Hatice DAL

AK Parti Bursa Teşkilatları, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifası üzerine boşalan başkanlık koltuğu için görüşlerini sandığa yansıttı. Basına açık olarak gerçekleştirilen teyamül yoklamasına AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, belediye başkanları ve partililer katıldı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi Başkanlık Salonu’ndan yapılan yoklamada konuşan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Recep Altepe’ye Bursa’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifası üzerine boşalan koltuğa gelecek kişiyi tespit etmiş olacağız. Recep Altepe’ye Bursa’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Türk siyasetinde pek alışılmamış bir süreç ancak AK Parti imkânsızları başaran bir parti. Kendi ailemiz içerisinde ülkemiz için yapmamız gereken her hususu istişare ile gerçekleştiren bir partiyiz” şeklinde konuştu.

PARTİLER DEĞİŞİME AÇIK OLMALI

Bu değişim süreçlerinin başarısızlıkla bir ilgisi olmadığını dile getiren Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, partilerin gelişime açık olması gerekliliğine vurgu yaparak şöyle devam etti: “AK Parti’nin 15 yıldır iktidarda oluşunu merak edenlerin bilmesi gereken iki şey var. Bunlardan birincisi, ülkenin zenginliğini arttırmaları diğeri ise, değişime ve gelişime açık olmalarıdır. AK Parti gelişime ve değişime açık olan bir parti. Partideki değişimlerle biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizde bin 397 belediyemiz var. Bu belediyelerin içerisinde 884’ü AK Partili.AK Partili belediyeler başarısız olduğu için böyle bir değişime ihtiyaç duyuyor diye düşünüyor. Asla böyle değil. Türkiye’deki belediyelerle mukayese yaptığımızda, biz bu ülkedeki diğer partilerin hepsinden başarılı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Muhalefet, ‘Seçimle geldiler, seçimle giderler. Başka hiçbir denetime tabi değildirler’ diyor. 5 yıl idari denetimlere belediyeler tabidir. Bunu İçişleri Bakanlığı yapıyor. Mali denetimi Sayıştay yapıyor. Meclis denetimlerini meclis üyeleri yapıyor. Aynı zamanda belediyelerimizi üyelikleri sebebiyle partiler denetler. Biz belediyelerin seçimle gelip gittiğini biliriz. Bu süreç içerisinde de bir sürü denetime tabi olduklarını biliriz.”

İSTİŞARE KÜLTÜRÜ VAR

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal’ın genel başkanlığı bırakmasındaki süreçle ilgilide konuşan Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “Biz oturduk, belediye başkanlarımızla karşılıkla istişare ettik, değerlendirdik, böyle bir talepte bulunduk. Bir şehri emanet ettiğimiz 884 AK Partili arkadaşımızın, şehrin hukukunu koruma noktasında, kendilerinden beklentilerimiz var. Biz, 884 arkadaşımızın hukukunu korumak zorundayız. Böyle iftira edenlerin iftiralarına çanak tutan, ya da onlardan hoşlanan, sandalyelerin uçuştuğu parti değiliz. Biz hiçbir belediye başkanımıza kaset komplolarıyla siyasal iktidar değiştiren parti de değiliz” ifadelerini kullandı.En doğru isim belirlenecek

En doğru ismin belirlenmesinde teşkilat mensuplarının önemli rol üstlendiğini kaydeden AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman şöyle konuştu: “Partimizin kuruluşundan bu yana diğer siyasi partilere de örnek olacak şekilde işleyen istişare kültürümüzün bir örneğini daha burada görmüş olacağız. Büyükşehir Belediyemizde yaşanan istifa sürecinin ardından Bursa’mızda yerel yönetimimiz ve hükümetimizce kazandırılan kazanımlarının devam ettirilebilmesi adına en doğru ismin belirlenmesi amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Bu manada teşkilat mensuplarımızın fikirleri en doğru ismin belirlenmesi açısından çok önemli.”

ZENGİNLİKLERİ GELECEĞE TAŞIMAK VAZİFEMİZ

Bursa’nın ve ülkenin zenginliklerinin geleceğe taşınmasının AK Parti’nin en önemli görevlerinden bir tanesi olduğunu kaydeden İl Başkanı Salman, “Önderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizin önüne koyduğu büyük hedeflere doğru giden yolda şehrimizin ne kadar önemli olduğu net bir şekilde ortada. Kadim medeniyet tarihimiz, kozmopolit nüfusumuz, zengin kültürümüz ve ekonomik potansiyelleri bünyesinde barındıran yapısı ve çalışkan insanlarıyla tüm dünyanın ve Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi. Bu zenginlikleri geleceğe taşımakta AK Parti teşkilatının en önemli görevlerinden bir tanesi. Kuruluşundan beri partimize olan güveni her seçimde sandıklara yansıtan Bursa halkına en doğru hizmetleri verebilmek adına herkesimden insanla ilgili gereken adımları atıyoruz ve atmayı da sürdüreceğiz” açıklamalarında bulundu.

HALK İÇİN HALKLA BERABER

Halk için halkla birlikte çalışma düsturuyla hareket ettiklerini vurgulayan Salman, sözlerini şu şekilde noktaladı: “AK Parti’nin kuruluşundan beri başarısının temelini oluşturan ‘halk için halkla birlikte çalışma’ düsturunu esas aldık. Ortak aklın gücüne inanarak istişare kültürü ile hareket ediyoruz. 2019 seçimleri öncesinde önemli bir değişim sürecini hep birlikte yaşıyoruz. İktidara geldiğimiz 2002 tarihinden bu yana teşkilatımızın her kademesindeki dava arkadaşlarımız hak yolunda ve halka hizmet anlayışında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde çok önemli işler yaptılar. Merkeze halka koyarak yürüttüğümüz çalışmalar ülkemizi sağlam adımlarla geleceğe taşıdı.”

Türk Milletinin talebi…

Ülkenin ve partinin önemli bir süreçten geçtiğine değinen AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, bu değişimlerin Türk Milletinin talebi doğrultusunda olduğunun altını çizerek, “Ülkemiz ve partimiz önemli bir süreçten geçiyor. AK Parti bugüne kadar olduğu gibi bu millet ile ilkleri tanıştıran parti. Partimizde 3 kez genel başkan değişmesine rağmen hiçbir kriz yaşamadan bu süreçleri tamamladık. 15 yıllık iktidarımız döneminde dava arkadaşlarımızın gayretleri ile ülkemizde çok büyük hizmetlere imza attık. Ne mutlu bizlere ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderler siyaset yapıyoruz. Hep AK Parti’nin belediyecilik anlayışı örnek olmuştur. Partimizde yapılan değişiklikler Türk milletimizin talebi üzerine olmuştur. Partimizin yaptığı araştırmalar ve çalışmalar ile bu kararlar verilmiştir” değerlendirmelerinde bulundu.

TEK VAZGEÇİLMEZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Siyasetin sadece bir mevki ile olmadığını söyleyen Başkan Mustafa Ataş, sözlerini şöyle bitirdi: “Bugüne kadar görev yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye yaptığı hizmetlerden dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum. Siyaset sadece bir mevkide yapılan bir iş değildir. Bugün burada hizmet yapmışsındır, yarın eğer hizmet yapma isteğin var ise, parti ahlakın var ise, başka bir noktada hizmetlerine devam edersin. Bizler bir bayrak taşıyoruz ve bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımıza o bayrağı teslim etmesini biliyorsak en önemli vazifeyi gerçekleştirmişizdir. Ne mutlu bu yolda bayrağı en yüksekte taşıma azmi içerisinde olan yolculara. Hiç birimiz bu partinin vazgeçilmezi değiliz tek bir isim vardır vazgeçilmez olan Recep Tayyip Erdoğan’dır.”