Fatma ASLAN KUNDAKCI

Karşılaşma, tarihinde ilk kez Süper Lig’de forma giyen Bursaspor’un sayılarıyla başladı. Olaseni ve Freeman ile 5-0’lık üstünlüğü yakalayan Bursaspor, taraftarının da desteğini arkasına alarak, ilk çeyreği 18-16 önde kapattı. TOFAŞ’ta ise 16 sayılık skorun 10’u Devin Williams’tan geldi. İkinci çeyrekte de iyi oyununu sürdüren Bursaspor, bulduğu isabetli üçlüklerle farkı 7 sayıya kadar çıkardı. TOFAŞ’ın farkı kapatma çabaları yeterli olmayınca ikinci çeyrek 41-34 yine Bursaspor lehine tamamlandı. 

TARAFTARIN DESTEĞİYLE
TOFAŞ, aradan sonra iyi bir dönüş yaptı ve Devin Williams, Lojeski ve Barış Ermiş’in sayılarıyla eşitliği yakaladı: 41-41… Muhsin’in üçüncü çeyreğin bitimine 3.17 kala attığı basket ile TOFAŞ karşılaşmada ilk kez öne geçti: 45-46… Sırtını taraftarına dayayan Yeşil Beyazlılar ise tribünlerden aldığı güçle üçüncü periyodu da önde tamamlamayı bildi: 55-52…

DEVIN WILLIAMS DEVLEŞTİ
Son çeyrek ise tam anlamıyla kıran kırana geçti. Bursaspor lehine 8 sayı açılan fark, Mavi Yeşilliler adına Devin Williams’ın bulduğu isabetli atışlarla eridi ve son iki dakikaya girilirken fark bire indi: 68-67… TOFAŞ’ta Tarik Phillip’in üçlüğü ise maçın tamamlanmasına 1.50 kala TOFAŞ’ı 68-70 öne geçirdi. Son dakikaya 72-72’lik eşitlikle girilirken, 50 saniye kala TOFAŞ 72-74 üstünlüğü elde ettiği. TOFAŞ’ın yaptığı hataları affetmeyen Bursaspor ise Perry Jones ile arka arkaya bulduğu sayılarla karşılaşmayı 80-76 önde tamamladı. Maçın en skorer ismi ise 28 sayı-11 ribaund ile double-double yapan TOFAŞ’lı Devin Williams oldu.

Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor