçok fabrika işlerini yaptık, Zerrin Özgüle İnşaat, Dem İnşaat, YGA  inşaat, İnegöl'deki Wodolife'ın 12.000 metrekarelik elektrik, trafo merkezleri, Enerji nakil hatları vesaire bütün işlemlerini gerçekleştirdik, anahtar teslim şeklinde. Bir Alman firması var, Mustafakemalpaşa'da Karma Sanayi Sitesi'nde orada  20.000 metrekarelik Ayrıştırıcı bir fabrikanın Kapalı alanda elektrik işlerini, taahhüt  işlerini, trafo işlerini  yaptık. Burada Akmetal var çalıştığımız onun bir fabrikasını yaptık Kayapa'da. Kutlucan Tekstil’in, Özbeşler Tekstil’in ine işlerini yaptık. Karacan İnşaat Bursa Büyükşehir’ in işlerini aldı. Bizde onların park, bahçe, elektrik, aydınlatma kamusal alanda saha çalışmalarını gerçekleştirdik. Bursa’mızın önde gelen birçok firmasıyla güzel güzel çalışmalara imza attığımızı söyleyebilirim. Ayrıca sırası gelmişken belirtmek isterim. Bizim konut sektöründe çalışma yaptığımız ekiplerimiz ayrı, fabrika-sanayi tesisatlarında çalışan ekiplerimiz ayrı, yol-aydınlatma kamusal saha çalışmalarında çalışan ekiplerimiz ayrı, enerji nakil hatları, trafo, og  İşlerinde çalışmalar yürüten ekiplerimiz ayrıdır. Otel işlerimizde çalışan ekiplerimiz daha da farklı orası biraz daha profesyonel, ince detaylara indikleri için onlar da farklı bir ekip. Toplamda firmamız bünyesinde 37 işinin ehli profesyonel arkadaşımız ile tüm bu ekiplerimiz oluşmaktadır.

 ***Gürcan Bey, 3 senede gerçekten Baytek Enerji olarak güzel bir ivme yakalamışsınız. Sizce bu işin sırrı ne?

KAZANCI DOĞRU PAYLAŞMAK

PERFORMANSA DİREK YANSIYOR

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

   —-Aldığınız işi doğru düzgün zamanında yapıp kimseyi kandırmazsanız iş yapmış olduğunuz firmalara güven verirseniz işiniz sürekli olur. Çalışanlara, ustalara da güven vermek çok önemli. Ortada bir kazanç var bu kazancı doğru paylaştırmak hakkaniyetli paylaştırmak lazım. Böyle olunca da zaten %100 performans değil. Yüzde 200'lük bir performans ortaya çıkıyor. Benim ustalarım mesela Allah razı olsun Gece 1'de 2'de dahi arasam kalkarlar hemen sıkıntıyı gidermek için çabalarlar ve hallederler. Kesinlikle gecenin bu saatinde neden kalkıp gidiyorum diye düşünmezler. Çünkü kimsenin hakkı kalmaz. Sonuçta o iş için gece kalkıp gitmişse ertesi gün gelmez. Yani böyle bir görev bölümü yapıyoruz, böyle bir görev bölümü yapıp kazanılanı da hakça paylaştıktan sonra ortaya gerçekten güzel performanslar çıkıyor. Bu üstün kalitede hizmet anlayışımızı gören çalışmış olduğumuz iş ortaklarımız da bizi küçük paralara kesinlikle değişmiyorlar. Vermiş olduğumuz iyi hizmeti gördüklerinden dolayı aramızda gerçekten güzel bir bağ da oluşmuş oluyor ayrıca çalışma ortaklarımızla.

***Peki Gürcan Bey Baytek Enerji’nin gelecek hedefleri ile ilgili bize neler söylersiniz?

İNŞAAT MALZEMESİ SATIŞLARIMIZI ARTTIRMAK İSTİYORUZ

   —-Gelecek senelerde bünyemizde bulunan inşaat malzemesi satışlarını daha da ilerletme çabasında olacağız. Bu anlamda inşaat malzemesi sektöründe portföyümüzü geliştirmek hedefinde olacağız. Elbette bu arada çok fazla büyümeden belli çıtalar arasında büyüme çabasındayız, aşırı derecede çok fazla iş yapmanın sektörde her zaman menfi yönde olamayacağını düşünerek, sağlam doldura doldura ilerlemek en sağlıklısıdır diye düşünüyorum.

**** Genç başarılı bir işveren olarak gençler özelinde işsizlik oranları çok yüksek gözüküyor sizin gençlere önerileriniz neler olur acaba bu anlamda Gürcan Bey?

İNSAN KENDİ DEĞERİNİ, KENDİ BELİRLER

 —-  Gençlerin kendilerini öncelikle güvenmesi özgüvenli olmaları çok önemli tabii bunu kazanmak çok çok daha önemli. Zoru görmedikleri sürece kolayı yaşayamazlar. 4-5 sene girmiş olduğu iş kollarında kendilerini zorlanmaları lazım. Kendisini zorladıktan sonra rahatı da kendi kendine yaratacaklardır zaten. İnsan kendi değerini kendi belirler, Kimse benden bir şey çalamaz Herkes kendinden çalar. İnsan kendini nasıl yetiştirirse öyle gider.

*** Dünyaya  yeniden gelmiş olsaydınız yine bu işe  ve  bu mesleğe mi  girerdiniz Gürcan Bey?

  —- Ben kendi işimi sevdiğim için yine bu mesleğe girerdim, hiç başka bir mesleğe girseydim diye hayal kurmadım. Çünkü her mesleğin sonuçta bir zorluğu vardır, iyi yanları, zor yanları vardır. Ben bu işi severek yaptığım için yine bu işe, bu mesleğe girerdim.

 ****  Sorularımız burada sona erdi, aynı zamanda röportajımızın da sonuna geldik Gürcan Bey. Son olarak buradan neler söylemek istersiniz. Ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili dileklerinizi de almak isteriz?

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZLA HİZMETİNİZDEYİZ

 —- Az öncede konuşmuş olduğumuz gibi Bursa'nın önde gelen birçok firmasıyla güzel çalışmalar ortaya koyduk. Bizimle çalışan firmalar öncelikle işlerinde hız kazanırlar. Biz yaptığımız işi baştan planlarız, doğru planlarız, bunu nasıl yaparız teslim ederiz diye kendi aramızda görüştükten sonra İşini yapacağımız olan firmaya da bu konuyla ilgili bilgi verir ve ne zaman teslim edeceğimizi söyledikten sonra işe koyuluruz. Mutlaka verdiğimiz zamanda işin teslimini gerçekleştiririz. Böyle olduktan sonra zaten karşılıklı güvende sağlanmış oluyor. Önemli olan sistemi oluşturmak kurmak sistemi kurduktan sonra zaten sistem kendi kendine ilerliyor. Herkes kendi işini, görevini, yerini bildiği için her şey tam bir makine gibi devam etmiş oluyor. Bizim çalışma anlayışımız bu. Son olarak Kurban bayramına da az bir zaman kaldı. Şimdiden ben başta Bursa'da yaşayan halkımız olmak üzere ülke genelinde yaşayan 84,5 milyon Türk insanına Bursa'dan sevgilerimi saygılarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum ve herkesin kurban bayramlarını şimdiden kutluyorum istiyorum. Diyerek konuşmasını tamamladı. Uzun yıllar sektörde güzel çalışmalar ortaya koyduktan sonra 2019 yılında Baytek Enerji adıyla yoluna devam ederek üç yılı aşkın sürede adını Bursa dışından dahi duyurmuş olan Bursa’mızın ve ülkemizin başarılı, genç iş insanlarından olan Gürcan Bay’a bizler de gelecek hedeflerinde ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Alaaddinbey Mahallesi,

 630. Sokak A Blok No:8 A/A

www.baytekenerji.com

Tel:0 224 532 0 176

      0 850 888 0 176

NİLÜFER/BURSA