Mustafa TANITAN-Ufuk IRGAŞ

Polat Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Kadın Dernekleri Federasyonu (BURKAYFED) Başkanı Türkan Polat ve federasyonda yer alan dernek başkanları Bursa Ülkü Ocakları İl eski Başkanı Maksut Yazıcı’nın işletmeciliğini yaptığı Ürünlü Büyükşehir Atlı Spor Kulübü Padoks Kafe’de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Görev aldığı derneklerin çatısı altında Bursa’da gerçekleştirilen birçok sosyal içerikli etkinlik ve projelere imza atan Türkan Polat, her taşın altından kalkması ve birçok projede yer alması sebebiyle de adının ‘Bin bir Surat Türkan Polat’ olarak lanse edilmeye başlandığını söyledi.

PROJE ÜRETİYORUZ

Beş derneğin bir araya gelerek oluşturduğu BURKAYFED’e bağlı dernek başkanlarının da katıldığı Ürünlü Padoks Kafe’de gerçekleştirilen kahvaltı programında Türkiye’de ilk federasyon kadın başkanı unvanını da elinde bulunduran Türkan Polat, yaptığı konuşmada, “Öncelikli olarak büyük sıkıntı çektiğimiz ve ülke olarak bitmesi için önlem alıp, mücadele verdiğimiz, Covid-19 kapsamında riski göze alıp fedakârlık yaparak buraya geldiğiniz için siz değerli başkanlarıma teşekkür ediyorum. Değerli dernek başkanlarım, bildiğiniz üzere kayıtlara göre Bursa'da beş binin üzerinde dernek bulunmakta ancak bu derneklerden birçoğu tabela derneğinden öteye gidememiş ya da yaşadığımız korona virüs yüzünden derneklerine kilit vurarak geçici olarak faaliyetlerini durdurmuşlardır. Biz de kadın olmamıza rağmen ve de salgın sebebi yüzünden tedbirlere uyup cesurca hareket edip, bir araya gelerek projeler üretiyoruz. Federasyonumuzun ses getiren en önemli projelerinin başında şehir turları gelmekteydi. Federasyonumuz, geleneksel hale getirilen ve büyük ses getiren, benim de doğduğum Karabük seyahatleriyle de adını duyurmuştu. Ben buradan İnşallah ülke olarak en kısa sürede bu salgının üstesinden gelerek eski günlerimize döneceğimize inanıyor, milletimize tedbirlere uyma çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

POLAT’TAN TEŞEKKÜR

BURKAYFED Genel Başkanı Türkan Polat, etkinliğe ev sahipliği yapan Padoks Kafe işletmecisi Maksut Yazıcı ve eşine misafirperverlikleri sebebiyle teşekkür etti. Bursa Ülkü Ocakları İl eski Başkanı Maksut Yazıcı da kahvaltıya katılan dernek başkanlarına teşekkür edip, her zaman kendilerini beklediklerini söyledi. Neşe içinde geçen kahvaltının ardından dernek başkanları köyden gezen tavuk yumurtası aldılar. Başkan Polat, son olarak ata binip tur attıktan sonra Ürünlü köyünden ayrıldı.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi