Özkan YILDIRIM

****Burak Başkanım, öncelikle bizleri, ekibimizi işyerinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Burak Can kimdir? Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım, sonrasında siyaset geçmişinizi, Memleket Partisi’ne geçiş sürecinizi   bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

BURSA’DA İLK KURULAN İLÇE

---Bizlere, partimize böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Burak Can 1988 Yenişehir doğumluyum, kökenimiz Yenişehir, doğma büyüme Yenişehirli olduğumu söyleyebilirim. Yaklaşık 11 yıl Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yaptım, gençlik kollarının en alt kademelerinden başladım. Bursa gençlik kollarında, birçok görev alarak Cumhuriyet Halk Partisi'nde mücadele ettik. Cumhuriyet Halk Partisi'nde ki bu karışıklıklar nedeniyle itiraz ettikleri tek adamlıktı, ama Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki tek adamlık sisteminden kaynaklı istifa ettik. Muharrem İnce'yi 2 kongrede zaten desteklemiştik Yenişehir'de. Daha önce başkanımız Muharrem İnce'nin başlatmış olduğu imza kampanyasına destek verenlerden bir tanesi bendim. Parti'nin kuruluş aşaması ile beraber Cavit Kaya başkanımızla, Güner Aklan İl başkanımızla, kurucular kurulu üyemiz Ruşen Sever, İlkay Yıldırım ile hepsi ile irtibat halinde idik. Sonrasında bana gelen ilçe başkanlığını elimizi taşın altına sokmazsınız gerektiğinin bilinciyle kabul ettik. Yenişehir ilçemiz Bursa'da ilk kurulan ilçedir, ilden daha önce kurulmuştur. İlçe binasını tuttuk, atamamız gerçekleşti, atamamızdan sonra ilçe kongremizi tamamladık, sonrasında il kongremizi de tamamladık. İl kongremizle ilgili sizlerle şöyle bir ayrıntıyı paylaşmak isterim. Türkiye'de 2 adaylı tek kongre sadece Bursa'da gerçekleştirildi. Aslında bu çok daha iyi oldu daha heyecanlı oldu çok daha kalabalık oldu, müthiş bir delege katılımı vardı. Kongre neticesinde Güner Aklan başkanımız il başkanı seçildi. Çok güzel bir yarış oldu sonuçta iki adayın da hedefi partiye hizmetti. Bu en önemli unsur.

**** Peki Başkanım isterseniz yerelde Yenişehir özeline girelim, nasıl gidiyor çalışmalar gelişmeler Yenişehir'de üye sayınız nasıl? Bu konuyla ilgili adımlarınız olacak mı?

SAHAYA İNME VAKTİ GELDİ!

--- Yenişehir'de partimize teveccüh çok güzel seviyede. Görevlerimizden vakit kalmadığından daha üye yapım çalışmalarına başlayamadık, şimdi kongremizi bitirdik kurultayımızı 2 hafta önce daha yeni tamamladık. Şimdi artık sahaya ineceğiz, üye çalışması yapacağız. Mahalle ziyaretlerimiz, köy ziyaretlerimiz olacak sivil toplum kuruluşları dernekleri ziyaret edeceğiz dediğim gibi çok sıkışıklık olduğu için partimiz seçime girsin diye kongrelerimizi, Kurultayımızı tamamladık. Her şey çok üst üste geldi açıkçası vaktimiz olmadı. Şimdi artık bundan sonra çok yoğun bir şekilde az önce bahsetmiş olduğumuz ziyaretlerimize başlayacağız, teveccüh Yenişehirlilerden partimize çok güzel.

RAHMETLİ ECEVİT’TEN SONRA BİR İLK YAŞANDI

****Sayın genel başkan Muharrem İnce CHP adayı olarak Rahmetli Bülent Ecevit'in %42 sinden sonra ilk defa %31 alan bir kişi ve şimdi artık Memleket Partisi'nin genel başkanı bu anlamda partinizin hedefleri ile ilgili neler söylemek istersiniz?

HALK BİR ÇIKIŞ YOLU ARIYOR

----  Rahmetli Ecevit’ten sonra gerçekten halkçı olarak nitelendirebileceğimiz bir insan profili çıktı karşımıza bu da Muharrem İnce’ydi. Bu adama baktığınızda eline orağı alıp orgta biçebilen bir insan. Çiftçi olan babası Yenişehir'den daha önceki yıllarda çok hayvan aldı bizler biliyoruz. Bunu çok duyduk, aynı zamanda kamyonculuk yapıyordu. Yenişehir'den saman çekiyordu. Halkın içinden gelen bir insan, öğretmen aynı zamanda.16 yaşından beri Cumhuriyet Halk partisinde siyaset yapmış bu partinin kendisi de söylemişti tuvaletlerini dahi temizlemiş bir kişi. Şimdi şöyle bir şey var aslında baktığımızda bizim kendisiyle kader birlikteliğimiz var. Bende 17-18 yaşında Cumhuriyet Halk Partisine girmiştim. 24-25 yaşlarına kadar partimizin Yenişehir ilçesinde tuvaletlerini çok temizledik, biz de yaptık bu işleri bu yönden kader bildiğimiz var. Bu yönde açıklamalarını duyduğumda her zaman benim gözlerim dolar. İnsanlar içerisinde “Halkçı” tabir edilen bir isim takıldığı için biz de Muharrem İnce ile gerçekten bu dönemde çok iddialıyız. Şu anda baktığımızda muhalefette o kadar çok rahatsızlıklar var ki. Cumhuriyet Halk Partisi olsun, İyi Parti olsun, Saadet Partililer olsun, yani bütün partiler de kendi içlerinde o kadar çok rahatsızlıklar var ki; insanlar bir çıkış yolu arıyorlar mesela yeni açılan Deva Partisi, Gelecek Partisi iktidardan kopan partilerin hiçbir zaman fazla şansı olmamıştır. Fakat muhalefetten kopan partiler Türk siyaset tarihine baktığınızda mutlaka bir yerlere gelmişlerdir. Buna da en önemli örnek DSP’dir.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

GENÇLERİN ALAKASI ÇOK FAZLA

Biz de Muharrem İnce yönetiminde bu çıkış yolunda en büyük alternatifin Memleket Partisi olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca genel başkanımızın gençlerle arası da çok iyi 14 yaşında, 15 yaşında çocuklar gelip bize Memleket Partisine üye olmak istiyoruz diye söylüyorlar fakat biz onlara üye olmaları için 18 yaşını doldurmalarını gerektiğini söylüyoruz. Bu da tabii çok güzel bir anekdot. Bakıyorsunuz kendisi öğretmen, fizik öğretmeni biz okuduğumuz okuldan sonra ilk defa kuantumu, uzay madenciliğini, teknoloji 4-0’ı,5-0 ilk defa o meydanlarda bir siyasetçinin ağzından duyuyoruz. Bunlar çok güzel şeyler çok güzel gelişmeler.

****Peki isterseniz biraz da yerelden bahsedelim Burak Başkanım Yenişehir’de ki çalışmalar nasıl gidiyor? Yenişehir ile ilgili planlarınız da neler var?

BİLECİK YOLU TAMAMLANMALI

--- Yenişehir'e talip olduğumuzu öncelikle söylemek isterim, şöyle bir durum söz konusu Yenişehir'de birlik beraberlik yok maalesef. Nasıl birlik beraberlik yok diye sorarsanız Yenişehir'in nüfusu şu anda 50-55 bin civarı İnegöl'ün nüfusu 200 bin civarı. İnegöl her dönem bir milletvekili çıkartıyor ama biz Bursa'nın doğusu anlamında Yenişehir- İznik- Orhangazi hepimiz bir olup bir tane milletvekili çıkartamıyoruz yani sadece Yenişehir’i söylemiyorum. İznik ve Orhangazi'de katıyorum buna Bursa’nın Doğu bölgesi olarak üç ilçeyi birleştiriyorum bir tane milletvekili çıkartamıyoruz. Sonra neden gelişmiyor bir yolun olmadığı yerde Sanayi olmaz. Bilecik yolu yıllardan beri yapım aşamasında ama hala daha yapılamadı. Bilecik bağlantısı bir türlü tamamlanamadı. Bu bağlantı olsaydı inanın Sanayi kendi kendine gelişecekti. Sanayi geldiğinde havaalanı da full olarak çalışacaktı. Şu an baktığınızda İnegöl yolundan ziyade Bozüyük’e kadar Yenişehir'den giderseniz 27 kilometre yol daha kısalıyor, ama bir şekilde yolun yapılması engelleniyor. Bursa'dan yol havaalanına kadar, Yenişehir'e kadar tamam çok güzel ama arkası yok çıkmaz sokak gibi. Bu dönem ittifak ortağı olarak MHP Yenişehir'de belediye başkanlığını aldı biliyorsunuz. Belediye Başkanı ne kadar bir şeyler yapmaya çalışsa da elinden bir şey gelmiyor belirli imkanlar da bir şeyler yapmaya çalışıyor kendisi ama daha fazlasını yapamıyor.

****Peki neler olsa ne gibi gelişmeler olsa Yenişehir’in önü açılır?

4 YILLIK ZİRAAT VE HAVACILIK FAKÜLTESİ GELMELİ

---Bu dönemde mesela üniversite sıkıntımız var. Yenişehir'de üniversite istiyoruz 4 yıllık; fakülte istiyoruz, Yenişehir Ziraat şehri gerçekten her yönüyle. Biz diyoruz ki, tarım ziraat fakültesini buraya getirin 4 yıllık fakülteyi. Bununla ilgili Bursa yolunda bir arazi 2 yıl oldu üniversiteye tahsis edildi yaklaşık olarak 6 ay içerisinde çalışmalar başlamazsa tekrardan bu arazi belediyeye devrolacak. Maalesef üniversiteden herhangi bir girişim yok.

Biz burada ayrıca Havacılık Fakültesi sivil havacılık ile alakalı fakülte istiyoruz. Hava alanımız var burada pilot yetiştirebilirsiniz, burada yer hizmetleri ile ilgili öğrenciler yetiştirebilirsiniz, hazır yer var istihdam yaratabilirsiniz. Bu iki fakülteyi getirin Yenişehir'e. Hem üniversite olarak eliniz rahatlar. Çünkü Ziraat Fakültesi açmış olsanız Ziraat dibinizde her yer tarla bahçe herhangi bir tarlaya o Ziraat Fakültesi öğrencilerini götürebilirsiniz. Yaz-kış herhangi bir ekstra yatırım yapmaya gerek bile yok. Havacılık Fakültesi ile ilgili de mutlaka gelişmelerin olması lazım. Çünkü hazır hava alanımızda var.

YAPILACAKSA DA BİLECİK TARAFINA YAPILSIN

Mesela Balat'taki cezaevi kapanıyormuş orası kapanıp 40.000 kapasiteli bir cezaevi yapılacağı söyleniyor. M.Kemalpaşa, Karacabey derken bu proje tekrardan Yenişehir'e dönmüş diye duyuyoruz. Yenişehir olarak cezaevi ile anılmak istemiyoruz. Bir de bu cezaevini Bursa yolu girişine meralar dediğimiz, Otomotiv test merkezi yapılacak denilen bölge, büyük ihtimal yine havaalanının ön taraflarına yapılacağı ile ilgili duyumlar alıyoruz. Biz cezaevini istemiyoruz, ama en azından bu yapılacaksa bu bölgeye kesinlikle yapılmasın ova tahrip edilmesin, Bilecik yolu taraflarına ya da ne bileyim daha başka arka taraflara olsun

TARIMA DAYALI SANAYİNİN OLUŞTURULMASI LAZIM

Ayrıca Yenişehir’de mutlaka tarıma dayalı sanayi oluşturması lazım, daha önce biliyorsunuz Tat Konserve vardı ondan önce Dosan vardı bunların hepsi gitti. Şu anda Yenişehir çiftçisi malını satmaya gerçekten yer arıyor. Hal yasasından dolayı halimizde yok. Dışarıdan gelen tüccarın, kabzımalın eline kalmış durumda çiftçimiz maalesef. Yenişehir Belediyemizin bu konuyla alakalı güzel bir çalışması var. Geçenlerde belediye başkanımız da görüştüm kendisi biber pazarı diye tabir ettiğimiz yaklaşık Yenişehir'in Doğu bölgesinde işlemeyen kurulmuş ama atıl pozisyonda kalan kooperatiflerini şu anda hayata geçirmişler. Kooperatifler üzerinden belediye destekli, Bebka destekli mahsul alımı yapıyorlar ve işte büyük firmalara süpermarketlere şu anda satışları var. Çiftçimizde artık kendi kooperatifine getiriyor malını biraz daha fazla para kazanmış oluyor. Tüccarın, kabzımalın elini bakmamış oluyor, kendi kooperatifine bakıyor. Bu anlamda Belediye başkanımıza böyle bir projeye imza attığı için Davut başkana teşekkür etmek istiyorum. Soğuk hava depolarını da yapmaya başlamışlar, inşallah bu tür çalışmaların Yenişehir ovasında artarak devam etmesi çok güzel olacak. Son olarak en başta da söylemiş olduğum gibi Yenişehir'e talibiz, Yenişehirlilerden destek bekliyoruz bu manada gece gündüz çalışıyoruz. Buradan başta Yenişehir'de yaşayan hemşerilerime, Bursa'da yaşayan insanlarımıza, 84 milyon Türk insanına sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.