Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, biber dolması tarifi, nohut salatası tarifi, profiterol tarifi var.

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ 

Yayla çorbası malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

YAYLA ÇORBASI YAPILIŞI

  • Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
  • Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.
  • Kaynayana kadar karıştırılır.
  • Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.
  • Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir.

BİBER DOLMASI TARİFİ

BİBER DOLMASI TARİFİ 

Biber dolma malzemeler

  • 15-16 adet orta boy dolmalık biber
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 150 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dolmaların ağız kısmını kapatmak için:

Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir
  • 1 adet domates

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su

BİBER DOLMASI YAPILIŞI

  • Biberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır.
  • Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece alınır.
  • İç harcını ben pişirerek yapıyorum, dilerseniz çiğden tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.
  • Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur.
  • Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir.
  • Kabuklarını soyduğumuz küçük doğradığımız domatesler eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.
  • Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır.
  • Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır, bekletmeden ocaktan alınır.
  • Biberlerin içleri doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir.
  • Sos için salça sıcak su ile çözdürülür.
  • Dolmaların üzerlerinden gezdirerek tencereye dökülür.
  • Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır.
  • Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir.

NOHUT SALATASI TARİFİ

NOHUT SALATASI TARİFİ 

Nohut salatası malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gram konserve mısır
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

NOHUT SALATASI YAPILIŞI

  • Kırmızı biber ve soğan küçük küçük doğranır.
  • Maydanoz ve dereotu ince ince kesilir.
  • Derince bir kaba malzemeler alınır.
  • Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek salata karıştırılır, servis tabağına alınır.

İpucu

  • Nohutları 1 gece öncesinden ıslatırsanız ertesi gün kolay bir şekilde haşlarsınız.
  • Nohut salatanıza isteğe bağlı olarak nar ekşisi ilave edebilir, malzemeleri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

PROFİTEROL TARİFİ

PROFİTEROL TARİFİ 

 

Profiterol malzemeler

Profiterol hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet büyük yumurta
  • 1/ 2 paket margarin

Profiterol kreması için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 500 ml. süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker

Çikolata sosu için:

  • 200 gram krema
  • 220 gram bitter çikolata

PROFİTEROL YAPILIŞI

  • Profiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şeker ve 2.5 su bardağı sütü ekleyin.
  • Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin.
  • Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun.
  • Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın.
  • Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın.
  • Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
  • Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin.
  • Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin.
  • Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Aralarında boşluk bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin.
  • Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın.
  • Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun.
  • Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın.
  • Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın.
  • İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin.
  • Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin.