Kakule yemeklerde çok kullanılır. Yemeklerle beraber tüketildiğinde mide sorunlarını çözer, mide ağrılarını giderir. Ayrıca yemekten sonra oluşan hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunların üstesinden gelir. Kakule sadece mide değil antiseptik özelliği ile de insan vücudunu mikroplara karşı korur.
Kakule nedir?
Zencefil ailesine ait olan kakule, çok yıllık otsu bir bitkidir. Yeşil ya da gerçek kakule olarak da bilinir. Bu bitkinin tohumları baharat olarak kullanılmaktadır. Yaygın olarak yetiştirildiği yerler tropikal ülkelerdir. Bitkinin tohumları hem şekil hem de büyüklük olarak mercimeğe benzer. Kokusu da keskindir.

Kakule tohumları özellikle Asya ve Hint mutfaklarında baharat olarak tercih edilmektedir. Hindistan, Malezya ve Nepal ülkelerinde bu bitki yaygın olarak yetiştirilmektedir. Boyu 4 ile 5 metre arasına ulaşan bitkinin yaprakları büyüktür. Meyveleri ise 2 cm civarında olmaktadır. Kakule meyvesinin rengi yeşile ve beyaza dönüktür.

Kakuleye verilen isimler yetiştiği bölgeye göre farklılık göstermektedir. Seylan bölgesinde yetişen kakule Seylan kakulesi adını alırken Siyam bölgesinde yetişen kakuleye de Siyam kakulesi adı verilmektedir.

Kakulenin faydaları

Kakulenin faydaları 

Mide sorunlarına, özellikle reflüye iyi gelir.

Bağırsakta oluşan parazitleri öldürür ve aynı zamanda önler.

Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.

Karanfil gibi ağzınıza atıp çiğnerseniz, nefesiniz ferahlar.

ONKODAY'dan serviks tartışmalarına son nokta ONKODAY'dan serviks tartışmalarına son nokta

 Karaciğerinize gözü gibi bakar ve daha sağlıklı olmasını sağlar.

Kolon ve lösemi kanser türlerine karşı önleyicidir.

Glüten intoleransı olanların kullanması önerilir.

Her türlü üst solunum yolu rahatsızlığında rahatlıkla kullanılabilir.

Beyninizin daha iyi çalışmasını sağlar.

En iyi faydayı, çayı ve kahvesi vermektedir.