BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Amatör branşlarda katıldıkları ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında şampiyonlukları Yıldırım’a getiren Yıldırım Belediyespor’un yıldızları, Başkan Oktay Yılmaz’ı kupaları ve madalyaları ile ziyaret etti. Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette, Yıldırım Belediyespor Başkanı Muammer Özbey ve kulüp antrenörlerinin yanı sıra Romanya’da düzenlenen Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanan Ramazan Kara, İsrail’de düzenlenen Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası ikincisi Mervan Doğan ve Ankara’da düzenlenen 11-12 Yaş Türkiye Yüzme Şampiyonası Final Müsabakaları’nda iki kategoride Türkiye birinciliği, bir kategoride Türkiye ikinciliği ve bir kategoride Türkiye üçüncülüğü kazanan Göksu Gümüş, bir kategoride Türkiye birinciliği ve bir kategoride Türkiye üçüncülüğü kazanan Eren Arslan, iki kategoride Türkiye ikinciliği ve bir kategoride Türkiye dördüncülüğü kazanan Nehir Yılmaz, bir kategoride Türkiye üçüncülüğü ve bir kategoride Türkiye dördüncülüğü kazanan Buse Konuş ile iki kategoride Türkiye dördüncülüğü kazanan Mete Özgür ile Bursa’da düzenlenen, 15 takımdan 240 sporcunun yer aldığı tenis turnuvasında çıktıkları 55 müsabakanın 51’ini kazanan Mina Kaş, Tuna Dönmez, İnci Arı ve Beyazıt Gökdemir, hazır bulundu.

BAŞKAN YILMAZ’DAN TAM DESTEK
Sporu yalnızca başarıyla sınırlamadan sosyal, bedensel ve zihinsel gelişimlerle birlikte topyekun bir faaliyet olarak gördüklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Temel belediyecilik hizmetlerimizin yanında çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan yatırımı sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Çocuklarımızın başarılı olmaları, şampiyon olmaları bizler elbette önemli. Ancak bundan daha da önemlisi kendilerini disipline etmeleri, sosyal bir havuzda yer almaları, paylaşmayı ve yarışmayı öğrenmeleri de çok değerli. Yalnızca sportif olarak geleceğe yatırım anlamında değil, sosyal yaşam açısından da çok önemli. Hem kötü alışkanlıklardan uzak durmaları hem de farklı şehirler, farklı ülkeler ve farklıkültürler tanıma anlamında çok kıymetli. Sporcu kardeşlerimiz inşallah başarı çıtasını yukarıya çektikçe ülkemizin bayrağını dalgalandırmaya, İstiklal Marşı’mızı dinletmeye devam edecekler. Biz de bu doğrultuda kendilerine destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.
 

‘İYİ BİR İNSAN, İYİ BİR SPORCU OLUN’
Spor başarısının yanında doğru ve kaliteli bir eğitim hayatı olan, hedefleri ve inançları doğrultusunda mücadele eden tam donanımlı nesillere imza atmayı önemsediklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, “İlçemize kazandırdığımız Türkiye’nin en büyük spor tesislerinden birinde adını ölümsüzleştirdiğimiz Naim Süleymanoğlu, sporu yalnızca sportif başarı olarak görmeden, sergilediği mücadele ve inançları uğruna gösterdiği azimle sportmen bir birey olarak örnek bir figürdür. Bu anlamda eğitim hayatında başarılı, yaşamını belirli hedeflere adayan ve inançla gayesi uğrunda mücadele eden sporcular yetiştirmeyi önemsiyoruz. Önemli olan aynı bedende ahlaklı, iyi bir insan, iyi bir vatandaş, iyi bir sporcu olmak. Bu anlamda tüm sporcu kardeşlerimizi bizleri gururlandırdıkları için kutluyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.