Hatice DAL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği Recep Altepe’nin görevi bıraktığını açıklamasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başlatılan seçim sürecinde AK Parti’nin adayı Ankara’da belirlendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Külliye görüşmesi sonrasında belirlenen AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı dün AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantı ile kamuoyuna açıklandı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, adaylarının Alinur Aktaş olduğunu belirterek, kulislerden sızan bilgileri doğruladı.

“HAYAL EDİLEMEYENLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

“Hakkari Şemdinli'de ülkemiz için can veren 8 şehidimizi rahmetle anıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Erol Kaya, AK Parti’nin reformcu bir parti olduğunu ve iktidara geldikleri günden bu yana Türkiye’nin büyük gelişim kaydettiğini dile getirdi. Kaya, “Bu şehre, bugüne kadar kim bir hayır işlemişse Allah razı olsun. Başta Recep Altepe olmak üzere bütün hizmet eden arkadaşlarımızı hayır ve minnetle anmak istiyorum. AK Parti reformcu bir parti, ilkleri gerçekleştiren, ezberleri bozan bir parti. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerle bunu göstermiş olduk. Temel hak ve hürriyetlerle ilgili hiçbirimizin hayal edemeyeceği şeyleri gerçekleştirdik. Düne kadar üniversitelere kızlarımız başörtüsüyle gidebilir mi düşüncesinden bugün parlamentodan kamu kurumlarına kadar başörtüsü meselesini çözen bir partiyiz. Çalışma hayatıyla ilgili hayal edilmeyenleri gerçekleştirdik. Gençlerin seçme seçilme yaşını 18'e indirdik. Türkiye'nin icraatlarına baktığınızda AK Parti ile hayal edilmeyenler gerçekleştirildi” dedi.

“DEĞİŞİM TALEPLERİNİ DEĞERLENDİRDİK”

Halkın değişim ve reform taleplerine sürekli olarak karşılık verdiklerini dile getiren Kaya, “Belediyelerde yaptığımız değişim tamamen buna ait. Gelişim ve değişim en büyük hedefimiz. Belediyelerdeki gelişim ve değişimi dikkate aldığımızda, belediye başkanlarının yaşadıkları şehrin talebini dikkate alması önemli. AK Parti’nin her belediyesi, mali, yatırım, personel harcamaları açısından sürekli takip edilmektedir. Kamuoyundaki reytingleri, halkın beklentileri, belediye teşkilatları takip edilmektedir. Seçimle geldiler, seçimle gitsinler eleştirisi var. AK Parti dedikoduların partisi olmadığını gösterdi. İftiralara, sosyal medya köşelerinden kalem sallayanlara, ahkâm kesenlere fırsat vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Asıl olan millete sevdamız, bunun için kim gayret gösteriyorsa onunla birlikteyiz” şeklinde konuştu.

“BAYRAĞI ALIRIZ BİR SONRAKİNE DEVREDERİZ”

Yapılan istişareler sonucunda adaylarının İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş olduğunu açıklayan Erol Kaya, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Yaptığımız temayül sonucu üç arkadaşımızın isimleri çıktı. Çıkan sonuçlar partimizin üst kurullarına sunuldu. Cumhurbaşkanımız tarafından İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı uygun görüldü. AK Parti’de süreç bayrak yarışı gibidir. Tıpkı olimpiyatlarda olduğu gibi bayrağı alır, bir sonrakine devreder. 11 milyon AK Parti ailesi koşmaya devam ediyoruz.”

HİÇBİR SANİYEMİZİ BOŞ GEÇİRMEYECEĞİZ

Bismillah Emirsultan’dan

İstifa süreci ve sonrasında yaşananları ‘halka hizmet yarışında bayrak değişimi’ olarak gördüklerini söyleyen AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Alinur Aktaş, AK Parti İL Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada, “Bu kadim şehre hizmet etmiş ilk Bursa Belediye Başkanımız Sadrettin Efendi'den başlayarak, son Belediye Başkanı Recep Altepe'ye kadar hizmet etmiş herkesi minnetle anıyorum. Bursa bir sevdadır, Bursa bir aşktır. Bursa büyük kuruluşa şahitlik etmiş, cihan imparatorluğunun ilk başkentidir. Halka hizmetkâr olmak dışında başka bir düşüncemiz yok. Gücümüzü halktan aldık. 25 yıllık eşime, çocuklarıma teşekkür ediyorum. Annem ‘ne olursun oku, bu memlekete hayırlı evlat ol’ derdi. Yarın (bugün) inşallah sabah namazında Emirsultan’dan başlayarak her saniyemizi dolu geçireceğiz” açıklamalarında bulundu.

Büyükşehir’de Alinur Aktaş dönemi

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Recep Altepe’nin istifasının ardından yeni başkanı belirlemek için dün toplandı. CHP ve MHP aday göstermeyince AK Parti’nin adayı Alinur Aktaş için oylama yapıldı. Seçim öncesinde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Sözcüsü İhsan Bilgili, AK Parti’nin adayı Alinur Aktaş’ı desteklediklerini belirtirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ ise belediye başkanlarının istifa süreçlerini ‘demokrasinin kara günü’ olarak nitelendirdi. “Cebir ve tehdit yoluyla anayasal suç işlenerek istifaya zorlanan başkanların yerine usulen bir başka emre kadar başkan seçmek üzere toplandık” diyen Aktuğ, “Merkezi hükümetten bir türlü gerekli desteği alamayan Türkiye'nin en önemli şehirlerinden Bursa önemli sorunlarla uğraşıyor. En önemli sorun olan trafik sorunu kenti yaşanmaz hale getirirken, en önemli sorumlu Recep Altepe bu sebeple istifa etseydi anlardık. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönüştü. Çocukluk hayalim dediği İpekböceği bir semti bitirdiğinde Recep Altepe istifa etseydi anlardık. Büyükşehir bütçesini borç batağına soktuğunda istifa etseydi anlardık. Doğanbey ucubelerinden sonra gelen tepkilerle istifa etseydi anlardık. Ama bunu anlamamızı kimse bizden beklemesin” açıklamasında bulundu.CHP’LİLER SALONU TERK ETTİ

Aktuğ’un sözleri nedeniyle Meclis salonunda kısa süreli gerginlik yaşandı. Aktuğ’un mikrofonunun kapatılmasının ardından CHP’li üyeler salonu terk etti. AK Parti, MHP ve bağımsız üyelerden oluşan 84 kişinin oy kullandığı seçimde 75 pusuladan Alinur Aktaş ismi çıktı.

Gönül kazanmaya geldik

Seçimin ardından Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla ilk konuşmasını yaptı. Sözlerine Şemdinli’de şehit olan 8 vatan evladının acısını yüreğinde hissettiğini kaydederek başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri olan Bursamıza beni belediye başkanı seçerek onurlu makama layık gören herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BÜTÜN BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Bursa’ya hizmet vermiş olan tüm belediye başkanlarına teşekkürlerini ileten Başkan Alinur Aktaş, “Vatanımız olan Bursa'mıza hizmet etmek için kolları sıvadık. Bizler gecesini gündüzüne katarak bağlı bulunduğumuz ilçelere hizmet ettik. Ben bu hizmeti 13 yıldır İnegöl’de sürdürdüm. Şimdi aynı inançla Karacabey'den Mustafakemalpaşa'ya, İznik'ten Kestel'e ve diğer tüm ilçelerimize yani 3 milyon nüfusuyla Bursa'nın her santimetrekaresine hizmet etmek için görevimizin başındayız. Tarih şehri Bursamız hizmetlerin en güzeline layık” diye konuştu.

“DANIŞMANIM KENT DİNAMİKLERİ”

Aşık Yunus’un ‘Ben gelmedim kavga için / Bizim işimiz sevgi için / Dostun evi gönüllerdir / Gönüller yapmaya geldim’ dizelerini rehber edindiklerini söyleyen Başkan Aktaş, “Ben polemik konusu oluşturmak istemiyorum. Keşke beraberce bu mutlu anı yaşasaydık. Demokrasinin gereğini hep beraber yerine getiriyoruz. Ben şundan emin olmanızı istirham ediyorum, Bursa'nın tüm dinamikleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, görüşleri ve önerileri olan herkesle Bursa'yı yöneteceğiz. Benim danışmanlarımın bunlar olacağını ifade ediyorum. Her fikre açacağız. Bu noktada kapımızın ardına kadar açık olduğunu, Bursa’mız için ortak akılda buluşmak temennimizin bizim için öncelikli olduğunu ifade etmek istiyorum” açıklamalarında bulundu.

“15 TEMMUZ’DA NASIL TEK VÜCUT OLDUYSAK…”

Türkiye’yi bölmek isteyenlere inat birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceklerini dile getiren Aktaş, konuşmasını şöyle noktaladı: “Güçlü Türkiye profiline tahammülü olmayanlara, beraberliğimize kast edenlere, 1071'den beri nasıl tek vücut olduysak, 15 Temmuz'da nasıl tek vücut olduysak, aynı inançla devam edeceğimizden hiç kimse şüphe duymasın. Biz Bursa'ya gönül verdik. Bizler gönülleri kazanmaya, insana değer vermeye, önce insan düsturuyla hizmet etmeye geldik. Şehrimizin en ücra köşedeki Zeynep teyzenin duasını almaya, çocukların ve gençlerin desteğine, kadınların yolunu açmaya, özel insanların önündeki engelleri kaldırmaya, bütün hayvan dostlarımıza şefkat elimizi uzatmaya geldik. Biz sahip olduğumuz bu değerlerle Bursa'yız.”