Özkan YILDIRIM/ÖZEL HABER

Bursa'da özellikle yetim, öksüz ve yardıma muhtaç ailelere yardımlar devam ederken bunun yanı sıra Ankara'dan ve Bursa'dan da önemli misafirleri Kalbiselim Derneği’nde ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara'dan Türkiye Cumhuriyeti Göç İdaresi Genel Müdürü sayın Gökçe Ok Kalbiselim Derneği’nin yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı ziyaret edip Kalbiselim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman İpekçioğlu'ndan dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. Bu çalışmaları yerinde gören Türkiye Cumhuriyeti Göç İdaresi Genel Müdürü Gökçe Ok Kalbiselim Derneği’nin yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan İpekçioğlu’na tebrik ve teşekkürlerini iletti.

ANKARA’DAN TAM NOT

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Yine Kalbiselim Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni Bursa'da da geçtiğimiz günlerde Bursa Yıldırım Kaymakamı Sayın Adem Yazıcı başta olmak üzere, Mustafa Bozbey ve Gazeteci Abdurrahman Uzun'da ziyaret edip, Derneğin faaliyetlerinden ve çalışmalarıyla ilgili Dernek Başkanı Osman İpekçioğlu'ndan bilgi aldılar. Kalbiselim Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğlu bu ziyaretlerden duyduğu memnuniyetini gelen misafirlere teşekkür ederek göstermiş oldu. Ayrıca Kalbiselim Derneği’ne yardımda bulunan hayırseverlere de çok teşekkür etti.

KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ORTAK PROJE VE FAALİYETLER YÜRÜTMEKTEYİZ

Başkan İpekçioğlu konuşmasında Bursa şehrimizde ihtiyaç sahibi Yetim, Engelli ailelere hizmet verdiklerini dile getirerek   "Kalbi Selim Derneği, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Göç İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa İlçe Kaymakamlıkları, AFAD, Kızılay, Bursa İl Müftülüğü, Bursa Kent Konseyi ve diğer birçok sivil toplum kuruluşu ile koordineli olarak ortak proje ve faaliyetler yürütmektedir" dedi.

KALBİSELİM HER ZAMAN, HER YERDE

Kalbi Selim Derneğine kayıtlı ihtiyaç sahibi 6000 aile (yaklaşık 30.000 kişi) bulunduğunu belirten başkan Osman İpekçioğlu "Dernek olarak kimsenin Diline, Dinine, Irkına, Mezhebine, Siyasetine bakmaksızın yardım etmekteyiz. Bu İhtiyaç sahibi ailelere yaptığımız yardımın yanı sıra derneğimiz binasında 300 Suriyeli Yetim kardeşimiz bulunmaktadır. Babaları ya da Anneleri Suriye'deki iç savaşta şehit edilmiş yetim, öksüz çocuklarımıza 4 yıldır değerler eğitimi verilmektedir. Ramazan ayında da yardımlarına hızla devam Kalbiselim Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ay içerisinde 4 Bin aileye erzak, 1200 Yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğu giydirme nakli yardım, kira desteği  ve faturalar (elektik,su, doğalgaz) olmak üzere binlerce aileye destek verdiklerini söyledi.

DEVLETİMİZİN ÜZERİNDEKİ YÜKE BİR 

NEBZE DE OLSA OMUZ VERMEK İÇİN VARIZ

Ayrıca Kalbiselim Derneği Başkanı Osman İpekçioğlu yürüttüğümüz bu faaliyetler ile hem mazlumların yarasına merhem olmaya, hem de devletimizin üzerindeki yükü bir nebze olsun hafifletmeye çalışıyoruz. Dernek binamız haftanın 7 günü 24 saat açık olmakta olup halkımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Ramazan ayında yaptığımız bu hizmetleri bize destek veren hayır sahiplerinin sayesinde yaptıklarını'  ve hayırseverlerin desteklerine her zaman ihtiyaçları olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR DERNEK

8 yıldır hiçbir karşılık beklemeksizin yoğun bir şekilde garip, gureba ve yetimlere yardımı kendileri için görev edinmiş olan Kalbiselim Derneği Başkanı Osman İpekçioğlu ve ekibi gerçekten de büyük bir teşekkürü hak ediyor. Ayrıca yapmış olduğu bu hizmetlerin Başkentte de yankı bulması haberimizin manşetinde belirttiğimiz üzere Kalbiselim’in Bursa’nın gururu ve de ülkemizin onuru olduğunun da bir kanıtıdır.