Emirsultan Anadolu Lisesi´nde düzenlenen söyleşide gençlerle bir araya gelen Başkan İsmail Hakkı Edebali, öğrencilerin sorularına cevap verdi. Mesleki başarılarından gelecek hedeflerine dair soruları cevaplayan Edebali, siyasete başladığında belediye başkanı olmak gibi bir hayalinin olmadığını belirterek, “Şartlar ve çalışmalarımız bu mevkie gelmemizde etkili oldu. Hemşerilerimiz bizi Yıldırım´a başkan yaparken, 750 binlik nüfusa sahip büyük bir şehrin sorumluluğunu yükledi” dedi.

Gençlere başarının nasıl elde edileceği konusunda tavsiyelerde bulunan Edebali, “Öncelikle özgüvenimiz tam olmalı; ne eksik ne de fazla. Kendimize inanmalı ve hedef koyarken gerçekçi olmalıyız. En büyük keşif kendimizdedir. Potansiyelini keşfeden kişilerin başarıya olan yürüyüşü zaferle sonuçlanması mutlaktır. Keşke demeden, geri dönüşü olmayan yola girmeden inançlı bir çalışma ile gereken ne ise yapılmalı, sorumluluk alınarak başarıya ulaşılmalıdır. Bütün bunlar bir araya geldiğinde başarı zaten kendiliğinden gelecektir” diye konuştu.

Çocukların ve gençlerin bilgi toplumunu oluşturması için gereken çalışmaları yerine getirmelerini öğütleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Toplumun kalkınmasının tek yolu eğitimdir. Eğitime sımsıkı sarılın. Ne kadar donanımlı yetişirseniz, sosyal ve ekonomik hayatınız o kadar kaliteli olacaktır ” diye konuştu.