Ali Eşref UZUNDERE

Atalay Prenses Düğün Plaza salonunda organize edilen “Nevruz–7 LevinŞöleni”ne AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Bursa Vali yardımcısı Fatih Kadiroğlu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu (KAI) Başkanı Av. Sefer Erdinç Dülger, KAI Federasyona bağlı dernek başkan ve yönetimleri, Yalova Iğdır Derneği Başkanı Ayşat Artan ve yönetim kurulu üyeleri, Siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri ile belediye meclisi üyeleri katıldı.

Tabiatın rahmeti ve bereketidir

Şölenin sunumunu bir dörtlük okuyarak yapan Orkun Kumtepe, katılımcıları selamlanmasından sonra Nur Muhammed Cami İmamı Bülent Ayyıldız, Kuran okuyarak, şehitlerimiz için dua etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Iğdır Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kurban Güneş,bayramların insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının güçlendiği, barış ve kardeşliğin yaşandığı, birlik ve beraberliğin sağlandığı günler olduğunu söyledi. “Gelenek ve görenekler, dil edebiyat, sanat, inanç değerleri bir milleti millet yapan ve millet olma özelliği kazandıran kültür unsurlardır“ diyen Başkan Güneş, Nevruz Bayramı da tüm bu unsurları içinde barındıran ve dünyada bilinen en eski Türk bayramı olduğunu vurguladı. Yeni gün anlamına gelen Nevruz, “tabiatın rahmeti ve bereketidir. Bolluk karşısında duyulan ateştir. Birlik, beraberlik içinde İnsanın insana duyduğu sevgi ve kardeşliktir. Nevruz yaşama ve yaşatma anlayışıdır” diyen Başkan Güneş, binlerce yıl öncesi 21 Mart’ta yakılan Nevruz ateşinin sıcaklığı bütün milletimizin fertlerinin kalbini ısıtması temennisinde bulundu.

Şehitlerimizin sayesinde…

Nevruz-7 Levin şölenine katılan AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Türk dünyasının milli bayramı olan Nevruz Bayramı kutlama programında hemşerileri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında 18 Mart Çanakkale Zaferi hatırlatmasında bulunarak, “Şehitler olmasaydı, vatan olmazdı. Biz de burada Nevruz Bayramını kutlayamazdık. Şehitlerimizin sayesinde bayramlarımızı kutluyoruz. Türk dünyası ile birlikte Nevruzumuz kutlu olsun” diyen Aras, Iğdır’daki nevruz bayramı kutlama gelenek ve göreneklerini örnekleriyle anlattı.

Hemşeriniz sayılırım

Bursa Vali Yardımcısı Fatih Kadiroğlu’da konuşmasında, katılımcıların Nevruz Bayramını kutladı. Kadiroğlu, 90’lı yıllarda Iğdır’ın Karakoyun İlçe kaymakamlığı görevinde bulunduğunu, Iğdır’da kutlanan Nevruz Bayramı gelenek ve göreneklerini çok yakından tanıyıp bildiğini belirterek,”hemşeriniz sayılırım” dedi.

ŞEHİT TÜRKLER ANISINA…

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Kars Ardahan Iğdır Dernekleri federasyon Başkanı Av. Sefer Erdinç Dülger’in katılımcıları kısa selamlama konuşmalarından sonra, gecenin düzenlenmesinde katkı koyan kişi ve kuruluşlara plaketleri, takdim edildi. Bu arada Iğdır Derneği yönetim Kurulu üyesi EhetTaştan’ın yeğeni Ressam Ferhat Taştan’a yaptırdığı Iğdır’da 1917-1920 yılları arasında Ermenilerce katledilen şehit Türkler anısına yaptırılan ve ülkemizdeki en yüksek anıtı (43,5 m.) olan “Şehit Türkler Anıtı” tablosu açık artırma ile satıldı. Açık artırmada tabloya 3 bin 750 lira veren Yalova Iğdır Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Serhat Akgün Aytekin’e satıldı.