Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti
Bursa’mızın aktif sivil toplum kuruluşlarından olan Balıkesir İl ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Göktaş ile dernek olarak 5.’sini gerçekleştirdikleri Aşure Günü özel buluşmasında, keyifli bir röportaja imza attık.
 
 Sayın Başkanım, öncelikle merhaba. Hayırlısı olsun, bu yılki gerçekleştirmiş olduğunuz 5. aşure gününüz, bugüne özel bizlere neler söylemek istersiniz?  Duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyiz?
 
Öncelikle çok mutluyuz, beşincisini gerçekleştirdiğimiz aşure günümüzün gelenekselleşmiş olması bizi daha da mutlu kılıyor. Biz Bursa, Balıkesir İl  ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak her yıl, Muharrem ayımız da dağıttığımız aşure etkinliğimizi her yıl farklı mahallelerde gerçekleştirirken bu yılki etkinliğimizi aldığımız karar üzerine Çiftehavuzlar Meydanı'nda yapmaktayız. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Bütün üyelerimize, destek veren halkımıza, şimdiden teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin. Allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip eylesin.  Derneklerin ismen değil yaptıkları görevler itibariyle bunlarla da anılmaları gerekmekte, sadece aşure mi dağıtıyorsunuz? Diye soracak olursanız. Elbette hayır, Yardımlaşma ve Dayanışmadan doğan ifadeler neticesinde yardıma ihtiyacı olan ailelerimizin, çocuklarımızın, öğrencilerimizin şimdiye dek  kaydettiklerimizi ve halihazırda İhtiyaç halindeki aileler ,çocuklar bizlere başvurmaktadırlar, bunların da gereği derneğimiz tarafından ivedilikle  yapılmaktadır. Derneğimiz her ne kadar 2013 yılında Bursa'da kurulmuş olsa da çok güzel etkinlikler yapmıştır. Bunlardan bir tanesini özellikle örnek olarak göstermek istiyorum Nilüfer ilçesinde, Karaman'da mevcut olan bir parka  “Seyit Onbaşı” ismini vererek heykelini diktirdik dernek olarak. Bu konuda Bursa Balıkesir arasında da güzel bir köprü  oluştu.  Bütün Bursa ve Balıkesir bürokrasisi, protokolü, siyasileri artık bunu her yıl 18 Mart’ta Çanakkale şehitlerini anma yıldönümünde Bursa'da Seyit Onbaşı’mızla beraberiz, bunu övünerek söylüyoruz, Tabii ki Çanakkale Savaşları dediğimiz zaman bu savaşlar kapsamında en fazla şehidi veren ilimizdir Bursa.  Buna rağmen artık biz ayrım değil, tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz.
 
     
Bu günkü organizasyonumuzla ilgili bilgi verecek olursam; Aşure organizasyonumuz 2.000 kişilik, zaten bugüne kadar hiç bu rakamların altına inmedik. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bu rakamları  daha da artıracağız . Bu bölgede 2000 kişilik aşure yeter dendiği için bu şekilde hazırlamış olduk. Her yıl düzenli olarak düzenlemiş olduğumuz etkinliğimizin bugün 5. yılını burada gerçekleştiriyoruz, her sene değişik değişik mahallelerde, semtlerde gerçekleştirmiş olduğumuz bu etkinliği ileriki süreçte İnşallah  ilçelere kadar götüreceğiz. Orada kendimizi tanıtacağız, her zaman olduğu gibi, halkla iç içe olacağız.
 
PROJELER ÜRETTMELİYİZ
Bunun yanı sıra biz artık dernekçiliğin sadece ifade edildiği gibi bir “kambur” gibi görülmesinden yana değiliz. Projeler üreterek, bu işleri bakanlıklar düzeyinde, Vakıflar düzeyinde projelerle ayakta duruyoruz. Bunu tüm bakanlıklarımız, siyasilerimiz iyi bilirler, derneğimizi iyi tanırlar. Bursa'da her ne kadar 5 bine yakın dernek olsa da bunlar arasında ilk 10’da olduğumuzu rahatlıkla ifade etmek istiyorum. İnşallah bundan sonraki zamanlarda da derneğimizin bu aktif etkinlikleri devam edecektir. Bu organizasyonlara, çalışmalara  siz basın mensubu arkadaşlarımız da geliyorsunuz.  Zaman zaman sağ olsun sayfalarınızda bizlere de yer ayırıyorsunuz, bunların sürekliliğini istiyoruz, devamını istiyoruz, teşekkür ediyoruz, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Başta hemşerilerimiz olmak üzere,  bütün vatandaşlarımıza sevgilerimi iletiyorum, esenlikler diliyorum. 
 
ALLAH NİYETLERİNİ KABUL ETSİN
Organizasyonda Dernek Yönetim Kurulu üyesi Recep Ala ise şunları ifade etti: ”Bursa Balıkesirliler Derneği olarak her yıl düzenlediğimiz ve bu sene 5. gerçekleştirdiğimiz aşure etkinliğinin tüm hemşirelerimiz adına hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçenlerden Allah razı olsun,  Allah niyetlerimizi kabul etsin diyorum” Balıkesir İl ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Ayaz ise şunları söyledi; “Biz kurulmuş olduğumuz günden bu yana elimizden geldiğince her sene karınca kararınca herkesin katkısıyla bu aşure hayrımızı yapmaya çalışıyoruz. Artık bunu geleneksel hale getirdik, bu seneki 5 .  oluyor. İlk önce Karaman'da başlattık bu organizasyonu, ardından  Kent Meydanında yaptık  en son geçen sene Fethiye Çamlık’ta yaptık. Bu sene de hemşerilerimizin yoğun olarak bu bölgede yaşadıkları  için Çiftehavuzlar’ı seçtik, inşallah çok güzel olacak, bir haftadır yoğun bir şekilde uğraşıyoruz, hemşerilerimiz için,  halkımız için elimizden geldiğince uğraşıyoruz, çalışıyoruz, çabalıyoruz. Diğer bir Yönetim Kurulu Üyesi Ayten Hanım ise bu özel ve güzel günün anısına şu ifadeleri kullandı; “Ben Ayten Bozoğlu, Balıkesirliler Derneği olarak, birlik ve beraberlik içerisinde bu kutsal görevi,  bizim için kutsal ve önemli günü birlik ve beraberlik içerisinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Birlikte bir hayır yapıyoruz, herkesin karınca kararınca bu organizasyonda tuzu var. İnşallah herkes için mutlu güzel bir gün olur, başta Sayın Başkanımız olmak üzere bütün herkese yapmış oldukları bu güzel çalışma nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Başta Balıkesirli hemşerilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum”