Ailelerin, bireylerin ve çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesine yönelik geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık oluşturan Yıldırım Belediyesi, bireylerin hayatın içerisinde karşılaştığı sosyal sorunları önlemek ve aile içerisinde yaşanan sorunları çözüme kazandırmak için ilçe sakinlerine psikolojik destek sağlanıyor. Kişilerin toplumsal hayata katılımını arttırma, yaşadıkları bireysel ve çevresel sorunlarla başa çıkma becerileri kazandırma, kadın, çocuk, genç ve ailelere psikolojik, sosyolojik ve kişisel gelişim konularında destek vermek ve bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla danışmanlık hizmeti verilen merkezde, bugüne kadar 8 bin 500 seansta 4 bin 100 kişiye danışmanlık sağlandı. Kadrosunda 1 uzman psikolog, 1 çocuk psikoloğu, 2 kariyer ve aile danışmanı, 2 destek ve randevu planlama görevlisi ile 1 sosyolog-aile danışmanı bulunan Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Birimi, seanslarda çocuk ve ergen danışmanlığı, aile danışmanlığı ve yetişkin danışmanlığı konuları ile en büyük sosyal problemlerin başında gelen madde bağımlılığına karşı vatandaşlara destek sağlıyor. Öte yandan Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin uzman kadroları tarafından gerçekleştirilen eğitim ve seminerlerde 2015-2019 döneminde 14 bin Yıldırımlıya ulaşıldı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

İnsanların hayatın her anında zaman zaman problemlerle karşılaşabildiği gibi aile yaşantılarında, iş hayatlarında ve eğitim dönemlerinde sorunlu süreçler yaşayabildiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Özellikle ekonomik yetersizlik, eşler arası geçimsizlik ve aile içi sorumluluklarda dengesizlik gibi konular evliliklerin temelini sarsan sorunların başında bulunuyor. İş yaşamında da işveren ya da idarecilerle yaşanan sorunlar, mesleki mutsuzluk ve en önemli yansıma olan ekonomik koşullar insanlarımızı zorlayabiliyor. Bu türden sorunlarını aşmakta güçlük çeken ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız, Yıldırım Belediyesi Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’ne gelerek uzman psikologlarımızdan ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti alabilirler. Tamamen ücretsiz olan bu hizmetimizin de sosyal belediyecilik alanında yürüttüğümüz hizmetler içerisinde örnek bir çalışma olduğuna inanıyorum. Hemşehrilerimizin dertlerine ortak olmak, sorunlarına çözüm aramak için oluşturduğumuz Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde, kendilerine destek sağlıyor, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Ücretsiz olarak hizmet verilen Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilir.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu