Özkan YILDIRIM

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Ahmet Muhtarım, öncelikle bizleri ekibimizi  Elbeyli’de    konuk edip , misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım , sonrasında elbette değişik konularla ilgili bizlerin de size soruları olacak.

PANDEMİ SÜRECİNDE DE HEP HİZMETE DEVAM ETTİK

Bizlere, mahallemize  böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz  için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Ahmet Değirmenci, 1976 Elbeyli  doğumluyum , doğma büyüme buralıyım. Esnafım imalatçılık yapıyorum, tarım makineleri üzerine üretim yapıyoruz. Bunun yanı sıra zeytin ayırma makinaları imalatı da yapmaktayız. 2019 seçimlerinde burada iki aday vardı seçimi rahat bir şekilde kazandım, Elbeyli Mahallesinde yaşayan insanlarımızın desteğiyle. Onlara buradan teşekkürlerimi göndermek istiyorum. Tabii bir buçuk seneden beri pandemi süreci yaşadık biliyorsunuz. Bu süreçte Sosyal Yardımlaşma ile sürekli paslaştık. Köyümüzde sıkıntıları  olan yaşlılarımızın maaşlarını çektik teslim ettik. Ramazan'da erzaklarını dağıttık ,kömürleri ihtiyaç sahiplerine  götürdük, dağıttık. Bunun yanı sıra belediyecilikten gelen bir gelenek var burada bir şey lazım olduğunda  alo diyorsun hemen hal oluyor sağ olsun belediye başkanlarımızdan. Tabii daha öncesinde Belediye iken çok güzel olanaklarımız vardı.o zamanlar kendi yağımızda kavruluyorduk, işte dükkanları vardı vesaire birçok yerden kira gelirleri vardı ama yine de biz de daha sonrasında şimdiki statüye  geçtikten sonra bizde  burada hizmetlerimize devam etmekteyiz.

KÖYÜMÜZÜN ŞANSI

Tabii Elbeyli çok bereketli topraklar üzerine kurulmuş bir köy, bu konuda çok şanslı. Güzel bir halimiz var Halimiz bizim göz bebeğimiz,  çok güzel ticaret yapılıyor yine bu topraklarda birçok ürün yetiştiriliyor. Çok  önceleri  işte müşküle üzümü vardı sonrasında zeytin oldu, şu anda nektarin yoğun bir talep görmekte ve bu manada halkımız nektarinden  güzel bir gelir elde diyor olması gerçekten mutluluk verici.Birazdan gideriz halimize de dolaşırız.

HALİMİZ BİZİM VELİNİMETİMİZ

Oradan da arkadaşlarımızın  fikirlerini alırız. Burası 1972’den beri belediyelikti,burada bizim Ali başkan vardı benim aklımın erdiği zamanlardan bu 30-40 tane dükkanı, hali o yaptırdı.Bizim orası velinimetimiz, ekmek kaynağımız. Ama şu an tabi o halin tamiratı  ile ilgili bile sıkıntılar yaşıyoruz. Dükkanlar bir örnek boyansa vesaire güzelleştirilse ne kadar güzel olur değil mi?

GENÇLERİN ANTRENMAN YAPACAK SAHASI YOK

Peki Muhtarım , şu da olsa iyi olur.Bu da olsa güzel olur dediğiniz neler var?

Elbeyli Üzümspor kulübümüz var geçen sene İznik ligine çıktı. Ama sporcularımızın şu an antrenman yapacakları bir sahamız yok . Çok eskiden belediye zamanında iken bir halı sahamız vardı ,daha sonra belediye kapsamından çıktıktan sonra bu sahamız bizden çıktı.Özel işletime devrolundu. Üzümspor kulübümüzden belki  iyi altyapıdan çocuklarımız yetişecek bu manada biz en azından bu eskiden köyümüzün olan bu halı sahadan gençlerimizin, çocuklarımızın antrenmanlarını  yapmalarına ücretsiz bir şekilde izin verilmesini istiyoruz. Aslında buranın işletmesinin dahi yine Elbeyli Üzümspor’umuza  verilmesi lazım gelir diye düşünüyorum oradan gelen gelirle belki kulübümüz çok daha yetenekleri gençleri, cevherleri bulabilir yetiştirebilir aynı zamanda   kulübümüzün  bazı giderleri karşılanmış olur ama bu olmuyorsa en kötü ihtimalle gençlerimizin antrenmanlarını ücretsiz yapacakları imkan sunulması lazım gelir  diye düşünüyorum.

KÖPRÜMÜZÜN YAN GÖVDESİNDE ÇATLAMALAR OLUŞMAYA BAŞLADI

Bunlar haricinde şimdi gider oralardan da fotoğraflar çekeriz dağ  tarafından gelen derenin  üzerinden geçen köprümüz ile ilgili bir sıkıntı yaşıyoruz. Köprünün yan gövdelerinde bazı çatlamalar meydana gelmiş durumda. Yarın öbür gün o bölgeden büyük oranda selin gelmesi durumunda ki bundan 50 sene kadar önce büyük bir sel gelmiş ve önüne ne gelmişse yıkıp geçmiş bu yüzden hem köprü hem de dere yatağındaki evler büyük sıkıntı.Bu dere yatağı  ile ilgili çalışmalar yapılması lazım bundan. Bundan 4-5 ay kadar evvel bazı görevliler Büyükşehir Belediyesi'nden gelerek dere yatağındaki yerler ile ilgili çalışmalar yaptılar yapılarla ilgili çalışmalar yaptılar, bu dere yatağındaki 4-5 evi tespit ettiler fakat sonrasında her hangi bir gelişme olmadı. Karadeniz Bölgesinde daha geçtiğimiz günlerde ,haftalarda yaşadık biliyorsunuz, dere yatağının en kısa zamanda  ıslah  edilmesi lazım. Derenin ıslahı ile   ilgili  kısa bir çalışma yapıldı ama o sonrasında devam etmedi,tamamlanamadı. Köprümüzün de çatlamış olması büyük bir  sıkıntı bu köprü sadece bizim değil  dağ tarafında bulunan  10 köyünde ortak kullanmış oldukları  bir köprü ve bu yoğunluğu kaldıramamakta. Dar olan köprümüzün yenilenerek hem daha güçlü bir şekilde yapılmasını  hem de karşılıklı iki aracın rahat bir şekilde geçebilecek şekilde planlanmasını istiyoruz.

Kamera sistemlerini  arazide bir çok noktaya yerleştirerek bu sıkıntıları sona erdireceğiz. Arazide yapılan hırsızlıklarla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Borular ,damlamalar vesaire vatandaş hiçbir şey bırakamıyor muptezeller vesaire var bu bölgede. 7-8 noktada kamera sistemi kuruluyor, arazide Güneş Enerji sistemi ile çalışacak şekilde planlanıyor. Böylelikle ovadaki arazideki güvende sağlanmış olacak.

RUSYA’YA, AVRUPA’YA İHRACAT DOLU DİZGİN DEVAM EDİYOR

Bölgemizde hayvancılık pek yok. Burası genelde tarım arazisi çok eskiden müşküle üzümü varmış sonrasında zeytin ağırlıklı ürün olmuş. Son 10-15 yıldan beri nektarin  ağırlıklı olmakta son 2 yıldan beri görülmemiş bir şekilde Rusya'ya ihracat yapılıyor. Fiyat anlamında üreticiyi güldürmesi bakımından nektarin gerçekten büyük rağbet görmekte birçok üretici zeytinden nektarine geçiş yapmakta. Gelirin artması tabi insanları bu yöne doğru çekiyor.Bir de biliyorsunuz don oldu geçtiğimiz sene  bu bölgede belirli yerlerde bu don  zeytin ağaçlarımızı   çok olumsuz etkiledi birkaç sene  daha az ürün  verecek olmaları da tabii bizler için zeytin üreticileri  içinde büyük sıkıntı.