CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplandı. MYK toplantısı devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç, bir basın toplantısı düzenledi. Koç, kadına yönelik şiddetin artmasıyla ilgili hükümeti eleştirerek, “Hedef evine hapsedilen iş ve sosyal yaşamdan kopartılan kadın, hedef haline getirilen kadın, tecavüze ve öldürülmeye adeta teşvik çıkartılan kadın. Bu sözü söyleyenler en başından en altına kadar hepiniz Özgecan ve benzeri kadın cinayetlerinin azmettiricisiniz. Bu kadar açık” diye konuştu.

Son 12 yılda 5 bine yakın kadının katledildiğini belirten Koç, son 1 yılda ise 300’e yakın kadının katledildiğini bildirdi. CHP ve paralel arasında ilişki kurulmasıyla ilgili ise Koç, “Sizin gözünüz kör mü? Bu kadar mı teslim oldunuz. Mühürleyin vicdanlarınızı teslim olun gidin. Uydurma düzmece ve iftiralardan oluşan CHP’ye dönük saldırılara karşı gerekli hukuksal mücadelede hukukçularımız tarafından bugün itibariyle başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

TBMM’de dün gece "İç Güvenlik Paketi" görüşmeleri sırasında yaşanan kavgaya değinen Koç, ibretlik bir süreç daha yaşandığını belirterek, tüm baskı unsurlarının sonunda sığınacakları rejimin adının faşizm olduğunu söylediklerini hatırlattı. Koç, “Mecliste dün yaşananlar ve bir grup başkanvekilinin bugün akla ziyan yaptığı açıklamaları zaten çaresizliği gösteriyor. CHP Meclis’te bu faşizan yasa teklifine karşı direnişini sürdürecektir. Bununla ilgili grup başkanvekillerimiz açıklama yaptılar" dedi.