İHH Bursa Şubesi tarafından İdlib’e yönelik düzenlenen “Mazluma Çatı Olalım” yardım kampanyasına BEKSİAD, 100 briketevinyapımıylakatkıdabulundu.

Briketten yapılan evlerin inşası hızla sürerken, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcileri, ağır kış şartlarının yaşandığı bölge için ayrıca bir giysi yardımında da bulundu.
Çocuklara ve gençlere yönelik kışlık giysilerin yer aldığı yardım TIR’ı, BEKSİAD dernek merkezinin önünde düzenlenentörenleİdlib’egönderildi.

GENÇ BEKSİAD ELAZIĞ İÇİN SEFERBER

İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan ile İHH Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle çok sayıda sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu törende konuşan BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız,  “İHH ile böyle ortak organizasyonlar yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Komşumuz olan ülkelerde yaşanan sıkıntılar, bizleri her manada fazlasıyla etkiliyor. Dolayısıyla burada yaşanan insanlık dramlarına kayıtsız kalmamız mümkün değil. Yıllardan beri İHH ile kampanyalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. GENÇ BEKSİAD’ımız Elazığ’daki kardeşlerimiz için AFAD koordinesinde birkampanyadüzenliyor" dedi.

“İHH ÖNEMLİ BİR PAYDAŞ”

İnsan olmanın gereği olarak bu yardım kampanyalarını düzenlemeye her koşulda devam edeceklerini altını çizen Yıldız, “Bu manada İHH çok önemli bir paydaş. İHH, gerek ev projesinde gerekse kıyafet kampanyalarında en isabetli şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Rabbim onların gayretlerini artırsın ve daha güzel hizmetler yapmayı nasipetsin” diyekonuştu.

BEKSİAD YÖNETIMIYLE İDLİB ZİYARET EDILECEK

İdlib’de yaşanan olumsuzlukların giderilmesi adına başlatılan “Mazluma Çatı Olalım” kampanyasıyla ilgili bilgiler veren İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, bölgede 2 gözlü 24 metrekare ve briketten evlerin inşa edildiğini söyledi. Kaptan, “O insanların yazın sıcaktan kışın soğuktan korunması açısından inşallah ilk etapta 10 bin evbitirmeyihedefliyoruz” dedi.

BEKSİAD’ın kampanyaya 100 briket ev ile destek vermek istediğini ve hızlıca girişimlerini yaptığını hatırlatan Kaptan, “Bu kampanya için BEKSİAD yönetiminin öncülüğünde 100 ev demiştik ama 108 evle destek olundu. Destek olanlardan Allah razı olsun. Gerçekten önemli. İnşallah BEKSİAD yönetimi o evleri oradaki mazlumlara teslim edecek, bölgeyi ziyaret edecek. Bugün buradan gönderdiğimiz TIR’da yer alan giysiler, gerçekten çok önemli. Orada çocuklar soğukta ve çamurda. Oraya yapılan yardımların ne kadar önemli olduğunu ziyarette göreceksiniz” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmalar ve açıklamaların ardından yardım TIR’ı dualareşliğindeİdlib’euğurlandı.

Gümüş balığının ihracat serüveni başladı Gümüş balığının ihracat serüveni başladı