Fatih AKKUŞ

Osman Uçar, İYİ Parti Nilüfer Kurucu İlçe Başkanı… Atanan ve kongresi yapılarak seçilen bir ilçe başkanı… Aktif siyaset hayatına küçük yaşlarda başlayan ve tanınmış bir isim… Çalı’da sporla iç içe geçen bir ömür ve dahası… Kendisinin deyimiyle “Sporu ve insanı seven birisinden zarar gelmez” deyiminin vücut bulmuş hali… Kendisini senelerdir tanırım ve daha henüz hakkında kötü konuşana denk gelmedim. Bu sebeple özellikle gittim yanına ve dinledim. Sordum “Başkanım ne olacak yerel seçimler?” diye… Sanki bam teline dokundum buyurun siz okuyun gerçekleştirdiğim röportajı, merak edilenleri sordum ben agazete adına…

KENDİMİZ İÇİN ADIM ATMA LÜKSÜMÜZ YOK

Sohbete başlamadan Uçar’ın kurduğu şu cümle oldukça önemli: “Seçim atmosferine girdik. İttifak görüşmeleri tekrardan başladı. Şu anda kendi adımıza adım atma lüksümüz yok. Genel merkezin tavrı Büyükşehir’de Mustafa Bozbey adı altında birleşerek CHP’nin adayını destekleyeceğimiz yönünde. Evet, birçok kişiyi anlıyorum. ‘Kendi siyasi partin varken neden başka parti?’ diye soracaklar. Bizler kendimiz için değil ülkemiz için varız. Bu ülkenin iyiliği neye hizmet ettiriyorsa bu şekilde tavır alacağız. Genel başkanımız bu ülkeye sevdalı… Meral Akşener ve onun şu anda sergilediği tavrı bu seçimi de belirleyecek.”

Yani anladığım kadarıyla CHP’nin adayları desteklenecek…

Evet, CHP’nin mevcut belediyelerinde CHP desteklenecek. Genel merkezden alınan karara uyacağız. Nilüfer Belediyesi 20 yıldır CHP tarafından yönetilmekte, Mudanya ve Nilüfer’de CHP adına katılacağımız bilgisi bize geldi. Bizler de elimizden geldiğince onlara destek olacağız bu konuda. Biz ilk aşamada ittifak görüşmeleri yokken adaylarımızı belirlemeye çalıştık. Meclis üyelerimizden zaten müracaatlar vardı. Oldukça geniş bir katılım var bu alanda. 4 belediye başkan aday adayımız mevcuttu ancak parti genel merkezinden böyle bir talimat gelince askıya aldık. Zaten kendilerine de ittifak sürecine zarar gelmesin diye açıklamada bulunmamıştık.

Peki, Meclis aday başvuruları ne durumda?

Şu anda Nilüfer’de beklenilenin üzerinde müracaat var. 24 kişi bu alanda bize başvurdu. Açıklanan kararlar doğrultusunda yerel yönetici olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmak. CHP’li yöneticiler ile oturup konuşacağız. Aklın yolu bir; ortak karar alıp oyumuzu nasıl artırabiliriz Nilüfer’de bunu konuşacağız. Burada artık partiden öteye geçti durum. Bir tarafta Millet İttifakı dediğimiz bizler, diğer taraftar Cumhur İttifakı. Cumhur dediğimiz zaman tek kişilik sisteme geçildi. Bir kişinin, tek adamlı yönetim sistemi Cumhuriyetimize zarar verir diye uyarmıştık ancak dinlemediler. Şimdi görüyoruz ki bu zarar veriyor. Bunun önüne geçmenin tek yolu yerel seçimlerdir. Güçlü ittifakla ellerinde olan belediyeleri alarak kaybetmelerini sağlamak daha önemli.

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Bursa’da durum sizce nasıl olur?

Bursa geneline baktığımızda Mustafa Bozbey isminde mutabakata varıldı. Nilüfer ve Mudanya’da CHP adı altında katılım olacak. Osmangazi İYİ Parti olacak. Diğer ilçelerle ilgili ittifak görüşmeleri devam ediyor. Aday adaylık sürecinde ittifak olunca açıklamaları erteledik. Meclis üyesi aday adaylarımız kendi çalışmalarını yapıyor. Resmiyet kazandığında çalışmalarımızı yapıp Nilüfer olarak Bursa’da çalışmalarımızı yapıp kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Kolay değil başka parti ismi altında seçimlere katılmak ancak ülkemizin geleceği için fedakarlık yapıp, bu alanda elimizden geleni yapmalıyız, yapacağız.

İYİ Parti ilk seçimde istediği sonucu alabildi mi?

Kuruluş aşamasında beklentiler yüksekti. Bizim dışımızda olanlar bizi başarılı buldu ancak biz ilk kuruluş aşamasında olanların başarısız olduğu bir seçim oldu. Türkiye genelinde yüzde 10’u bularak başarılı olduk ancak biz kendimizi başarısız addettik. Türkiye’de bazı şeyler değişiyorsa 40 milletvekilimizin de büyük gayretiyle oluyor.

 Asgari ücrette payımız büyük

 2020 TL olarak belirlenen asgari ücret hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce bu rakam yeterli mi?

Asgari ücretin bu noktaya gelmesinde de aslında İYİ Parti’nin payı büyük. İlk Merak Akşener “Asgari ücret yüzde 26 zamla 2020 TL olsun” dediğinde “Şu anda onu verecek gücümüz yok” diyenler yine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözüne gelerek 2020’yi verdi. Yerel seçimlerde zaten araştırmalarını yaptırıyorlar. Büyük ihtimal durumun vahametinin farkındalar, bu yüzden de bu zam geldi. Baskın seçimde kazanılan başarının ardından çalışmalarımız aralıksız devam etti. Yerel seçimler gündeme gelince alternatif bir parti olduk. CHP ve MHP alternatif olmaktan çıktı. Biz hep sahadayız. Her mahallede ekipler kurduk Nilüfer’de. Sokak, sokak çalışmalarımız devam etti.

TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜYÜZ

Bizler “Seçimden seçime geliyorsunuz” diyenlerin bir daha bu cümleyi kullanmamaları için seçimden sonra hiç geri çekilmedik. Biz Nilüfer’in sorunlarına karşı hazırlığımızı yaptık. Aday olacak şekilde yaptık ancak biz Nilüfer’in iyiliği için çalıştık. Bu alanda kim aday olursa olsun ona bu hizmetimizi sunarak vatandaşın iyiliği için olan her alanda desteklerimiz devam edecek. Biz her zaman söyledik: Türkiye’nin birleştirici gücü biz olacağız, diye. Şimdi de Nilüfer’de ve Bursa’da hizmete devam ediyoruz. Bursa’da da iyilik kazanacak.