Özlem ATAÇ/ÖZEL HABER

Türkiye’de 2020 yılı Mart ayından bugüne kadar hayatımızda olan maskeler dün itibariyle kısmı de olsa kaldırıldı. Bilim kurulu toplantısı ardından alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastaneler ve toplu taşıma araçları dışında maske zorunluluğunun kalktığının müjdesini verdi. Hastaneler ve toplu taşıma araçları dışında maske zorunluluğunun kalkmasıyla iki yılı aşkın sürenin ardından pandemide en önemli normalleşme adımı atılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa olarak pandemide başarılı bir sınav verdiklerini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Özellikle sosyal desteklerimizle ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadık. Pandeminin görüldüğü ilk günden bu yana 140 bin adet gıda paketi, 900 bin adet BESAŞ ekmek, 30 bin 500 adet pazar filesi, 31 bin adet temizlik paketi, 72 bin adet sıcak yemek hizmeti, okullarda dağıtılmak üzere 10 bin adet hijyen kiti, karantina altında bulunan kişilere yönelik 6500 adet c vitamini destek paketi dağıttık. Yine sağlık çalışanlarına, emniyet ve jandarma mensuplarına, huzurevleri ve bakım merkezlerine 46 bin adet C vitamini tabağı, uzaktan eğitime destek hizmetleri kapsamında üniversite öğrencilerine dizüstü bilgisayar desteği verdik. Bu süreçte 200 bin aileye ulaştık” dedi.

200 MİLYONLUK DESTEK

Süreçten olumsuz etkilenen esnaftan öğrenciye kadar toplumun tüm kesimlerine destek sağladıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Özellikle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı dönemler küçük esnafımızı çok etkiledi. Biz esnafımıza da destek olmak amacıyla Kart16 Ramazan Destek Çeki uygulamasını devreye aldık. İhtiyaç sahiplerine erzak değil onun yerine sadece mahalle bakkallarında geçerli olacak destek çekleri dağıttık. İki ramazandır uyguladığımız bu yöntemle hem ihtiyaç sahiplerine ulaştık hem de esnafımıza can suyu olduk. Aynı uygulamayı ayakkabıcı, konfeksiyon ve kırtasiyeci esnafımız için de uyguladık” diye konuştu. 

20 BİN AİLENİN ELEKTRİK FATURASI ÖDENDİ

Bunun yanında pandemiden ekonomik anlamda olumsuz etkilenen ve faturalarını ödeyemediği için elektriği kesilme durumuna gelen 20 bin ailenin elektrik faturası, yine aynı durumdaki 20 bin ailenin de su faturasını ödediklerini belirten Başkan Aktaş, “Öğrencilerin uzaktan eğitimden mahrum kalmaması için de ödenmemiş faturalar yüzünden interneti kesilme noktasına gelen 20 bin ailenin faturasını ödeyerek, çocuklarımızın eğitimden uzak kalmamasını sağlandık. Pandemi sürecinde tüm belediye kiracılarının kira ücretlerinde yüzde 50 indirime gittik” dedi.  

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

SU FATURALARINDA YÜZDE 

50 İNDİRİM UYGULANDI

Genelge kapsamında işyerini kapatmak zorunda kalan esnafların meskenlerinde kullandıkları su faturalarında da yüzde 50 indirim uyguladıklarını belirten Başkan Aktaş, “Genelge kapsamında işyerini kapatmak zorunda kalan kiracılarımızdan kapalı oldukları süre boyunca kira almadık. Toplu taşımayı kullanım oranlarının zaman zaman yüzde 20’lere kadar düştüğü pandemi sürecinde yakıt desteği, kişi başı biniş destekleri gibi uygulamalarla bugüne kadar otobüsçü esnafına yaklaşık 40 milyon TL’lik destek sağlandık. Böylece pandemi süreci başından bu yana yaklaşık 200 milyon TL’lik bir destek sağlamış olduk” diye konuştu. Hastaneler ve toplu taşıma araçları dışında maske zorunluluğunun kalkmasıyla yeni bir döneme geçildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, vaka sayılarının iyice düşmesine rağmen, vatandaşlardan bireysel tedbirleri aksatmamalarını istedi” ifadelerini kullandı.