Hatice DAL

Bursa Valiliği liderliğinde Yıldırım Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iş birliğinde düzenlenecek olan 'Yıldırım'da İstihdam Seferberliği Buluşması'nın tanıtım toplantısı Yıldırım Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğünde yapıldı. Toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu, İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren katıldı. İş arayanla işvereni aynı ortamda buluşturmayı hedefleyen program 29-30 Eylül tarihlerinde Barış Manço Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleşecek. Milli istihdama katkı koymak amacıyla hazırlanan programa işçi istihdamı talebi olan 65 firma katılım sağlayacak. İstihdam seferberliği buluşmasına katılacak vatandaşlara, İş arama sürecinde özgüven, cesaret ve motivasyon, etkili sunum teknikleri, yaratıcı drama ile iş görüşme teknikleri, zaman yönetimi, iletişim teknikleri, problem çözme ve etkili karar verme teknikleri olmak üzere 6 farklı konuda uzmanlar tarafından eğitim semineri verilecek.

BİN 245 VATANDAŞA AŞ KAPISI

Göreve geldikleri andan itibaren işsiz vatandaşların istihdamını sağlamak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydeden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde işsizliğe çözüm bulmak amacıyla çalışan ‘İstihdam Masamıza’ bu üç buçuk yıllık süreçte 15 binin üzerinde vatandaş başvurdu. Bunların 11 bin 863’ünü çeşitli firmalara yönlendirerek bin 245’inin işe başlamasını sağladık. Daha fazla iş ağı oluşturabilmek için firma ziyaretleri gerçekleştirirken toplu iş görüşmeleri de yaptık. Yıldırım’da en önemli sosyal sıkıntılar arasında gördüğümüz işsizlik konusuna çözümü bir adım daha ileriye taşıyacak çalışmalar üzerinde paydaşlarımızla birlikte hareket ettik” şeklinde konuştu.

6 FARKLI KONUDA EĞİTİM

‘Yıldırım’da İstihdam Seferberliği Buluşması’ programıyla işveren ile iş dünyasını bir araya getirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, iki gün sürecek olan programa katılan vatandaşlara 6 farklı konuda eğitim seminerleri verileceğini söyledi. Çeşitli sektörlerden 65 firmanın programa katılacağını belirten Başkan Edebali sözlerini şöyle noktaladı: “çeşitli nedenlerden dolayı işinden ayrılmak zorunda kalan ancak iş hayatını sürdürmek isteyenlerin iş bulmalarına yardımcı olacak buluşmayı iki günde binlerce vatandaşımızın ziyaret etmesi ve yine bin kişinin üzerinde kişinin istihdamının sağlanması hedeflenmektedir.”

BTSO’dan tam destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke bazında ilan ettiği istihdam seferberliğine BTSO olarak katkı sağlayacak girişimlerde bulunduklarını dile getiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu, “İş arayan ile işvereni aynı platformda buluşturduğumuz istihdam bürolarımızı hizmete soktuk. Hizmet veren istihdam bürolarımızın uzmanları, 7 ayda bin 100 firmayı ziyaret ederek, 5 bine yakın istihdam talebi aldı. İstihdamın en önemli belirleyicilerinden biri de nitelikli insan kaynağı, işte bu anlamda 2014 yılında hayata geçirdiğimiz üyelerimizin ve profesyonel çalışanlarının gelişimine yönelik uyguladığımız BTSO Akademi projemiz kapsamında 13 bin üyemize eğitim verdik” ifadelerini kullandı. Yılda 3 bine yakın kişiyi iş sahibi yaptıklarını hatırlatan Şükrü Çekmişoğlu, “3 yıl önce hayata geçirdiğimiz mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi’miz ile 64 ayrı meslekteki istihdamın niteliğini uluslararası standartlara ulaşmasına liderlik ediyoruz. Gelecek için kayda değer projemiz ile kayıt dışı istihdamı azaltmaya yönelik çalışmalara başladık. Nitelikli eleman konusunda başlattığımız eğitimden faydalanan gençlerin sayısı 20 bini aştı. Yılda 3 bine yakın kişiyi meslek sahibi yaptık” açıklamalarında bulundu.

İş arayanla işveren buluşması

Milli istihdam seferberliğinde Bursa iş dünyasının yoğun çaba sarf ettiğini vurgulayan İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren ise şöyle konuştu: “Bursa’da işgücü piyasasının gelişmiş olması sebebiyle iş arayanlara birçok iş fırsatı sunulmakta.  Bursa'da işsiz 1 vatandaş, 3 farklı dalda istihdam imkânına sahip olabiliyor. Yapılan bu etkinliğin amacı iş arayanları işverenlerle buluşturmak. Etkinliği özellikle personel alma sözü veren 65 firma katılacak. Etkinlik boyunca eğitimler düzenlenecek bu eğitimlerle kişilerin iş bulma süreçlerini kısaltmak amaçlanıyor. Milli istihdam seferberliğinde Bursa iş dünyası büyük çaba sarf ederek birçok kişiye iş imkânı sağlamıştır. Basın mensuplarından bu buluşmanın duyurulması konusunda özel bir çaba bekliyoruz. Çünkü bu şekilde daha fazla kişiye iş imkanı sağlayabileceğiz.”