Ancak, biraz araştırma yapmak ve sizin için en iyi olanı bulmaya çalışmak her zaman iyi bir fikirdir. Yine de, tüm cilt tipleri için harika olan bazı bileşenler var. Bu bileşenlerden biri aloe vera'dan başkası değildir.

Bu bitki sadece güneş yanığını tedavi etmekten çok daha fazlası için iyidir. Bunu kullanmanın birçok yolu vardır, ancak bunu yapmanın bir yolu yüz maskesi olarak kullanmaktır. Endişelenmeyin, bu pahalı bir ürün tavsiyesi olmayacak. Neredeyse hiç para harcamadan dakikalar içinde yapabileceğiniz bir yüz maskesi! Peki neden aloe vera?

haberici.jpg

ALOE VERANIN FAYDALARI

Aloe vera bitkisi, cildinizi yumuşak ve parlak hissettirecek anti-inflamatuar, antiseptik ve nemlendirici özelliklerden oluşur. Aloe, cildi ve tahrişi yatıştırarak, süreçteki kızarıklığı azaltarak harika bir iş çıkarır. Hepsinden öte, aloe jeli yanıkları, akneyi ve kuru cildi tedavi etmeye yardımcı olan A ve C vitaminlerini içerir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, aloe vera yaraları iyileştirmeye ve yara izini en aza indirmeye de yardımcı olabilir! Peki, bu harika malzemeyle neler yapabilirsiniz? Cildinizi rahatlatacak ve ışıltılı bırakacak harika bir yüz maskesi bulduk!

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

1/2 yemek kaşığı badem sütü
1 yemek kaşığı esmer şeker
4 yemek kaşığı aloe vera suyu veya jeli

haberici2.jpg

Gönül Köprüsü 28'nci durakta Gönül Köprüsü 28'nci durakta

NASIL YAPILIR?

Badem sütünü esmer şekerle şeker eriyene kadar karıştırın. Yaklaşık 4 yemek kaşığı aloe vera ekleyin ve iyice karışana kadar hepsini karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve 15-30 dakika bekletin. Bundan sonra maskeyi ılık su ve yumuşak bir havluyla temizleyin.