Büyükşehir Belediyesi, Bursa´nın deniz turizminden aldığı payın artırılması için sahillere önem veriyor. Geçen yıl Büyükşehir hizmet filosuna dâhim edilen deniz yüzeyi temizleme araçlarıyla deniz yüzeyinde oluşan katı atıklar temizlendi. Deniz süpürgesi ile atıklar toplanarak konveyör bant aracılığıyla konteynerlerde biriktirilerek ilçe belediyelerinin çöp kamyonlarına yüklendi. Haftanın 6 günü devam eden çalışmalarda en çok toplanan atıkların pet şişe, ambalaj atığı, poşet, ağaç parçaları olduğu görülmektedir. Zaman zaman toplanan atıklar arasında yatak, yastık, şemsiye, bavul gibi atıklara da rastlandı. Nisan ayında başlatılan çalışma ile bugüne kadar 80 metreküp atık Gemlik körfezinden toplandı.
Gemlik ve Mudanya merkezindeki dolgu kayaların iç kısımları da ekipler tarafından titizlikle temizleniyor. 65 kişilik kıyı-plaj ekibi, 3 pikap, 2 plaj kum eleme makinesi ile son derece kapsamlı bir çalışma haşata geçiriyor. Çalışma kapsamında Gemlik, Mudanya sahili boyunca uzanan yürüyüş yollarını çevreleyen kayalık alanlar içinde yıllar içinde birikmiş çöpler temizleniyor. Zaman içerisinde kayalıklar içinde biriken ve ulaşılamayan atıklar ilk kez bu kadar detaylı bir temizlik çalışması ile toplanarak ilçe belediye temizlik araçlarına verildi.

PLAJLARA KUM TAKVİYESİ
Yoğun geçen kış dönemi etkileri ile dalga ve akıntıya bağlı kıyı erozyonu nedeniyle kum seviyesi azalan plajlara da kum takviyesi yapıldı. Çalışmalar kapsamında Tirilye balıkçı barınağının doğusu ve batısındaki plajlara Bursa Valiliği ile Bursa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü´nden ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli izinler alınarak, iş makineleri ile kum takviyesi yapıldı.
Altıntaş, Altınkum, Güzelyalı ve Gemlik başta olmak üzere halk plajları ile halkın yoğun olarak kullandığı sahil bandında da ekipler tarafından hummalı bir temizlik çalışması yürütülüyor. Kıyı temizliği çalışmalarına devam eden ekipler plajlar, sahil boyunca uzanan yürüyüş yolları, iskeleler, deniz kıyısında bulunan kayalık alanlar ve denizin kıyıya yakın kısımlarında su yüzeyinde bulunan atıkları topluyor.
Çalışmalar deniz sahillerinin yanı sıra İznik Gölü sahilinde de yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Orhangazi Halk Plajında da düzenleme ve temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, kepçe ile göl içinde taşlaşmış mevcut oluşumlar kırılarak kaldırılırken, göl içindeki otlar temizlendi ve kıyı boyunca uzanan plaj halkın kullanımına hazır hale getirildi.