Savunmasız canlar için uğraşan 45 yaşındaki Timur Yılmaz ömrünü sokaklardaki savunmasız canlara adıyor. Aynı zamanda Gölyazı’da balıkçılık yapan Yılmaz, orada oldukça tanınan birisi olduğu söylendi. Gölyazı gölünün duayyen balıkçısı olan Timur Yılmaz 2005 yılında aşık olduğu gölde balıkçılık yapmaya başladı.O dönemlerde Gölyazı'da bir çok savunmasız can olduğunu fark ederek sokak hayvanlarının bakımını ve beslenmesini üstlendi. Yılmaz'ın bu çabasına resmi kurumlar da destek çıkarak Gölyazı Merası’na barınak yaptırıldı. Barınakta 700 köpeğin bakımını üstlenen Timur Yılmaz’ın bugünlerde en büyük destekçisi Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri...

Savunmasız canların ağabeysi Timur Yılmaz; “2000’li yıllarda balıkçılığa başladım. Gölyazı’da tuttuğum günlük balıkları Balık Hali’ne götürüp satıyorum. Elde ettiğim geliri savunmasız canların bakımlarına harcıyorum. Mamalar geçen yıllara göre pahalılaştı. Vatandaşlarımızın sokakların sessiz canlarına daha duyarlı olmasını rica ediyorum. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen DOHADERN üyelerine Başkanımız Veteriner Hekim Sayın İbrahim Tugay Ateş’e de teşekkür ederim.” dedi.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

DOHADERN Başkanı İbrahim Tugay Ateş ise; “Sosyal medya hesaplarından Timur Yılmaz’ın sokak canları için vermiş olduğu çaba dikkatimizi çekti. O nedenle de dernek olarak kendisini Gölyazı’da ziyaret ettik. Gölyazı Merası Barınağı'nın eksikliklerinin giderilmesi için resmi makamlarla temas kurduk. Arkadaşlarımız da sokak canlarının beslenmesi noktasında gereken ilgiyi Timur Yılmaz kardeşimize gösteriyor. Bursa’nın Robin Hood'larını yaşatmalıyız.” dedi.