Eda ÖZATA

Osmangazi’ye bağlı Küçükbalıklı Mahallesi’nde Osmangazi Belediye’sine ait boş bir alan adeta çöplüğe döndü. Civarda esnafın bulunduğu alan kokudan ve sinekten geçilmezken, civardaki vatandaşları da son derece sağlıksız bir ortamla karşı karşıya bırakıyor. Çöplerin içlerinde ‘Şok’ markalı ürünlerin olması da gözlerden kaçmadı. Konuyla ilgili sıkıntılarını dile getiren esnaf Mehmet Şimşek, “Gece gelip iş yerimizin önüne çöp döküyorlar. Sanırım bazı marketlerden de tarihi geçen ürünleri atıyorlar. Burası 3-4 aydır bu şekilde. Burayı çöplük bellediler. Çevredeki vatandaşların hepsi esnaf. Hepsi bu durumdan şikayetçi ama kimse bir el atmıyor” ifadelerini kullandı.

TEMİZLEMEK İÇİN PARA İSTEDİLER

“Çöpler buradan kaldırılmadığından dolayı inanılmaz derecede pis bir koku var ve bu kokudan burada durulmaz hale geldi. Her tarafı doğal olarak sinekler bastı” diyerek konuşmasına devam eden Şimşek,“Ciddi anlamda sağlıksız bir ortam var. Osmangazi Belediyesi’ne şikayetimizi bildirdik. Ama gelen olmadı. Çöpçüler geldi onlar da para karşılığı temizleyeceklerini söylediler. Civardaki bütün esnaf kokudan rahatsız. Sağlığa zararlı bir durum var. Biz bu durumdan şikayetçiyiz. Geceleri burada içki içiyorlar ve uyuşturucu kullanıyorlar. Yetkililerden burası ile ilgilenmelerini rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu batağına döndü

Bölge halkından bir diğer vatandaş ise daha önceden bu alanın Fen İşleri Müdürlüğü’nden bir yetkilinin her hafta gelip denetlediğini ifade etti. Şu anda kesinlikle hiçbir denetimin olmadığını dile getiren vatandaş,“Bu çöplüğe dönen alan belediyeye ait ama belediyeden hiç kimse gelip ilgilenmiyor. Akşam 6’dan sonra sarhoşlar gelip bu çöplük alanın içinde alkol alıyorlar. Uyuşturucu kullanıyorlar. Can güvenliğimiz bile yok. Hepimizin iş yerleri burada ama yapacak bir şeyimiz yok. Geceleri burası seyyar meyhaneye dönüyor” diyerek eleştirdi.

Bir gün trafo patlayacak

Öte yandan yine aynı bölgedeki elektrik kabloları ile de sıkıntıları olduğunu dile getiren Mehmet Şimşek, teller aşağıya doğru sarktığını ve bir gün infilak olacağına vurgu yaptı. “Gece kamyonlar ve otobüsler gelip park ediyorlar. Tellere takılıp koparacaklar” diyen Şimşek konuşmasına şöyle son verdi: “Öyle bir durumda esnafın elektriği kesilecek veya trafo patlayacak. Tellerle ilgili bir başvurumuz olmadı ama düzeltilmesi gerekiyor.”