Bahar ÖZGÜN

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara 2. Bölge Milletvekili Mustafa Destici, parti yönetimiyle Berussa Otel'de bir araya geldi. Desticiistişare toplantısına şehitlere rahmet dileyerek başladı. Ülkemizin terör örgütlerine karşı verdiği mücadelenin karşılığını saldırılarla aldığını kaydeden Destici, "Batılı güçlerin Türkiye'yi kenara sıkıştırmak istemeleri bu mücadelenin sonucudur” açıklamasını yaptı. Terörle mücadelede terörün tüm unsurlarına karşı topyekûn bir mücadele sergilenmesi gerektiğini ifade eden Destici, "35 yıllık süreç içerisinde müzakere edilen ve masaya oturulan dönemlerin yanlış olduğunu ve terörle mücadele edilip, müzakere edilmeyeceğini ifade ettik" değerlendirmesinde bulundu.

ANLADIKLARI DİLDEN KONUŞALIM

Terör saldırılarının masum bir kadın ve 11 aylık bebeğine pusu kurup onları parçalayacak düzeye geldiğini söyleyen Destici, "Bu kahpelere anladıkları dilden konuşalım. PKK'nin siyasi uzantıları bu sözlerimden rahatsız oldu. Hiç umurumda değil;rahatsız olmaya devam etsinler. İnandığımızı söylemeye devam edeceğiz. Mehmetçik dağda terör örgütü PKK ile mücadele ederken, biz Meclis’te birileriyle tokalaşamayız. Meclis’tekiyle dağdakinin bir farkı yoktur" ifadelerini kullandı.

ALINAN TAVIR MİLLETİMİZEDİR

ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı ile ilgili de açıklamada bulunan Destici,"Amerika Birleşik Devletleri’nin son dönemde ülkemize karşı takınmış olduğu saldırgan tavırları kınıyor ve bakanlarımıza karşı alınan kararları reddediyorum. Alınan tavır büyük Türk milletine karşı yapılmış bir saldırıdır. Misilleme olarak Trump ve Mike Pence’e yönelik tavır alınmalıdır. Mesele bir papaz meselesi değildir. Asıl mesele Şangay Beşlisi’ne yakınlaşılması, Suriye'nin kuzeyi başta olmak üzere, orada atılan adımlara yönelik bir tavırdır" şeklinde konuştu.

İdama referandum önerisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde idam cezasıyla ilgili ‘Masama gelirse imzalarım’ sözünü hatırlatanDestici, Ekim ayında partisinin Meclis’e teklif vereceğini kaydetti.Destici, idamı 2 sebepten dolayı istediklerinin altını şu sözlerle çizdi: “Öncelikle askerimi, polisimi, öğretmenimi, kundakta bebeği şehit eden teröristler için idam istiyoruz. İkincisi de küçük yaşta çocuklarımızı, kızlarımızı, kadınlarımızı kaçırıp tecavüz eden ve öldüren sapıklar için idam cezasının getirilmesini istiyoruz.” Destici, Meclis’ten anayasayı değiştirecek sayı çıkmaması halinde, referandum önerisi sunduklarını vurguladı ve ekledi: “Milletimiz ne derse onu yapalım.”