Özlem ATAÇ/ÖZEL HABER

Hayatı olması gerektiği hızda, keyifli ve sakin bir şekilde yaşayan yerli Cittaslow'larımız yani ‘sakin şehirlerimiz’ var… 'Sakin Şehirler' ağı, yaşamın huzurlu olduğu, doğa ve kültürün korunduğu bölgeleri kapsıyor. Bu uluslararası listede Türkiye'nin de farklı kentlerinden birçok ilçe var. İşte o şehirlerden biride Bursa’mızın ilçesi İznik. İznik Belediyesi ilçenin uluslar arası mecralardaki tanınırlığını ve farkındalığını artırmak amacıyla 2019 yılında başlattığı Cittoslow üyeliğine kasım ayında İtalya’da gerçekleştirilen genel kurulda kabul edilmişti.

KENDİ KENDİNE YETEN KENT

Modern hayatın ve küreselleşmenin etkisiyle hızlı hareket edilen, hızlı çalışılan ve hızlı tüketilen bir yaşam tarzına sahip şehirlere alternatif olarak ortaya çıkan Cittaslow felsefesine uygun bulunan İznik’in kasım ayında üyeliğe kabul edildiğini belirten İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “Cittaslow’un amacı kentlerin kendi kimliklerine sahip çıkarak küreselleşme sonucu ortaya çıkan şehir kargaşasına, kentlerin birbirine benzemesine, aynılaşmasının önüne geçilmesidir” dedi. 

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

‘SAKİN ŞEHİR OLMAK KOLAY DEĞİL’

 “Bir sakin şehir olmak kolay değil” diyen Başkan Usta, “Cittaslow hareketi hızlı ve tüketime dayalı şehir yaşamına alternatif olarak ortaya çıktı. Yavaş şehirler mega kentlere oranla İznik gibi nüfusu az fakat nitelikli kentlerden oluşur. Bir yavaş şehir olabilmek kolay değil. Dünyada sadece belirli kriterlere uyan sayılı kentler Cittaslow olabilmektedir. Önümüzdeki süreçlerde Cittaslow ile ilgili bilgilendirme çalışmaları ve çeşitli etkinlikleri hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.