Kilo vermek isteyenlerin hem de diyetisyenlerin en önemli silahı hurmadır. Sadece su ile hurma ile yıllarca yaşamak bile mümkün. İçeriğinde bulunan liflerle tam bir şifa deposu olan hurma diyet listelerin vazgeçilmez besini. Bizde sizlerin haftada 4 kilo verebileceği hurma detoksunu bu haberimizde anlatacağız.

Tırnaklarda sadelik isteyenler için... Tırnaklarda sadelik isteyenler için...

HEM TOK TUTUYOR HEM DE DİRENCİ ARTIRIYOR

Hurma içeriğinde bulundurduğu protein, yağ, şeker ve mineraller ile diyet yapanların günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Vitamin açısından da zengin olan hurma, C, B1, B2, A vitaminlerini ve niasin içermektedir.

a1-95.jpg

HURMANIN FAYDALARI NELERDİR? DUYUNCA ŞOK OLACAKSINIZ

Peki bu hurmanın faydaları neler? Hurma içeriğinde bulundurduğu liflerle bireylerin kolon, rahim ve göğüs kanserine yakalanma olasılığını düşürüyor. Aynı zamanda hurma kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltıyor. Öte yandan yapılan çalışmalarda hurmanın kan damarlarını yumuşatıcı etkisi olduğu da öğrenildi. Ancak mutlaka doktorunuza danışıp öyle tüketin.

ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİ İLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Aynı zamanda hurma güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bu özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk bir yerde hurmalarınızı sakladığınız zaman antioksidan değeri artar ve bağışıklık sisteminizi dirençli yapar. Böylece hücre yenilenmesinde etkili bir rol oynaması kaçınılmazdır, içeriğindeki B vitamini ile birlikte cilt tahrişi ve yaralanmalarında onarıcı görev alır.

a2-70.jpg

HURMANIN DİYABET HASTALARINA FAYDALARI

Yapılan son araştırmalara göre hurma, glisemik indeksinin düşük olduğuna karar vermişlerdir. Daha da açıklamak gerekirse, kandaki şeker ve insülin oranlarında düşük seviyede oynamalara sebep olduğunu gözlemlemişlerdir.

a7-12.jpg

Hurma, aynı zamanda kan şekerini regüle edebilen nadir bir meyvedir. İçerisinde bulunan fruktoz şekeri, bireye yüksek miktarda enerji ve ısı enerjisi kazandıran, aynı zamanda kolayca parçalana bilinip kullanılan bir şeker türüdür. Böylece kan şekerini hızlı yükseltmeyerek, kalp, göz, böbrek dostu bir meyvedir.

HURMA DETOKSU TARİFİ

Unutulmamalıdır ki, buradaki amacımız vücudumuzu şaşırtmak ve diyete başlamadan önceki birkaç gün ödemden kurtulup, kolay bir geçiş sürecine adapte olmak.

  • Kahvaltı: 1 fincan sütlü kahve + 2 adet hurma + 2 tüm ceviz
  • Öğle: 1 kase yoğurt + 2 adet hurma
  • Ara Öğün: 2 parmak kalınlığında peynir + 2 adet wasa ya da form etimek
  • Akşam: 1 kase yoğurt + 2 adet hurma