Geçen sezon aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Beşiktaş, transferde büyük oynuyor. Boşnak yıldız Miralem Pjanic ile yollarını ayıran siyah-beyazlı ekip, 32 yaşındaki orta saha oyuncusunun yerini dolduracak ismi İngiltere'de buldu. Dünyaca ünlü İngiliz orta saha oyuncusunu transfer etmek için girişimlere başlayan Beşiktaş'ın transferi kısa süre içerisinde noktalaması bekleniyor.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Alanyaspor karşısında 0-3 öne geçmesine rağmen skoru koruyamayarak sahadan bir puanla ayrılan Beşiktaş, Fransız teknik adam Valerian İsmail'in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürüyor.

46 yaşındaki genç teknik adamın isteği doğrultusunda Gedson Fernandes, Jackson Muleka, Emrecan Uzunhan, Romain Saïss, Cenk Tosun, Wout Weghorst ve Arthur Masuaku transferleri ile kadrosunu güçlendiren Beşiktaş, bu sezon ki 8. transferini gerçekleştirmek üzere.

PJANİC'İN BOŞLUĞUNU DOLDURACAK

Geçen sezon aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan siyah-beyazlı ekip, orta saha mevkisi için dünyaca ünlü ismi gündemine aldı.

Geçen sezon başında İspanyol devi Barcelona'dan kiraladığı Boşnak yıldızı Miralem Pjanic ile yollarını ayıran Beşiktaş, 32 yaşındaki yıldız ismin yerine getireceği ismi İngiltere'de buldu.

Kartal'ın, İngiliz ekibi Everton'da forma giyen Delli Alli'yi transfer etmek istediği belirtildi. 26 yaşındaki orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş'ın, İngiliz oyuncuyu satın alma opsiyonu ile kiralamak istediği kaydedildi. Everton ile anlaşma aşamasına gelen Beşiktaş'ın Dele Alli’den cevap beklediği öğrenildi.

Bursaspor Kulübü: “Bursaspor siyaset üstü bir kuruluştur” Bursaspor Kulübü: “Bursaspor siyaset üstü bir kuruluştur”

delle.jpg

ADANA DEMİRSPOR'UN KAPISINDAN DÖNDÜ

İngiliz oyuncunun geçen sezon geçen Süper Lig'e yükselen ve Younes Belhanda ve Mario Balotelli transferleri ile kadrosunu güçlendiren Adana Demirspor'un da transfer gündemine geldiği ancak Frank Lampard'ın ocak ayında Everton'da teknik direktör olarak göreve gelmesinin ardından bu transferin Lampard'ın raporu doğrultusunda iptal edildiği öğrenildi.

DELLE ALLİ KİMDİR?

1 Nisan 1996 yılıında Milton Keynes'da doğan Delle Alli, 11 yaşında Milton Keynes Dons'un genç takımına girdi. Beş yıl sonra 2012-13 sezonunda A takıma yükselen İngiliz orta saha iki buçuk yılda 88 resmi karşılaşmada görev alırken takımına 24 gollük katkıda bulundu.

delle-3.jpg

İNGİLTERE'DE YILIN GENÇ OYUNCUSU

2015 yılında 6 milyon euro karşılığında İngiliz ekibi Tottenham Hotspur'a transfer olan yetenekli orta saha, ilk sezonunda İngiltere'de Yılın Genç Futbolcusu seçildi.

Ocak 2016'da Gazzetta dello Sport'un düzenlediği Dünya'daki En İyi 20 Yaş Altı 50 Oyuncusu listesinde 8. sırada yer alan Delle Alli, aynı yılın Ekim ayında FourFourTwo tarafından Dünyanın En İyi U21 Yeteneği olarak gösterildi.

İNGİLTERE MİLLİ TAKIMI'NDA 37 MAÇ

2015 yılında transfer olduğu Tottenham'da 269 maça çıkan genç yıldız 67 gol, 61 asistlik katkı sağladı. 26 yaşındaki orta saha geçtiğimiz kış transfer döneminde ise Everton'a transfer olurken yeni takımının formasını 13 maçta terletti gol ve asist katkısı yapamadı.

Kariyerinde 26 defa Şampiyonlar Ligi maçına çıkan İngiliz yıldız bu maçlarda 4 gol 10 asist üretti. Yıldız futbolcu ayrıca İngiltere Milli Takımı'nda 37 maça çıkarken ülkesine 3 gol 7 asistlik katkı sağladı.