Gündoğan mahallesinde bulunan katı atık depolama alanında gaz sıkışması nedeniyle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın Gündoğan, Küçükbükü ve sosyetenin gözbebeği olan Göltürkbükü mahallelerine kadar ulaştı.

 

DUMANDAN ZEHİRLENDİLER

Akşam saatlerinde başlayan yangın bir anda makilik ve ormanlık alana yayıldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, Bodrum ve Milas Orman İşletme Birimleri ile Bodrum İtfaiyesinden çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere itfaiye ekipleri güçlükle müdahale etti. Bazı itfaiye erleri dumandan zehirlendi. Dumana maruz kalan itfaiye erleri, bölgede bekleyen 112 ekipleri tarafından müdahale edildi. Ambulansta oksijen verilen itfaiye erleri kendilerine gelir gelmez yeniden yangına müdahaleye gitti.

 

MUĞLA 911 ARAMA KURTARMA DERNEĞİ VE AKUT DESTEK VERDİ

Yerleşim yerlerine yaklaşan yangın için Akut ekipleri ve Muğla 911 arama kurtarma ekipleri de seferber oldu. Geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için uzun uğraşlar veren ekiplere, Akut şap şap larıyla destek verdi. Muğla 911 Arama Kurtarma Ekibi ise itfaiye ekipleriyle beraber söndürme çalışmalarına katıldı.

 

30 HEKTARLIK ALAN KÜL OLDU

Yaklaşık 4 saat süren yangına 10 itfaiye aracı, 5 Arazöz, 20 itfaiye eri, çok sayıda orman işçisi, 10 Kişilik Akut ekibi ve Muğla 911 Arama Kurtarma derneği gönüllüsü alevlerle boğuştu. Kontrol altına alınan yangın sonrasında ise bilanço ağır oldu. Yangın sonrasından 30 hektarlık makilik ve ormanlık alan küle döndü öğrenildi.

Bodrum Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan, yangının tüm çevreye yayıldığını ifade ederek " Yangın çöplük alanından başlamış ve çok fazla alana dağılmış. 5 arazözümüzle müdahale ediyoruz, itfaiye ekipleri de bize destek veriyor. Ormanlık alan dışında kalan bir bölge, tarım arazileri ve makilik bir alanda yangın etkili oldu. Yoğun bir şekilde müdahalemiz devam ediyor" dedi.

Öte yandan yangının kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarının başladığı yetkililer tarafından bildirildi.