Gökhan GÜNDOĞDU

İnegölspor altyapısında gösterdiği performansla dikkatleri çekerek Bursaspor’un futbolcu fabrikası olan Vakıfköy’ün yolunu tutan Ali Akman, teknik adamlarının gözüne girmeyi başararak kısa zaman dilimi içerisinde A Takım’la antrenmanlara çıkmaya başlamıştı.

Süper Lig’deyken fazla forma şansı bulamayan Ali Akman, Bursaspor’un TFF 1’nci Lig’e düşmesinin ardından kapanan transfer tahtasıyla birlikte adeta can simidi konumunda kurtarıcı pozisyonuna geldi. Taraftarın da sevgilisi ve gözdesi olan Akman’ın sözleşmesi 2020 yılında sona eriyordu.

FRANKFURT’A İMZA ATTI

Sadece attığı gollerle değil asistleri ve kilit paslarıyla takımın önemli bir parçası olan genç golcü maalesef camiayı hayal kırıklığına uğratan bir hamle yaptı. Genç Timsah, yeni sözleşme teklifini reddettiği gibi Ümit Milli Takım kampındayken hem de Bursaspor’la olan anlaşması devam ederken Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt’la ön sözleşme imzaladı.

TESİSLERİ POLİSLE TERK ETMİŞTİ

Dönemin başkanı Erkan Kamat ile yönetimi bu gelişme karşısında olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi ve Ali Akman’ı süresiz olarak kadro dışı bıraktıklarını duyurdu. Akman da polisler nezaretinde geldiği Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nden eşyalarını alıp kulübü terk etti. Frankfurt’la antrenmanlara çıkan genç golcü Hollanda ekiplerinden NEC Nijmegen’e kiralandı.

SAÇ BAŞ YOLDURDU

Murat Sözkesen, Bursaspor’a veda etti Murat Sözkesen, Bursaspor’a veda etti

Tam 90 gün sonra Bursa’da Timsah Bitci Park çimlerine Ümit Milli Takım formasıyla ayak basan Ali Akman, Belçika’ya 3-0 yenildiğimiz karşılaşmada 90 dakika sahada kalırken, inanılmaz goller kaçırarak mağlubiyette önemli pay sahibi oldu. Büyük fırsat tepen Akman, stadyumda tepki görmezken, sosyal medyada ise büyük eleştiri oklarının hedefine yerleşti.