Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikte, en çok enerji konusuna önem verdiklerine dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “En büyük enerji kaynağı insanın kendisidir, kalbidir, yüreğidir. İnsan sevdiği zaman hiçbir engel tanımaz. Bu anlamda öncelikle sevgimizi doğru yönde kullanmamız lazım. Hayatımıza, dünyaya değer katan, bizleri yetiştiren ailelerimize, büyüklerimize, öğretmenlerimize sevgimizi sınırsız bir şekilde kullanmamız lazım. Kötü işlere, yanlış işlere de kalbimizi asla meylettirmememiz lazım. Enerjimizi kullanırken en çok bunlara dikkat etmeliyiz. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz” diye konuştu.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

‘TASARRUF İÇİN VERİMLİLİK GEREK’

Bir ülkede tasarrufun, enerjide verimlilikle başladığını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bugün artık dünyadaki ülkeler, bölgeler arasındaki tüm uzun vadeli hesaplaşmaların temelinde enerjinin yattığını görüyoruz. Türkiye gibi hedefleri çok büyük olan ve gelişim hedeflerinde de büyümenin önemli etkisi olan bir ülkede enerji diğerlerinden biraz daha fazla önem taşıyor. Bu nedenle elimizdeki enerji kaynaklarının çok doğru ve dikkatli kullanılması konusunda hepimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Tasarrufu da sadece tüketimi azaltarak değil, verimliliği arttırarak yapmamız gerekiyor. Hayatımızın her alanında, her türlü kaynağın kullanımında tasarruf büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yıldırım Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek ve öncü çalışmalara imza attıklarının altını çizen Başkan Oktay Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana 14 bin 346 ton atık ambalaj, 11 bin 590 kilogram atık bitkisel yağ, 923 ton atık cam, bin 225 adet lastik, 2 bin 785 kilogram elektronik atık, bin 986 kilogram atık pil ve 78 kilogram mavi kapağı geri dönüşüme kazandırarak ülke ekonomisinde önemli maddi tasarruf sağlanmasına öncülük ettiklerini sözlerine ekledi.