Fulya GÜVEN-Özkan YILDIRIM

Öncelikle İbrahim Bey sizi tanımak isteriz? Sonrasında Yediselviler Mahallesi Muhtar Adaylığına sizi getiren süreci bizlerle ve okuyucularımızla paylaşır mısınız?

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

1970 Bursa doğumluyum. Doğma büyüme Yediselvilerliyim baba tarafım Kelesli anne tarafım yakın köylerden olan Seçköylü özel bir tekstil fabrikasında 20 yıl görev aldım. Şimdi emekliliğimi bekliyorum. Sene sonunda da emekli olacağım. Mahallemize daha fazla hizmet etmek için biz bu yola girdik. 2012 yılında kurmuş olduğumuz Yediselviler Spor Kulübünün halihazırda başkanıyım. Kulüp olarak Bursa’nın sayılı kulüpleri arasındayız. Uyuşturucu ile mücadele eden kulüpler arasında 2. sıradayız. Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu’na da bağlıyız. Kulüp olarak futbolun haricinde kick-boks, mai-tai,boks dövüş sanatları onun yanı sıra ilerleyen süreçte yüzme ve atletizmi de eklemek istiyoruz. Çünkü atletizmde koşu yapacak kardeşlerimiz çok bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Bizim tek eksiğimiz kendi mahallemiz dahil civardaki dokuz mahallede herhangi bir spor tesisi yok. Biz bu spor kulübünü kurduğumuzda Belediye Başkanımız bu konuda bize yardımcı olmaya çalıştılar ama Belediyenin arazi yokluğundan dolayı yapabileceği şeyler sınırlı kaldı. Mahallemize yapılabilecek bir spor kompleksinin bu dokuz mahallede yaşayan gençlerimiz açısından da çok güzel bir hizmet olacağı muhakkaktır.

İbrahim Bey, 1 Nisan’dan itibaren görevi almanız durumunda, Yediselviler Mahallesi’nde acil olarak yapmaya çalışacağınız girişimler neler olacaktır? 

Tabii biraz önce söylemiş olduğum gibi spor kompleksi çok önemli, spor kompleksinin yanı sıra Belediyeler ve resmi kurumlarca mahallemize dağıtılan yardımların koordineli ve adaletli bir şekilde esas ihtiyaç sahiplerine göstere göstere değil gizliden dağıtılmasını sağlayacağız. Buradaki düsturumuz sağ elin verdiğini sol elin görmemesi şeklinde olacaktır. Mahallemizdeki bazı sokaklarda altyapı olarak kanalizasyon sorunları var bunları gidereceğiz. Ayrıca bazı sokaklarda havai elektrik direklerinin yeraltına alınmamış olduğu gözükmekte bu konularla da ilgili girişimlerde bulunacağız. Halkımızın toplantılar yapacağı, istişarelerde bulunacağı bir mekan eksikliği de göze çarpmakta bunu da hayata geçirmekle ilgili çeşitli girişimlerimiz olacak. Çocuk parklarımız az birkaç tane çocuk parkımız var çocuk parklarının yanı sıra çocuklarımızın koordineli bir şekilde hareket etmesini istiyoruz. Daha fazla etkinliklere katılmalarını sağlayacağız , çünkü onlar bizim geleceğimiz. Elbette mahallemizde yetişkinlere ve yaşlılara da  hizmet edeceğiz ama gençlerimiz bizim geleceğimiz olduğundan sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla onlar üzerine daha fazla eğilmeyi planlamaktayız. Bu etkinlikler arasında tiyatro etkinlikleri olabilir yardımlaşma grupları olur bunların hepsini peyderpey gündeme getireceğiz. Her eve önemli telefon numaralarıyla birlikte Muhtarlığın telefon numaralarını da ulaştıracağız nasıl buzdolaplarımızın üzerine çeşitli magnetleri yapıştırıyorsak muhtarlık telefon numarasını da yapıştıracağız.

Peki Sayın Muhtar Adayım İbrahim Bey adaylığınızı Yediselviler Mahallesi sakinleri nasıl karşıladı? Vatandaşla aranız nasıl? İletişiminiz nasıl?

Aşağı yukarı ben 2012’den bu yana kulübü kurmuş olduğumuz zamandan beri mahalle halkı beni seviyor. Zaten doğma büyüme de bu mahalledenim çokta tanıdığımız var bunun yanı sıra tanımayanlar da kulüp nedeniyle tanımış oldular , bizim bu işi başarmak istediğimizin herkes farkında. Sağ olsunlar iki yıldan beri ben ufak bir altyapı çalışması yaptım hangi dostumla yaşlı kesimle kimlerle konuştuysam özellikle genç kesim bu konuda beni çok destekliyor  , ailemde arkamda. İzlenimim “yüksek safhada” olduğundan dolayı ben bu işe adaylığımı koydum .  Allah nasip ederse de İnşallah kazanırsak gerekli her şeyi yapmaya hazırız.

 Sonuçta karar verecek olanlar Yediselviler Mahallesi sakinleri. Sizce hangi kriterler özelinde karar verirlerse mahalleye daha yararlı adayı seçmiş olurlar?

Şimdi seçmenin herkesi seçmeye hakkı var istediği kişiye oy verebilirler ama biraz daha genç nesile ön ayak olması gerektiğine inanıyorum. Benden birkaç yaş küçük aday arkadaşlarımız da mevcut, bilhassa bu konuda yaşlılarımızın genel nüfusa örnek olması lazım bizi tecrübeleriyle yönlendirmeleri lazım. En önemlisi mahalle sakinlerimizin düşünerek karar vermeleri hizmet yapacak, aktif olabilecek, mahallesi için gecesini gündüzüne katabilecek aday üzerinde birleşmelerinin mahallemizin hizmet alması bakımından yararlı olacağı kanaatindeyim. Mutlaka hizmet verecek olana yönelmeleri gerekmekte. Biz ekip olarak hizmet için bu yola çıktık, takdir ederlerse bizi seçsinler.  Bizi takdir etmezlerse diğer adayları seçsinler ama sonuçta hizmet edecek kişiye yönelsinler. Şu anda bizim mahallemizde dört tane aday var daha fazla çıkar mı çıkmaz mı bilemem adaylardan biri Yavuz isimli bir arkadaşımız,  benden biraz daha genç biri onun da güzel işler yapabileceğini düşünüyorum. Ama şimdi baktığımız zaman halkın gençler üzerinde karar vermesi lazım. Şu anda mevcut muhtarımız Haşim Bey bu dönemde kazanırsa 3. dönemi olacak. Halkın takdirini biraz daha gençlerden yana kullanması, bunun yanı sıra hizmet edecek kişiyi getirmeleri gerekir. Yavuz arkadaşımız olur, ben olurum, Haşim abi olur başka biri olabilir kararı sandık başında değil sandığa geldiği zaman kağıdı al at mantığıyla değil,  bu kişi hizmet yapabilir mi, yapamaz mı diye düşünerek mantıklı düşünceyle oylarını kullanmaları gerekir. Kimsenin kalbini kırmadan, kimseye saygısızlık etmeden kundaktaki bebekten en yaşlısına kadar herkese en iyi hizmeti vermek için biz çabamızı sarf edeceğiz. Eğer seçilirsek mahalle sakinlerimiz 6.aydan itibaren mahallemizdeki ufak tefek değişiklikleri fark edecekler. Bizde bunun altyapısını oluşturuyoruz. Son olarak başta Yediselviler Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Bursa’da yaşayan vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum.