Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Gülin ÖZDEMİR

Yıldırım’da yaşayan Yelda ve Sefa Küçük çiftinin minik oğlu Gökalp, Türkiye'de "gevşek bebek" sendromu olarak bilinen "spinal musküler atrofi (SMA) tip 2" hastası… Gökalp'in bu hastalığı yenebilmesi için dünyada sadece Amerika'da uygulanan ve yüzde 95 başarı oranı ile yaklaşık 2 milyon 400 bin dolarlık tedavinin uygulanması gerekiyor.  Fakat tedavi için gereken para hâlâ toplanamadı. Her geçen dakika Gökalp için riskin artması demek.  Çünkü 2 milyon 400 bin dolar bulunsa bile gen tedavisi 2 yaşından sonra yapılamıyor. Ve Gökalp’in 2 yaşında girmesine 44 günü kaldı.

İYİLEŞME ŞANSI ÇOK YÜKSEK

Gökalp'in durumu hakkında bilgi veren anne Yelda Küçük, "Gökalp'e 11,5 aylıkken SMA tanısı konuldu. Gökalp, 6 aya kadar çok normal bir bebekti. 6 aydan sonra fiziksel hareket olarak gerilemeye başladı. 11,5 aylıkken de Gökapl'in SMA hastası olduğunu öğrendik. Anne babası olarak da ilk zamanlarda kötü dönemler geçirdik. İlk zamanlarda kabullenişimiz de zor oldu. Daha sonra 'Gökalp için ne yapabiliriz' diye araştırmaya başladık. Günde 3 defa olmak üzere fizik tedaviye başladık. Gökalp büyüdükçe bu tedavi zorlaşıyor çünkü istemiyor. Amerika'daki gen tedavisi için çok umutluyuz. Bu tedavi oğlumuzun iyileşmesi için umut verici bir tedavi. Bu yüzden bu tedaviye ulaşmak istiyoruz. Bu tedavi 2 yaş altı bebeklere uygulanıyor. Biz de oğlumuzun bu tedaviyi alarak, yürüyebilmesi için insanlardan yardım bekliyoruz. Yurt dışında bu tedaviyi alan bebeklerin iyileşme sürecini gördükçe bizim de oğlumuzun bunu yapabilmesini hayal ediyoruz" dedi.

BİRLİK OLURSAK KURTARABİLİRİZ

Sosyal medya hesaplarından yardım kampanyası başlatan Küçük ailesi, devlet büyükleri, iş adamları ve vatandaşlardan yardım bekliyor. O minicik bedeniyle bu hastalığa meydan okurken gelin bizde hep birlikte bu bayramda Gökalp’in bu mücadelesine destek olalım. SMA hastası Gökalp’in tedavisine bağışta bulunmak için taplink.cc/gokalp_sma  linkinden  GoFundMe sitesine girebilir, öte yandan minik Gökalp için açılan sosyal medya hesaplarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç duyduğunuz her konuda anne ve babası ile iletişime geçebilirsiniz.

Anne- Yelda Karakolcu Küçük: 0537 352 1902

Baba- Sefa Küçük: 0545 381 1461.

#GokalpinKahramaniSenOl