Bazı temizlik malzemeleri son derece pahalı olmakla kalmaz, birçoğu temizlik projeleri için istemediğiniz veya ihtiyaç duymadığınız bir dizi kimyasal içerir. Bir dizi temizlik projesi için kullanabileceğiniz doğal bir çözüm tuzdur. Tuzla neleri temizleyebileceğinizi merak mı ediyorsunuz? O zaman okumaya devam edin.

PAS LEKELERİ

Pas lekelerinden hemen kurtulmak için tuzu limon suyu veya sirke ile karıştırın. İlk önce lekenin tamamen kuru olduğundan emin olun. Limon kullanmak? Lekenin üzerine sıkın ve ardından limon suyunu bir kat tuzla kaplayın. Yarım saat bekletin ve ardından bir bez veya süngerle temizleyin. Gerekirse durulayın. Sirke mi kullanıyorsunuz? Önce tuzu bir kaşık veya daha fazla sirke ile karıştırın ve bu karışımı pas lekesinin üzerine yayın. Oturmasına izin verin ve bir süre sonra eski bir diş fırçasıyla fırçalayın. Aynı şey bu yöntem için de geçerlidir, ekstra temiz bir sonuç için daha sonra durulayabilirsiniz.

haberici.jpg

KALSİYUM BİRİKİMİ

Tuz ve limon kombinasyonu, kalsiyum birikimine karşı mücadelede üst düzey bir savaşçıdır. Duş başlığınızda veya mutfak lavabosunda birikme sorunu mu yaşıyorsunuz? Yarım limonun üzerine tuz serpin ve krom veya bakır yüzeylere sürün. Bu yöntemin bakır üzerinde kullanıldığında ekstra bir faydası vardır: renk bozulmasına karşı savaşır.

TER LEKELERİ

Hepimizin başına gelir, ama yine de eğlenceli değil: kıyafetlerinizde ter lekeleri. Neyse ki, biraz tuz ve ılık su ile güneşte kar gibi yok olmalarını sağlayabiliriz. Dört yemek kaşığı tuzu bir litre ılık suyla karıştırın ve giysiyi içine batırın. Dikkat: Bu çözüm tüm giysiler için geçerli değildir. Saten gibi kırılgan kumaşlar tuza konulamaz.

KESME TAHTASI

Bir süre sonra kesme tahtaları oldukça kirlenebilir. Her kullanımdan sonra yıkayabilirsiniz, ancak yeni gibi görünmelerini sağlamak zordur. Bununla birlikte ahşap kesme tahtalarınız var, onları bulaşık makinesine koyamazsınız, bu durum onları tamamen temizlemeyi daha da zorlaştırır. Neyse ki, bunu düzeltmek için şık bir numaramız var. Tuz ve limon kombinasyonu, kesme tahtaları için de harikalar yaratıyor. Kesme tahtasına biraz tuz serpin ve limonla ovalayın. Bu, en zor lekelerin bile çıkmasına yardımcı olacaktır.

haberici2-002.jpg

TIKANMIŞ GİDERLER

Tıkanmış giderlerle ilgili sorunlarınız mı var? Dışarı çıkıp pahalı bir tahliye temizleyici satın almanıza gerek yok. Sadece biraz tuz yeterlidir. Giderlere tuz koyun ve iki dakika boyunca ılık suyla iyice durulayın.

KAHVE VE ÇAY LEKELERİ

Ne kadar denerseniz deneyin kupalarınızı tamamen temizleyemiyor musunuz? Tuz burada da işini görecektir. Nemli bir beze biraz tuz koyun ve lekeleri ovalayın. Kupalarınız her zaman zaman lekesiz olacak.

EMİCİ LEKELER

Tuz her türlü leke üzerinde etkilidir. Özellikle lekeleri toplamada ve emmede iyidir. Halıya bir şey mi döküldü? Lekenin üzerine hızlıca biraz tuz serpin. Bu, lekelerin daha kolay çıkmasına yardımcı olacaktır.

BİR FIRÇALAMA

Duş almanın amacı temizlenmektir. Bu nedenle, ölü deri hücrelerinizden de kurtulmak istemek mantıklıdır. Dışarı çıkıp bir kese satın alabilirsiniz, ancak içine koydukları tüm mikroplastikler çevre için iyi değil. Öte yandan deniz tuzu da işi halleder. 100 gram deniz tuzu alın ve 100 mililitre yağ ile karıştırın. Bu badem yağı, argan yağı veya hindistancevizi yağı olabilir. Ardından, fırçalamanıza güzel bir koku vermek için birkaç damla uçucu yağ ekleyin. İyice karıştırın ve yeni fırçanızı kullanabilirsiniz!

Yeşim, cinsiyet eşitliği alanında en yüksek seviyede Yeşim, cinsiyet eşitliği alanında en yüksek seviyede