Sevinç ÇELEBİ

Kalbinin Nilüfer için attığını vurgulayan Turgay Erdem, “Bunu sağlayan yönetim anlayışının devamı için çıktığımız bu yolda bizimle yürüdüğünüz için hepinize çok teşekkür ederim. Belediyeciliğin duayeni Mustafa Bozbey ile ilmek ilmek dokuyarak bu aileyi büyüttük, yaşamaktan keyif aldığımız bir kent haline getirdik. Nilüfer büyüyor, değişiyor. Bu değişimi geleceğe taşımak ve Nilüfer'de herkesin kendini daha iyi hissetmesi için adayım” dedi.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

EN SAYGIN GELENEKLERDEN BİRİ

Farklı geleneklere göre yapılan bazı etkinlikler vardır. Çok eskilere dayanan Baba Marta da, komşumuz Bulgaristan'a has bir gelenektir ve de 'Baba Marta – Marta Nine', günümüze kadar korunmuş en eski ve saygın geleneklerden biridir. Bugün de Bulgaristan’da yaşayan herkes yakınlarına ve arkadaşlarına 'marteniçka' olarak adlandırılan sembolleri, yıl boyu sağlık ve güç dileğiyle hediye ederler. Geleneğe göre, 'marteniçka'lar kırlangıç veya leylek görünceye kadar taşınırlar.

SATIN ALINAMAZ GÖNÜLDEN YAPILIR

Marteniçkalar el yapımıdır ve asla satın alınamaz, yalnızca hediye edilebilir. Mütevazı bir dilekle bileğe bağlanır. Baharda çiçek açan ilk ağaç dalına asılır ve yeterince beklenirse dileğin gerçekleşeceğine inanılır… Bursa’da ikamet eden binlerce Bulgaristan Türklerinden birisi olarak ben de geleneğin gereğini yaptım ve CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem’in FSM Bulvarı’ndaki seçim ofisi açılışında bileğine bolluk ve bereket dileğiyle marteniçka'yı bağladım.