Takla atan off-road araçları yürekleri ağza getirdi Takla atan off-road araçları yürekleri ağza getirdi
• Öncelikle başkanım bizleri İl Başkanlığınız da konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek isterim. Genç Parti’nin Bursa’da tekrardan yapılanmasıyla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?
Öncelikle Genç Parti’nin Bursa yapılanmasından bahsettiğimizde Sevgili eşim Rahmetliyi anmadan geçmek istemem. Siyasette etik olmayan hiçbir şeyi yapmazdı.  Temiz, dürüst, siyasi ahlak politikası benimsemiş bir insandı. 2002‘den beri teşkilatın içinde olan bir hanımefendiydi. Dediğim gibi biz hazıra oturduk aslında. Genel Merkezimiz tarafından da çok değer verilen bir kişiydi. Rahmetle anıyoruz kendisini.  Benim soyadımı taşıyan hele hele benim eşimse listemde olması siyasi ahlaka yakışmaz  “etik değil”  demiş. Biz demiş  “aciz bir parti değiliz, biz güçlü bir partiyiz ve bu ülkenin geneline de yereline de talip bir partiyiz” Dolayısıyla benim listemde eşimin olması etik değil demiş. Ben arkadaşlarımdan duyduklarımı söylüyorum. Arkadaşlarımın aktardıklarını anlatıyorum size. Listelerin hazırlandığı esnada, gel zaman git zaman saat on iki oluyor bir oluyor. Listeler yapılırken  beni birinci sıraya yazıyor Okan Bey ve Nejdet bey. Ben size listeye almayın demedim mi diyerek listeyi rahmetli eşim yırtıyor. En son da üçüncü listeyi hazırlıyor arkadaşlar yine de orada görünce peki yapacak bir şey yok deyip çıkıyor O dışarıda iken arkadaşlar da oy pusulalarını döktürüyorlar. Gece bu muhabbet kapanıp ertesi gün de il kongremiz eğitim araçlarının altında ki salonda yapılıyor. Kongrede liste  halkımızın teveccühüne sunuluyor. Bu anlamda Türkiye genelinde ciddi anlamda yapılanmamız var. Bu süreçte artık seçimlere girmeye hak kazanmış parti olarak seçici ve emin adımlar atıyor genel merkezimiz. İşte bizlerde destek oluyoruz aynı zamanda onların desteğini tabi ki her zaman sırtımızda hissediyoruz. Dolayısıyla siyaset arenasında biz de varız diyoruz.
 
 
• Tuncer Bey, kendinizi bizlere tanıtır mısınız kısaca?
Ben Teknik Okul mezunuyum. Özel bir şirkette kalıphanenin  başında görev yapıyorum. Yaklaşık 25-26 yıldır aynı şirkette görev alıyorum. Bu süreçte emekli oldum. Halen çalışmaya da devam ediyorum. Şirkette üst yönetim görevimi bırakmamamı, çalışmaya devam etmemi isteyerek teveccüh gösterdiler. “Sen daha gençsin çalışmaya devam etmelisin”  dediler.
 
• 2000’li yılların başlarında Genç Parti’yi bilhassa Cem Uzan’ı girişimci kişiliğiyle biliyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam çok yüksek hatırı sayılacak bir oyda alınmıştı o yıllarda?
Aynen o şekilde. Sayın genel başkanımız hırslı, tuttuğunu koparan girişimci, bu ülkeye ilkleri kazandıran insan her şeyden önce. Öncelikle sayın genel başkanımızın bizim bu ülkeye yatırımlarının tamamının bu ülke sınırları içerisindedir,  bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Avrupa’da ve dünyada parmakla gösterilen Berke Barajları vardır. Daha başka bir çok projeyi de sayabilirim. Türk sermayesi ve Türk mühendisiyle yapılan projelerdir bunlar. Bunlar altın harflerle yazılacak işler. 
 
• Halkın en çok merak ettiği konulardan biri de Sayın Cem Uzan’ın ne zaman Türkiye’ye geleceği. Bu konuyla ilgili neler söylersiniz?
Sayın Genel Başkanımızın geleceği gün ile ilgili tam bir tarih yok. Ama en kısa zamanda diyoruz. Halkımıza da sizlere de  vereceğimiz  cevap bu. En kısa süre içerisinde aramızda olacağı genel merkez tarafından bize söylendi. Bu 1 ay da olur 3 ayda olur, 3 günde olabilir, yani en kısa zamanda gelecek.
 
• Sayın Başkan Bursa’daki teşkilatlanma hangi seviyede?
Dağ yöresi hariç hemen hemen tüm teşkilatlar tamam. Dağ yöresi için  çalışmalar sürüyor.
 
TEVECCÜH BİZİ MUTLU EDİYOR..
 
• Parti olarak halka ne gibi vaatleriniz olacak?
Halk ne istediğini bilir. Halkın ne istediğini bilen bir partiyiz. Halkımız refah seviyesinde yaşamak ve mutlu olmak istiyor. Bununda kaynağı iyi üretim,  kaliteli üretim,  kaliteyi sunmak. Bizde bu politikalar var. Bizim geçmişimize    baktığımız zaman, bizim sloganlarımız belli, mazotu 1 TL yapacağız dedik,  onu başkaları kullandı. Eğitim araçları kitaplar bedava olacak dedik oldu. Emekliye 14 maaş ikramiye dedik oldu. Bunlar kayıtlarda var. Bizi mutlu eden taraf bu… A partisi yapmış, B Partisi yapmış hiç  önemli değil. Önemli olan proje üretip halka sunmaktır. 
 
SLOGANLARIMIZ DAHİ HAZIR..
Önemli olan halkımızın refah seviyesini yükseltmektir. Yani bir ülke için emeklisine yılda iki ikramiye vermesi ülke zararına olmaz. Yeter ki dengeli politikalar üretilsin. Yani dış politikayı dış ticareti doğru düzgün yapın, halk zaten kendi kendine olgunlaşır. Bizim politikalarımız hala da var. Zamanı gelince bu politikalarımızı manşetler halinde sizlerle paylaşacağız. 
 
Osmangazi İlçe Başkanı Kürşat Acar sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Bizlere neler söylemek istersiniz?
1969 Bursa doğumluyum. Doğma büyüme Bursalıyım. Bizim amacımız bu ülkeye hizmet etmek. Bu ülke için varız, bu ülke için var olacağız. Bu bayrak bizim, bu vatan bizim. Bu halk için bu vatan için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Bunun başka yolu yok. Benim kendime ait bir şirketim var, burada yöneticilik yapmaktayım ve 2018'den beri görevdeyim. Partimizin gelişmesi için bir aile gibi çalışarak gerekli adımları atıyor yardımları yapıyoruz. Daha iyi  daha güzel  hizmet verebilmek için, amacımız bu. Bu bayrak bu vatan için her şey.
 
•    Bursa İl Başkan Yardımcısı Okan Polat  sizi tanıyabilir miyiz acaba bize neler söylersiniz?
1967 doğumluyum. Aslen Bursalıyım. İşletme mühendisiyim. Bursa’da çok sayıda holdingde yöneticilik yaptım,  emekli oldum. 17 yıldır Genç Partideyim. Sayın rahmetli Vijdan başkanımızla siyasete başladım. Cem Uzan’ın ve Genç Parti’nin görüşlerini benimsediğim için buradayım ve programımızın arkasındayız. Hepimiz gönüllüyüz. Önceliğimiz devletimize milletimize hizmet etmek. Şu an da seçimlere yeterlilik aşamasındayız, inşallah katılacağız. Sayın genel başkanımız geldiğinde de söz sahibi olmak istiyoruz ülke yönetiminde. 
 
• Başkan Yardımcılarından olan Mehmet Emin Akıl Bey sizi de tanıyabilir miyiz acaba?
1969 Bursa doğumluyum. 2004 yılından bu yana partinin içindeyim. Bu dava uğruna zamanı geldi ekmeğimden oldum. Buna rağmen davamdan vazgeçmedim. Genel Başkanımızı hiç bir zaman terk etmedim. Hep yanında oldum. Sayın Rahmetli İl Başkanımız Sayın Vijdan Mutlu’nun takdir edip yanında olmamızı istemesi bizim için onurdur. O rahmetli olduktan sonra bayrağımızı Tuncer Başkan devraldı, unun peşinde de yürümeye devam edeceğiz.
Şimdi de Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri Nejdet Bilgiş’i tanıyalım.
Ben Nejdet Bilgiş. 1971 Bursa doğumluyum. Vildan başkanımızla yola çıktık. Aynı şekilde Tuncer başkanımla yola devam ediyoruz. Sağ olsunlar Parti il genel sekreterliğini takdir ettiler verdiler.  Sağ olsun başkanda koşturuyor,  bizlerde  koşturuyoruz. Hep birlikte güzel bir Bursa ve Türkiye için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.
 
• Sayın Başkan, son olarak neler eklemek istersiniz başkanım?
Son olarak Bursa İl Başkanı olarak eklemek istediğim tek şey var. Bu ülkenin insanının  daha mutlu,  daha refah içinde nasıl yaşayabileceğiyle ilgili yapmış olduğumuz projeleri halkımızla paylaşmak. Dolayısıyla halkımızı iyi bir noktaya getirmek adına bütün gayretlerimiz çabalarımız bu yönde, tamamen arzumuz isteğimiz bu. Yarına, gelecek nesillere iyi bir ülke, vatan bırakabilmek için bizler bu noktada taşın altına elimizi koyuyoruz. Bu süreci yaşarken de ekip arkadaşlarımızla birlikte iş paylaşımında bulunduk herkesin görevi ayrı, Bursa’mızın doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine gitmediğimiz nokta, yer kalmadı. Genel merkezdeki yöneticilerimiz çok dolu ve tecrübeli çalışkan yöneticiler, donanımlı bilgililer. Partimizin alt yapısı çok kuvvetli. Siyaset yerinde öğreniliyor. Siyasetin okulu yok. Siyaset halkın içinde yapılıyor. Halkın içinde öğreniliyor. Biz kendimizi bu anlamda yetiştiriyoruz. Bu gün sokağa çıkıp  kendimizi tanıttığımızda  insanlar bize teveccüh gösteriyorlar, bu da bizi çok mutlu ediyor. Biz siyaset arenasında varız. Yeniden Genç Parti ile birlikte ülke idaresine geçmeye talibiz.”