Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, kentin farklı ilçelerinde halkla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Halkla buluşmalarını dernek ziyaretleri ile devam ettiren Başkan Bozbey, Yıldırım’da bulunan Ardanuçlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Erhancem Öztürk’ün karşıladığı Bozbey’e, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş da eşlik etti.

BURSA’NIN HER YERİNİ GÜLÜMSETELİM

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir’in de katıldığı ziyarette Bozbey, 10 yıl, Ardanuçlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bulunduğu Mesken’de yaşadığını anlattı. Mustafa Bozbey, “1981 yılına kadar Mesken’de oturdum. Ortaokuldan üniversiteye kadar buralarda birçok dostluğu ve arkadaşlığı paylaştım. Buralara her geldiğimde o günlerin anıları canlanıyor. Bu bölgelerin nasıl geliştiğini bilen bir kardeşinizim. Bursa’yı iyi tanıyorum. Nilüfer’de 20 yıldır Türkiye’nin örnek ve lider kurumunu birlikte oluşturduk. ‘Niçin Bursa’nın her tarafında bu güzel hizmetleri verip de Bursalıları gülümsetmeyelim, Yıldırım’a, Osmangazi’ye de bu hizmetleri aktararak oraların da yaşanabilir bir kent olmasını, Bursa’nın huzurlu bir yer olmasını sağlamayalım’  diye düşünerek bu yola çıktık” dedi.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

‘Ben yapacağım’ anlayışına karşı olduğunu dile getiren Bursa’nın adayı Bozbey şöyle devam etti: “Birileri çıkıp ‘Bursa’da şu kadar kilometre bisiklet yolu yapacağız’ diyor.  Yaptıklarınızın yapacaklarınızın teminatı olması lazım. Allah aşkına siz bisiklet yolu yaptınız da üzerine bir şey mi koymayı unuttunuz? Bugün Nilüfer’de yaklaşık 160 kilometre bisiklet yolu var. Biz bunu yaptık. Birileri konuşuyor ama biz hiç konuşmadık, hep yaptık. Kültürevleri yoktu biz yaptık, bugün Nilüfer’de 5 tane kütüphane var. Peki neden bu bölgelere kütüphane yapılmadı. Biz 450 bin nüfusun olduğu yerde kütüphane sayısını az bulurken buralarda neden yok. Biz proje yapacağız demiyoruz, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Projelerimizi halkımızla birlikte yöneterek, katılımcı anlayışla hayata geçireceğiz.” Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir de Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e destek verdi. Bursa’ya her geldiğinde Mustafa Bozbey ile görüşebilme imkânı bulduğuna dikkat çeken Demir, Ardanuçlular’ı gülümsetmek için Bozbey’i örnek aldığını söyledi. Yıldırım Demir, “Sayın Mustafa Bozbey’e çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Alemdar Mahallesi'nde bulunan Erzurum Oltu Çayüstü Köylüleri Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ni de ziyaret etti. Dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette, Mustafa Bozbey, Sırameşeler Mahallesi, Alemdar Mahallesi ve Soğanlı Mahallesi’nin Bursa'nın en eski yerleşim yeri olduğuna dikkat çekti. Bozbey, bölgede altyapı sorunu olduğunu belirterek “Kentsel yenileme çalışmalarında Alemdar, Soğanlı ve Sırameşeler öneclikli mahalleler olacak“ dedi.  

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu