AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize özellikle bu siyaset orta oyuncularının gerçek yüzünü hatırlatmaktan da geri durmayacağız” açıklamasında bulunarak, partilileri bu konuda uyardı. Salgın döneminde üretim çarklarını durdurmayarak, yatırımları teşvik ederek, istihdamı koruyarak Türkiye'yi diğer ülkelerden ayrıştırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl tüm dünya küçülürken bizim büyümeye devam etmemiz bu gerçeğin en somut ifadesidir. Küresel üretim, tedarik, lojistik ve perakende kanallarında ciddi bir tıkanıklığın yaşandığı son dönemde de ülkemizde herhangi bir aksaklığa meydan vermeyerek farkımızı ortaya koyduk. Her krizin fırsatları da beraberinde getirdiği inancıyla salgın dönemini yeni ve büyük bir kalkınma atılımına dönüştürme gayreti içindeyiz. Tüm kesimleriyle milletimizin de bu kalkınma hamlesine sık sıkıya sahip çıktığını görüyoruz” diye konuştu.

HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞI YAPIYORUZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili açıklamalarını görüntülerle ortaya koyduğunu hatırlatan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu bu durumdan çok alınmış, görüntülerdeki kişinin kendisi değil de ben olduğunu zannederek bir sağlık kuruluşundan rapor almam gerektiğini söylemiş. Aramızda doktor arkadaşlar varsa bu ruh halinin hangi anlama geldiğini, neye işaret ettiğini gayet işi bileceklerdir. Biz kimsenin işine karışmayız, doktorların işine de karışmayız. Ama ortada CHP ve ülke siyaseti açısından acilen müdahale edilmesi gereken vahim bir durum olduğu da ortadadır. Bize düşen, Allah şifa versin deyip kendi işimize bakmaktır. Bu zat önceki gün enerji fiyatlarını da diline dolamıştı. Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında enerji fiyatlarının 2 katından 5 katına kadar arttığı bir dönemde biz kendi vatandaşımızı korumak için her türlü fedakârlığı yapıyoruz Bay Kemal. Sen nerede dolaştığının farkında değilsin. İzlemiyor musun televizyonları, enerjide dünya ne alemde, Avrupa ne alemde görmüyor musun? Adamlar benzin bulamıyor, bunları görmüyor musun? Amerika başta olmak üzere Almanya'sı, İngiltere'si şuanda akaryakıtta adeta müflis durumda. Hepsini geçtik, şimdi kamyon şoförü bile bulamıyorlar. Salgın başladığından beri enerji sektöründe kamunun kontrolü altındaki fiyatları gerekirse sübvanse ederek olabilecek en az seviyede tuttuk, tutmayı sürdürüyoruz. Enerji fiyatlarını erteleyecek uluslararası kontratları ülkemiz lehine en yüksek avantajları sağlayacak şekilde yapmak için yoğun bir gayret içindeyiz” dedi.

MEMURUMUZ DA İŞÇİMİZ DE HALDEN MEMNUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi

İşçilerin ve memurların ücretlerinde kendilerini de çok memnun eden artışlar yaptıklarını belirten Erdoğan, “Bay Kemal bunlardan haberin var mı? Memurumuz da, işçimiz de toplu sözleşmelerden sonra halden memnun. Enflasyonun yüzde 20'nin altında olduğu bir dönemde ortalama yüzde 30'lar düzeyinde yaptığımız artışlarla çalışanın, üretenin, sabit gelirlinin yanında olduğumuzu ortaya koyduk. Kılıçdaroğlu memurları tahrik etmek için diline 3600 ek gösterge meselesini dolamış, habire tekrarlayıp duruyor. Halbuki bu sözü veren biziz. Memur sendikaları ile yapılan son toplu sözleşmeye bu başlığı koyan da biziz. Böylece verdiğimiz sözün hukuki alt yapısını oluşturmaya başlayan yine biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden yine biziz. Öyleyse bu zat hala neyi konuşup duruyor. Doğrusu bunu ben bilmiyorum” açıklamasında bulundu.(İHA)