Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

Mesleğinde çok uzun yıllardır çalışmalar yürüten, şu an Bursa'da 4 salonuyla hizmet vermeye devam eden,14 yıldır Bursa Berberler Odasında yönetim ve başkan vekilliği, 8 yıldır Türkiye Berberler Kuaförler Federasyonu'nda ve 10 yıldır da Nilüfer Esnaf Kredi Kooperatifi'nin yöneticisi olan ve şimdide uzun yıllardır edinmiş olduğu bilgi ve tecrübelerini Bursalı kuaförlerin hizmetine sunmak için Bursa Kuaförler Odası Başkan adaylığını uzun zaman önce açıklamış olan Mustafa Nezor ile birçok konuyu ele aldığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

   ***Başkanım,öncelikle bizleri,ekibimizi bu güzel kuaför salonunuzda  konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.Mustafa Nezor kimdir?  Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım?

 

40 YILI AŞKINDIR BU MESLEK İÇERİSİNDEYİM

VE BİR ÇOK GÖREVLERDE BULUNDUM..!!

--- Elbette,memnuniyetle.Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.1971 Trabzon Beşikdüzü doğumluyum,bu mesleği babamdan gördüm tanıdım ve sevdim anlayacağınız babamın yanında çıraklık ile mesleğe  adımımı atmış oldum.Beşikdüzü'nde 7 yıl bay-bayan kuaför salonunda çalıştıktan sonra 1985 yılında Bursa'ya gelerek mesleğime burada devam ettim.1995 yılında meslektaşım olan eşim ile hayatlarımızı birleştirdik ve bu adımla birlikte iki çocuğumuz dünyaya geldi.Nilüfer'de ikinci Bayan Kuaförü açan kişi olduğumu söyleyebilirim.4 salonumuzla halihazırda devam ediyoruz.Bir şubemizin başında oğlum Mert Nezor diğer şubelerin başında eşim Hanım Nezor,kardeşim Cesur Nezor ve son şubemizin başında da yeğenimiz Hanife Nezor bulunmaktalar.Bende tabii bunların dördünün  koordinatörü olarak elimden geldiğince güzel hizmet verilmesi açısından çalışıyorum.Bazen burada,bazen orada nerede ihtiyaç varsa oradayım.Yapmış olduğum çalışmalar hizmetler bunlarla sınırlı değil.Yaşamım ve mesleğe olan sevgim burada anlatılacak kadar kısa değil ama affınıza sığınarak sizlere birkaç kelimeyle kendimi ve hizmetlerimi anlatmak isterim.Asıl düşüncem asıl felsefem asıl hedefim,”Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” düsturuyla yoluma devam etmektir. Mesleğimiz gereken saygıyı görecek ve meslektaşlarım emeklerinin karşılığını fazlasıyla elde etmelidirler,asıl mesele bu.

BAŞKAN OLDUĞUMDA;

--- Odanın hizmetlerini işyerinize motorlu kurye ile getireceğiz.Bunu nasıl yapacağız.Örneğin Pazartesi günü yaşamış olduğumuz şehrin bir bölümünde,Salı günü diğer bir tarafta bu şekilde bölgesel anlamda günlere bölünerek hizmet vereceğiz.

---Odamız tarafından verilen tüm eğitimler ücretsiz olacaktır.

--- Düğün salonları ile anlaşma yapıp indirimli çalışan işyerlerinin bu usulsüz uygulamaları engellenecektir.

--- Basit usul mükellefi meslektaşlarımın defterlerinin tamamına odamız çok cüzi rakamlara bakacaktır.

--- Meslektaşlarımızın bir nebze dinlenebilmesi için salı günü işyerlerinin kapalı olması ile alakalı Bursa Büyükşehir Belediyesden meclis kararı çıkaracağız.

---Sosyal sorumluluk projelerinde Bursa Bayan kuaförler odası olarak elimizden gelenin fazlasıyla siz değerli meslektaşlarımın görmesi ve destek olması sağlanacaktır.

--- Fuar Gezileri ve buna benzer etkinlikler ücretsiz olacaktır.Ve ayrıca Gezilere  ailelerinin katılımıda  sağlanacaktır.

---Eğitimle alakalı sürekli olarak güncel gelişmeleri takip ederek , siz değerli üyelerimize güncel bilgiler aktarılacaktır.

--- Oda ile aranızda yaşanan aidat problemlerini kurye elemanlarımız aracılığı ile problemsiz bir şekilde çözeceğiz odaya ödediğimiz paraların her kuruşunu hizmet olarak geri sunacağız.

---Düzenli olarak işyeri ziyaretlerimiz devam edecek sorunlarınız dinlenip çözüme ulaştırılacaktır.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

---Kayıt dışı çalışanlara izin vermeyeceğiz bu senin adamın bu benim adamım devrini sonlandıracağız.

--- Türk Sanat Müziği dinletisi ve aktiviteleri gerçekleştireceğiz.

--- Pandemi dönemi sona erene dek odanız olarak yanında duracağız ve dezenfektasyon hizmetini sizlere odanız olarak ücretsiz sunacağız.

--- Mesleki yeterlilik belgelerinin cüzi  rakamlarla kar amacı gütmeksizin sınavlarını gerçekleştireceğiz.

---Geleneksel kültürel etkinliklerimize aralıksız devam edeceğiz kuaförler odasını ben değil siz değerli üyelerimiz ile birlikte yöneteceğiz.

BURSA KUAFÖRLER ODASI KOMİSYONU

Odamızı birlikte yönetebilmemiz için komisyonlar oluşturacağız. Bu komisyonlar sırasıyla aşağıda yazılı maddeler ve sizlerden oluşan kişi sayıları ile belirtilmiştir.

1-Temsilci komisyonları 70 kişi, mahallede sorunlara en çabuk ulaşım ve müdahale edebilecek kişiler.

2-Denetim komisyonları 10 kişi, denetim alanında uzman kişiler.

3-Eğitim komisyonları 20 kişi, değişik alanlarda  dallarında uzmanlardan.

4-Sosyal aktivite komisyonları 10 kişi , sosyal aktivitelerde  öncü isimler.

HER ŞEY DEĞERLİ ÜYELERİMİZ,

MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN..!!

 ve bir çok eksik kalmış çalışmalar yalnız kalmış meslektaşlarım için. Ben hizmet için sizinleyim.Ayrıca odamızın adının değiştirmekle de ilgili arkadaşlarımızla,üyelerimizle ortak bir isimde buluşarak karar almak istiyoruz.Bursa Berberler odasında gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmaları Edirne'den Kars'a kesim ve renklendirme eğitimleri arayan herkese ücretsiz verdik.Bu kaliteyi bu hizmet anlayışını artık Bursa Kuaförler odasında da yerleştirmek en büyük dileğimizdir.Bu anlamda değerli meslektaşlarım ulaşmak istediklerinde ya da herhangi bir konu ile ilgili bilgi almak istediklerinde telefondan  ya da sosyal medya aracılığı ile bana 7/24 ulaşabilirler.Son olarak başta değerli meslektaşlarımız olmak üzere tüm Bursalılara sevgilerimi,saygılarımı göndermek istiyorum,esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

İLETİŞİM BİLGİLERİ;

MUSTAFA NEZOR

0532 170 45 15

FACEBOOK:Mustafa NEZOR

E-Posta:[email protected]