Ufuk IRGAŞ-Mustafa TANITAN

Dünya da sadece Mustafakemalpaşa Çakallar köyünde yaşayan köy halkının birbirleriyle er meydanında güreş tuttukları eski köy bugünkü mahallede federasyon kurallarına uyularak gerçekleştirilen güreşler dua ve          köy kadınlarının hazırladığı yemek ikramının ardından başladı. Köyün eski imamı Talip Yavaş ve Ufuk Tekeli'nin cazgırlık görevini üstlendiği güreşlerin hakemliği ve yağcılığını da yine köy halkından gönüllüler yaparken müsabakaları çok sayıda bayan ve erkek güreş severler izledi.  

Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor

KÖYÜNE ER MEYDANI KAZANDIRDI

Çakallar ve Yalıntaş Güreşlerinin eski altın kemerli güreş ağası ve Karaca Süt ürünleri sahibi Habib Karaca doğduğu Çakallar Köyüne Er Meydanı yaptırdı. Sadece köy halkından oluşan erkeklerin Kispet giyerek çayırda kozlarını paylaştıkları Pehlivanlara tertip komitesi tarafından Para Madalya ve Kemer takdim edildi.

AĞALIĞIN BEDELİ 22 BİN TL.

On üç adayın ağalık yarışmasında Bursa'da mali müşavirlik yapan Sebahattin Yiğen 22 bin lirayı taahhüt ederek 2023 yılına kadar güreşlerin ağalığını üstlendi. Eski ağa Mesut Atabey ve yeni ağa yaptıkları açıklamada köylerinde geleneksel olarak yapılan yağlı güreşlere maddi ve manevi destekleri sürdüreceklerini belirttiler. Ak Parti ve İyi Parti Mustafakemalpaşa İlçe yöneticilerinin de katılarak destek verdikleri güreşlerin baş boyunda Kırkpınar dada Çakallar Köyünü başarıyla temsil eden 6 pehlivan mücadele verdiler.

ALTIN KEMER DURSUN'UN  

Güreşlerin finali Emre Dedeoğlu ile Okan Dursun arasında gerçekleştirildi. Kırkpınar başpehlivanlarını aratmayacak mücadele örneği veren iki pehlivan'ın kıyasıya mücadelesinden galip ayrılan Okan Dursun oldu. Dursun ortaya konan Altın Kemerin sahibi oldu. Güreşlerin ardından bir açıklamada Güreşlerin eski ve efsane ağası Habib Karaca dan geldi. Karaca yaptığı açıklamada Güreşlerimize katılarak maddi ve manevi destekte bulunan hemşerilerimiz başta olmak üzere siyasetçilerimiz ile centilmence mücadeleler çıkaran pehlivanlarımız ile yeni seçilen ağamıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Pehlivanlar diyarı olarak anılan köyüme bundan böylede desteklerim sürecektir. Ben bu topraklarda yetişen ve Kırkpınar dada ÇAKDER adı altında güreş kulübüyle köyümüzü başarıyla temsil eden Pehlivanlarımızın daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum."diye konuştu