Fatma ASLAN KUNDAKCI
Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Türkiye’nin dört bir yanından topladığı barış ve kardeşlik tohumlarını ‘Nirengi’ isimli gösteri ile Bursa’da ekti. Yüzlerce dansçıdan oluşan grup, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ni tıklım tıklım dolduranlara bir Anadolu esintisi yaşattı. Ege’nin zeybeğinden Artvin’in barına, Kafkas yöresinden Balkan ezgilerine, Roman havasından Diyarbakır’ın halayına, semadan semaha kadar coğrafyamızdaki tüm renkleri aynı sahnede birleştiren topluluk, performansıyla dakikalarca ayakta alkışlandı. 

ÖDÜLLER DETAYLARDA SAKLI
Miray Tanrıöver ve Mükteda Altıner’in eğitmenliğini üstlendiği Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, bugüne kadar katıldıkları pek çok ulusal ve uluslararası yarışmadan ödülle döndü. Türkiye ve Dünya birincilikleri bulunan topluluk, 3 saate yakın sahnede kaldıkları gecede enerjileriyle kendine hayran bıraktı. İzleyicilerin karşısına ilk olarak ‘Master’ grubu çıktı. Her yaştan dansçının yer aldığı ve kostümlerden ışığa her detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü gösteri, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun ‘Performans’ grubu ise ‘Nirengi’ ile gönülleri fethetti. 
 

BARIŞ VE KARDEŞLİK DİLİ
Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’ndan “Sadece Nilüfer’in değil, Bursa’nın ve Türkiye’nin gururu” şeklinde bahseden Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, 9 ay boyunca ara vermeden bu gösteri için hazırlandıklarını dile getirdi. Ekibin hem sahnede hem arka planda emek veren tüm üyelerini kutlayan Sibel Özer, eğitmenler Miray Tanrıöver ve Mükteda Altıner ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’a plaket ile teşekkür etti. Özer, “Bu gösteri barışın gösterisi… Bu gösteri kardeşliğin gösterisi… Bu sahnede Türkiye var… Bu sahnede biz varız…” diyerek, dünyada da Türkiye’de barış, kardeşlik ve dostluğun hakim olması umudunu dile getirdi.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu