Fatih AKKUŞ

Nilüfer 1987’nin başarılı genç eldivenlerinin genç hocası Eser Altınbaşak,  “Nilüfer 1987 Spor Kulübü kaleci antrenörüyüm. A takımdan, alt yapıdaki tüm gruplara kadar kalecilerle ilgileniyorum. Hepsi pırıl, pırıl çocuklar. Elimizden geleni yapıp onlara faydalı olmaya ve Türk futboluna kazandırmaya çalışıyoruz. Şu anda toplamda mevcut 5 kalecimiz var. Başlamamış olan yaş guruplarımız var. 2008’li kardeşlerimizi özellikle arıyoruz şu anda. Onları da bulup takıma adapte edeceğiz. Öncelikle iyi bir kaleci olmak için. Birin şart bana göre soğukkanlılık. Kaleci akıllı olmak zorunda. Oyunu en geriden gören o olduğu için oyunu yönlendirecek olanda o. Sağlam bir karakter ve kişilik bir futbolcuyu kaleci yapar. Genç kaleci adaylarına çok maç izlemek ve rol, idol almak onları geleceğe hazırlayacak. En önemlisi eğitimlerini aksatmamaları gerekiyor” diyerek aslında futbolun yanında eğitimin de büyük faydası olduğunu dile getiriyor.

ÇALIŞMAKTAN GERİSİ YALAN

U15 ve U16 takımlarının başarılı ve deneyimli hocası Samim Ayma da “Nilüfer 1987’nin 15 ve 16 yaş gurubuna bakan hocasıyım. Bizde geçen sene 14 yaş grubundan başlayıp 16’ya kadar büyük bir başarı sağladık. Bu başarıyı devam ettiriyoruz. Kendi bünyemizde alttan gelen yetenekli kardeşlerimizle yaklaşık 15 yaş liginde oynayan 16 ve 17’de oynatıyorum. Bütün yaş kategorilerimiz Elit gruplarda mücadele ediyor. Bizim amacımız çocukları bir yere kadar getirip daha sonra akademi liglerine vermek. Biz geçen sene 14 yaş grubunda Türkiye Şampiyonası'na gittiğimizde 5 çocuğumuzu akademi liglerine Galatasaray, Manisa, Çanakkale Dardanel, Bursaspor gibi takımlara verdik. İyi bir jenerasyon yakaladık ve Türkiye’ye futbolcuyu 'amatör’den yetiştiriyoruz. Her zaman söylerler bu derslerde de aynıdır, normal hayatta da. Çalışmaktan başkası yalan. Hem derslerine, hem de futboluna çalışacak. Arkadaş çevresi ve çalışmak diyebilirim” şeklinde konuştu.

BU TAKIMIN BAŞKANI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

O aslında yapması gereken yüzlerce iş varken vaktinin en büyük bölümünü takımına harcıyor. Belki daha çok genç bir başkan ama bu gençlik çocukların hayallerine ulaşması için faydalı oluyor. Samet İlhan: “Nilüferspor 1987 takımının kulüp başkanıyım. Biz her zaman futbolda üretmekten yana olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Dışarıdan değil daha çok kendi çocuklarımızı yetiştirerek çocuklarımızı eğitmemiz gerekiyor. İyi bir birey olmak için eğitim ve sporda üst düzey bireyler olması için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak başarılı olmanın asıl kaynağı aileler. Alt yapıya önem verdiğinizde zaten başarı geliyor. En büyük örnek Samet Aybaba. Bizde bunu amaçlıyoruz. Biz Bursaspor gibi takımlardan futbolcu alarak başarılı olmak istemiyoruz. Bizler Bursaspor başta olmak üzere Süper Lig’de ki takımlara da futbolcu yetiştirmek istiyoruz. Bursaspor nasıl ki Türk futbolunun lokomotifiyse biz de Bursa futbolunun lokomotifi olacağız” diyerek gençlere önem verdiğini vurguladı.

AİLE SAHİP ÇIKARSA

Alt yapılardan sorumlu yönetici aynı zamanda takımın her şeyi Dinçer İşbilir: “Korusu pazarlama müdürüyüm. Aynı zamanda Nilüfer 1987 alt yapı ve spor müdürüyüm. Bu takımla çalışmaktan ve bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Sayın başkanım Samet İlhan’a da teşekkür ediyorum bizlere görev verdiği için. Hocalarımızın hepsi çok değerli, aynı şekilde futbolcularımız çok değerli. Biz bu kulübü bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Güzel şeyler yapmak istiyoruz bunları yaparken de akıllı ve faydalı bireyler kazandırmaya çalışıyoruz. Bu takım güzel yerlere gelecek. Henüz 2. yılımız ve çocukları bir yerlere getirmek için canla, başla çalışıyoruz. Sizlere de çok teşekkür ediyoruz. Takımın yanında olduğunuz için. En az 10 futbolcumuza Süper Lig’den talip var. Bu bize gurur veriyor” dedi.

ÇOK BÜYÜK BİR FUTBOLCU OLACAĞIM

İsmet Yılmaz: "Aslında bu takımın maçlarını izleyenler bu çocuğu dikkatle takip ediyor. Bir çok kulübün radarında kendisi de bunun farkında ama onun hayalleri başka “Forvet olarak oynuyorum. Akademi ligleri için hocalarımız, başkanımız ve yöneticilerimiz bizim iyi kulüplerde oynamamız için uğraşıyor. Benim en büyük hayalim çok büyük bir futbolcu olmak. Bunu gerçekleştireceğime inanıyorum” diyor. Fırtına sol bek Arda ise bakın neler diyor:  “Nilüfer 1987 takımında sol bek ve açık mevkiinde oynuyorum. Akademi liglerine elbette gitmek istiyorum ama önce takımıma faydalı olmak istiyorum. Daha çok çalışıp hayallerimize ulaşmak için kendimizi göstermeliyiz. Kendi kişisel gelişimimi tamamlayıp, karakterimle ön plana çıkacağım”

EĞİTİMLİ TOPÇULAR

Hafta içerisinde Nilüfer 1987’nin teknik kadrosuna dahil edilen başarılı çalıştırıcı Arda Can Özcan: “1985 Bursa doğumluyum 10 yıldır beden eğitimi öğretmeni olarak çalışıyorum. Uzun süreden beri de antrenörlük yapmaktayım. Alt yapılarda görev yaptım, oynadım. Futbolcu yetiştirmek adına bu mesleğe de gönül verdim. Yaklaşık 5 yıldan beri de alt yapılarda çalışıyorum. Çocuklarla çalışmaktan da gurur duyuyorum. Onların geleceği ve potansiyellerinin en üst seviyeye gelmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda da doğru yerlerde, doğru çalışmalarla bu durumu sağlamaya çalışıyoruz. Kulübün yaklaşımıyla ve futbola bakış açımız aynı olmasından dolayı burada olmaktan çok mutluyum. Biz futbola akademi olarak bakıyoruz. Bu çocukların skor değil, futbol anlamında neler yaptığına bakıyoruz. Türk futboluna futbolcu kazanmak ve kazandırmak istiyoruz” dedi.

BİZ BİRLEŞTİRİCİ BİR KULÜBÜZ

Nilüfer 1987 takımının teknik sorumlusu ve deyim yerindeyse her şeyi. Sezai Mutlu: “Nilüfer 1987 takımının teknik sorumlusuyum. Geçen yıl itibariyle bu kulübe dahil oldum. Bu kulüp birleştirici bir kulüp olarak kuruldu. Bu sezon biraz daha alt yapıya daha profesyonelce yaklaşan bir süreçte devam etmekte. 2002 doğumlulardan, 2009’a kadar bütün yaş kategorilerinde oluşumu tamamladık. Burada ki esas hedefimiz bu kulübü aracı olarak kullanarak çocukları topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek. Bunu yaparken de futbolun doğrularıyla birlikte yetiştirdiğimiz alt yapı oyuncularını öncelikle Bursaspor olmak kaydıyla diğer akademi takımlarına yönlendirip Türk futboluna kazandırabilmek. Bizim asıl derdimiz bu. Bunun için de ekip yapısı da daha güçlü hale gelmekte. Takip edilmesi gereken bir oluşum var. Zaten başarılara bakıldığı zaman bir çok yaş gurubunda hem şampiyonluklar, hem de gidilen Türkiye şampiyonaları bunu kanıtlar nitelikte. Yönetim anlamında destek almaktayız. Servis veya tesis anlamında belediyeden destek alıyoruz. Parayla oyuncu taşıma veya alma gibi oluşum yok. Bizler yetenekli çocukları bu kulübe kazandırıp zor olanı yapmaya çalışıyoruz” dedi.