Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Sektöründe kaliteli çalışmalara imza atan Bursa Çimento, toplumsal konularda da duyarlı kimliğiyle örnek adımlar atmaya devam ediyor. 

Firma; insan hakları, çalışma standartları, çevre duyarlılığı gibi 10 evrensel ilke çerçevesinde iş dünyasını sorumluluk sahibi olmaya teşvik eden Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) imzasını attı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, insan ve çevre odaklı hareket ettiklerini belirterek, içerisinde bulundukları topluma ve dünyaya karşı sorumluluklarının bilincinde bir firma olduklarını söyledi. 

Sürdürülebilirlik yaklaşımını her alanda benimsiyor

Nemli, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak, sürdürülebilir kalkınma ve dünya standartlarında iş yapma vizyonuna verdikleri önemi bir kez daha gözler önüne serdiklerine dikkat çekerek, “Firmamızda kadın-erkek fırsat eşitliği, güven, insan odaklılık, etik davranış gibi önemli değerlerin tümüyle yaygınlaştırılmasını ve içselleştirilmesini sağlamak amacıyla önemli adımlar atıyoruz. Bu konuda attığımız adımların somut bir karşılığı olarak da Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladık. Bundan sonra her yıl şirketimizde yaptığımız sürdürülebilirlik ilerleme raporlarını paylaşacağız. Bu bizim için büyük mutluluk” dedi.

Sürdürülebilirlik yaklaşımını her alanda benimseyen bir firma olduklarının altını çizen Nemli, toplumun ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarının sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak çalışmalara odaklandıklarını kaydetti.

Son derece mutlu ve gururluyuz

Bursa Çimento olarak, çevreye ve topluma katkılarını sürekli artırmayı hedeflediklerini ve bu konuda önemli adımlar attıklarını dile getiren Nemli, “Teknolojiye, verimliliğe ve insana yaptığımız yatırımları daima sürdürülebilirlik yönünden desteklemeye özen gösterdik. Bu nedenle, dünyanın en kapsamlı sürdürülebilirlik platformu olan BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladığımız için son derece mutlu ve gururluyuz. Doğamıza, kentimize, ülkemize, ekonomimize ve toplumumuza değer üreterek, sürdürülebilirliği ana hedef olarak görmeye devam edeceğiz” diye konuştu.