Gökhan GÜNDOĞDU

Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ın 2021-2022 sezonu hazırlıkları kapsamında ev sahipliğini yaptığı 21. Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası 4. ve final günü karşılaşmalarıyla sona erdi. Geçirdiği trafik kazası sonucu 2001 yılında hayatını kaybeden eski milli basketbolcu Cevat Soydaş anısına her sezon öncesi geleneksel olarak düzenlenen organizasyonun 4. günü Gaziantep Basketbol ve Türk Telekom arasında oynanan beşincilik-altıncılık karşılaşmasıyla başladı. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada parkeden 78-74 galip ayrılan Gaziantep Basketbol organizasyonu beşinci tamamladı. Günün ikinci maçında ise Galatasaray NEF ile Fenerbahçe Beko üçüncülük-dördüncülük maçında kozlarını paylaştı. Rakibini 91-75 mağlup etmeyi başaran Galatasaray NEF üçüncülüğün sahibi oldu.

FİNALDE BAHÇEŞEHİR’İ DEVİRDİ
Turnuvanın final maçı ise ev sahibi TOFAŞ ile Bahçeşehir Koleji arasında oynandı. Maça Berk Uğurlu, Pako Cruz, Elgin Cook, Tomislav Zubcic, Muhsin Yaşar beşiyle başlayan Bursa temsilcisi, ilk çeyreği 26-13 önde kapattı. Bahçeşehir Koleji ikinci periyotta farkı eritirken, Mavi Yeşilliler soyunma odasına 43-38 önde girdi. Üçüncü çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren TOFAŞ Basketbol Takımı, son periyoda 69-62 üstün başlarken, parkeden 93-84 galip ayrıldı. Bahçeşehir Koleji karşısında TOFAŞ’ta Tomislav Zubcic 17 sayı; Jeremy Simmons 16 sayı ile oynadı.

TİMSAH DAÇKA’YI YENDİ
Bu arada Frutti Extra Cup, Bursaspor ve Darüşşafaka arasında oynanan final müsabakası ile sona erdi. Turnuvanın şampiyonu 79-61'lik skorla Frutti Extra Bursaspor olurken, üçüncülük kupasını da Aliağa Petkim aldı. Ayrıca turnuvanın MVP’si Onuralp Bitim seçildi. Turnuvana sonunda konuşan Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, “Bu turnuva ilk defa yapıldı. Turnuva ilk olmasına rağmen çok muazzam oldu. ALBA Berlin gibi bir takım geldi. Diğer takımlar da bizlerle beraberdi. Darüşşafaka yılların basketbol takımı ve Bursaspor onunla final oynadı. Bu turnuvayı yapmak da bize nasip oldu. Çok sevinçliyiz. Bursaspor EuroCup’da oynuyoruz. Ligimizde başlıyor. Turnuva bundan sonra da devam edecek. Seneye daha da güzel olacak” dedi.